Sankila, zupełnie nie mam w zamiarze sporów z tobą. Udzielmy odpowiedzi (tak dla nas dwojga) na pytanie.
Po co potrzebne jest lub nie, użycie prawego kierunkowskazu podczas opuszczania obwiedni?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez kirbag » sobota 24 maja 2014, 14:53
przez kombi » sobota 24 maja 2014, 15:09
kirbag napisał(a):Po co potrzebne jest lub nie, użycie prawego kierunkowskazu podczas opuszczania obwiedni?
przez szerszon » sobota 24 maja 2014, 17:02
Właściwie to masz rację. Ja nt treści PoRD staram się dyskutować, a Ty tylko w kółko powtarzasz co z treści PoRD w Twoje głowie pozostało. Jak widać z treścią PoRD niewiele ma to wspólnego.
Ja nic nie dopowiadam.
Dlaczego po minięciu D-3 kierunek Twojej jazdy jest właśnie taki jak kierunku ruchu pokazany na znaku D-3?
Skąd pomysł, że treścią znaku C-12 jest nakaz przejechania obok wyspy z prawej strony? Co to w ogóle ma wspólnego ze treścią PoRD?
Błąd nr 1: Autor pisze "3. ...sygnalizowanie zamierzonego kierunku jazdy". Co kogo obchodzi kierunek mojej jazdy?
przez szerszon » sobota 24 maja 2014, 17:07
kombi napisał(a):szerszon napisał(a): Chyba względem obwiedni, ale mniejsza o to.
Ważne, że pojazd skręca w prawo , a skoro skręca w prawo ma włączony prawy kierunkowskaz , przepuszcza pieszych przechodzących przez jezdnię.
Zatem dlaczego nie przestrzega artykułu 22 ustęp 2?
przez kombi » sobota 24 maja 2014, 17:22
To wtedy tym bardziej łamałby artykuł 22.2.szerszon napisał(a):Skręca w prawo względem wlotu , którym wjechał ?
Nie, dla mnie zjazd z tej obwiedni jest skrętem, bo obwiednia i jezdnia wylotu łączą się pod kątem zbliżonym do prostego.szerszon napisał(a):Dla ciebie skrętem w prawo jest jest zjazd z obwiedni...bo droga jednokierunkowa ?
przez sankila » sobota 24 maja 2014, 19:24
Proszę bardzo, wyjaśniałam w tym poście:kirbag napisał(a):Sankila, zupełnie nie mam w zamiarze sporów z tobą. Udzielmy odpowiedzi (tak dla nas dwojga) na pytanie.
Po co potrzebne jest lub nie, użycie prawego kierunkowskazu podczas opuszczania obwiedni?
przez szerszon » sobota 24 maja 2014, 20:05
kombi napisał(a): Nie, dla mnie zjazd z tej obwiedni jest skrętem, bo obwiednia i jezdnia wylotu łączą się pod kątem zbliżonym do prostego.
przez dylek » sobota 24 maja 2014, 21:02
kirbag napisał(a):Po co potrzebne jest lub nie, użycie prawego kierunkowskazu podczas opuszczania obwiedni?
przez kirbag » sobota 24 maja 2014, 22:57
przez lith » sobota 24 maja 2014, 23:00
przez kombi » niedziela 25 maja 2014, 00:14
Dylek napisał(a):Wg mnie opuszczenie ruchu okrężnego (jako "manewr") nie jest obligatoryjnie wpisane do obowiązku sygnalizowania.
przez szerszon » niedziela 25 maja 2014, 00:29
Wg szkoły warszawskiej nie skręcają w prawo? Dobrze zrozumiałem?
przez kombi » niedziela 25 maja 2014, 00:44
szerszon napisał(a):Niby skąd mamy wiedzieć czy skręcają w prawo ?
przez szerszon » niedziela 25 maja 2014, 00:53
przez kombi » niedziela 25 maja 2014, 01:03
No i tyle wystarczy, żeby odpowiedzieć na pytanie - czy mają zamiar skręcić w prawo i opuścić rondo czy nie.szerszon napisał(a): Widzę ,że mają włączone kierunkowskazy. Nic więcej.