Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Cyryl » wtorek 22 października 2019, 20:58
przez Henq » wtorek 22 października 2019, 21:55
Nie do końca tak jest, o ile sam znak przed skrzyżowaniem nie ustala pierwszeństwa, tak już na tym skrzyżowaniu to pierwszeństwo ustala. Taki fenomen tego znaku. Wjeżdżając na skrzyżowanie oznakowane samym C-12 mamy pierwszeństwo, ale dojeżdżając już do najbliższej dochodzącej jezdni pierwszeństwa już nie mamyCyryl napisał(a):sam z siebie znak C-12 nie ustala pierwszeństwa na skrzyżowaniu - informuje o charakterze skrzyżowania.
kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu C-12?yorki napisał(a):I bardzo słusznie, ponieważ
przez Cyryl » środa 23 października 2019, 06:41
Henq napisał(a):Nie do końca tak jest, o ile sam znak przed skrzyżowaniem nie ustala pierwszeństwa, tak już na tym skrzyżowaniu to pierwszeństwo ustala. Taki fenomen tego znaku. Wjeżdżając na skrzyżowanie oznakowane samym C-12 mamy pierwszeństwo, ale dojeżdżając już do najbliższej dochodzącej jezdni pierwszeństwa już nie mamyCyryl napisał(a):sam z siebie znak C-12 nie ustala pierwszeństwa na skrzyżowaniu - informuje o charakterze skrzyżowania.Czyli śmiało można powiedzieć, że skrzyżowanie C-12 odbiera pierwszeństwo...
przez szymonix » środa 23 października 2019, 10:14
Cyryl napisał(a): prawidłowe oznaczenie według prawa jest C-12 + A-7
przez Henq » środa 23 października 2019, 10:46
wstawiając znak SoRO. ogólnie chodziło mi o o nazwę Skrzyżowanie o Ruchu Okreżnym czy to oznaczonym samym C-12 czy to tym bardziej oznaczonym C-12+A7,Cyryl napisał(a):masz rację, ale jak zauważyłeś według DU 220 znak C-12 stosuje się ze znakiem A-7, mogą jeszcze się trafiać skrzyżowania o ruchu okrężnym oznaczone "po staremu" (jak pokazał to nasz kolega), ale prawidłowe oznaczenie według prawa jest C-12 + A-7.
przez yorki » środa 23 października 2019, 12:38
Henq napisał(a):kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu C-12?znów cię trzeba edukować?
przez Henq » środa 23 października 2019, 14:51
yorki napisał(a):Henq napisał(a):kto ma pierwszeństwo na skrzyżowaniu C-12?znów cię trzeba edukować?
A co to jest skrzyżowanie C-12?
A co ma znak C-12 do pierwszeństwa?
A gdyby na skrzyżowaniu był znak C-2, to wtedy kto by miał pierwszeństwo?
Człowieku, ty nie rozumiesz najprostrzych pojęć.
przez yorki » środa 23 października 2019, 15:20
przez Henq » środa 23 października 2019, 16:22
oj biedny ty jesteś aż mi ciebie jest żal... art 25.1 reguluje pierwszeństwo pomiędzy pojazdami wjeżdżającymi na skrzyżowanie czytaj ty dokładnie co jet w kodeksie drogowym ok a nie pojazdami będącymi na skrzyżowaniu!!!yorki napisał(a):Chłopie, pierwszeństwo wynika z Art.25.1.
TYLKO.
Obojętnie czy jest wyspa, czy nie.
C-12 mówi ci tylko jak masz taką wyspę obechać, jeżeli jest, jak nie ma wyspy to i znak niepotrzebny, a pierwszeństwo i tak z prawej....
Edit.
I jeszcze wytłumacz skąd masz pierwszeństwo wyjeżdżając na rondo z C-12, skoro jeszcze niedawno twierdziles, ze C-12 uniewaznia pierwszenstwo nadane znakiem D-1
przez yorki » środa 23 października 2019, 17:37
Henq napisał(a):art 25.1 reguluje pierwszeństwo pomiędzy pojazdami wjeżdżającymi na skrzyżowanie ... a nie pojazdami będącymi na skrzyżowaniu!!!
przez Cyryl » środa 23 października 2019, 20:34
szymonix napisał(a):...dopóki w tym opisie nie pojawi się słowo "zawsze", "wyłącznie", "tylko" lub podobne...
przez Henq » środa 23 października 2019, 22:56
nie to nie reguła prawej strony ty po prostu 40 lat nie rozumiesz prostego zapisu:yorki napisał(a):Henq napisał(a):art 25.1 reguluje pierwszeństwo pomiędzy pojazdami wjeżdżającymi na skrzyżowanie ... a nie pojazdami będącymi na skrzyżowaniu!!!
No popatrz, człowiek całe życie się uczy.
Czterdzieści kilka lat jeżdżę, i nie wiedziałem, że ta "reguła prawej strony" to podpucha,
Ten z prawej to tylko przed skrzyżowaniem ma pierwszeństwo, tak?
nie nie rozumiesz najprostszych zapisów kodeksu drogowego i dlatego wychodzą ci takie bubleyorki napisał(a):Na skrzyżowaniu to już JA jestem panem !
Chyba dobrze cię zrozumiałem?
![]()
![]()
![]()
![]()
hahaha jakie wytłumacz się? coś ci się chłopczyku pomyliło ,co ty czytać nie umiesz analfabetyzm? dwa razy pisałem ci na ten temat doczytaj doszkól się porozmawiamy!yorki napisał(a):No i jeszcze wytłumacz się z tego C-12 co to unieważnia D-1
przez yorki » czwartek 24 października 2019, 06:40
przez Henq » czwartek 24 października 2019, 07:14
ty masz na prawdę problemy z czytaniem i to wielkie, nie moja wina, że nie rozumiesz prostego zapisu z PoRD: pierwszeństwo ustala się przed skrzyżowaniem a nie na skrzyżowaniu.yorki napisał(a):Dopiero co pisałeś, że Art.25.1 nie dotyczy skrzyżowania, teraz, że dotyczy..
gdzie się wypieram? dwa razy ci tłumaczyłem zacznij w końcu czytać. Co mam ci trzeci raz zacytować bo jesteś tak śmierdzącym leniem że nie potrafisz przeczytać dwóch zdań tylko będziesz dalej swoje wymysły wciskał? normalnie jak o ścianę.yorki napisał(a):C-12 uniewaznial D-1, teraz się wypierasz.
Jak nie zrozumiałeś do tej pory trzeci raz tego nie zmieni. Ale spróbujmy a nóż przebyłysk geniuszu zobaczymyyorki napisał(a):Uzgodnij może wersję z tym drugim.
biorę w przeciwieństwie do ciebie, nic nie jest zmieniane to ty nie jesteś w stanie pojąć, bo chcesz ustalać pierwszeństwo pomiędzy pojazdami które już są na skrzyżowaniu i dlatego ci głupoty wychodzą.yorki napisał(a):A potem weź odpowiedzialność za swoje słowa, jak mężczyzna. I nie zmieniaj wersji w każdym poście.
yorki napisał(a):A jeżeli zależy ci tylko na tym aby być autorem ostatniego postu, to proszę bardzo. Z koniem nie zamierzam się kopać.
przez JAKUB » czwartek 24 października 2019, 14:57