Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » sobota 20 maja 2017, 21:05
przez Henq » niedziela 21 maja 2017, 09:09
szerszon napisał(a):...bo henq chce jeździć poboczem samochodem.![]()
![]()
szerszon napisał(a):Dlatego czekam na odpowiedź.
przez oskbelfer » niedziela 21 maja 2017, 14:47
przez Henq » niedziela 21 maja 2017, 15:30
oskbelfer napisał(a):Gdy kierujący pojazdem jest się na drodze z pierwszeństwem i rozpoczyna manewr włączania się do ruchu, na dodatek manewr ten jest doprecyzowany jako "cofanie" - to według henja - takiemu "cofaczowi" "przysługuje" "pierwszeństwo".
![]()
przez oskbelfer » niedziela 21 maja 2017, 16:27
przez mp0011 » niedziela 21 maja 2017, 17:44
przez szerszon » niedziela 21 maja 2017, 17:51
przez Henq » niedziela 21 maja 2017, 18:35
oskbelfer napisał(a):Heniek - Ty masz prawo jazdy ? Bo przepisów to Ty raczej nie rozumiesz...
mp0011 napisał(a):Może jakaś ankieta czyja wina?
przez szerszon » niedziela 21 maja 2017, 18:59
Nie zbliżał się do skrzyżowania drogą z pierwszeństwem tylko cofał z miejsca parkingowego. Tego nie chcesz zrozumieć.Henq napisał(a):tak bo to ja chce ustępować pierwszeństwo pojazdowi na innej drodze
przez Henq » niedziela 21 maja 2017, 19:11
szerszon napisał(a):Nie zbliżał się do skrzyżowania drogą z pierwszeństwem tylko cofał z miejsca parkingowego. Tego nie chcesz zrozumieć.Henq napisał(a):tak bo to ja chce ustępować pierwszeństwo pojazdowi na innej drodze
szerszon napisał(a):Czy doczekam się kto ma pierwszeństwo na PdR w opisanej przeze mnie sytuacji ?
szerszon napisał(a):Zwracam uwagę ,że rowerzysta jest w ciągu drogi podporządkowanej z A-7.
przez szerszon » niedziela 21 maja 2017, 19:22
Cofał, ale nie zbliżał sie do skrzyżowania tylko włączał do ruchu. Jak odpowiesz na moje pytanie dotyczące rowerzysty to może zrozumiesz.Henq napisał(a):a cofał z miejsca parkingowego na jakiej drodze?![]()
Nie miał, ponieważ cofający nie ustąpił pierwszeństwa cofając i włączajac się do ruchu.a ja się doczekam odpowiedzi na pytanie gdzie pojazd A się pcha jak nie ma miejsca do kontynuacji jazdy za skrzyżowaniem?
Ale ma też D-1..który znak ważniejszy ? Rowerzysta zbliża się drogą podporzadkowaną..nie rozumiesz co oznacza A-7 ?No i co w związku z tym że ma A-7 kierujący pojazdem ma D-6a i na to ma zwracać uwagę,
Czekam aż wyjaśnisz swoją "logiką" Dlaczego mam stosować się do D-6a skoro mam D-1 ? Rowerzysta zbliża się drogą oznaczoną A-7..i co ?To że nie rozumiesz znaków to już wiemy bardzo dobrze ale żeby nie stosować się do D-6a to już parodia.
przez Henq » niedziela 21 maja 2017, 19:25
szerszon napisał(a):Czekam aż wyjaśnisz swoją "logiką" Dlaczego mam stosować się do D-6a skoro mam D-1 ? Rowerzysta zbliża się drogą oznaczoną A-7..i co ?
Dasz radę ?![]()
![]()
przez szerszon » niedziela 21 maja 2017, 19:30
przez Henq » niedziela 21 maja 2017, 19:34
szerszon napisał(a):Cofał, ale nie zbliżał sie do skrzyżowania tylko włączał do ruchu. Jak odpowiesz na moje pytanie dotyczące rowerzysty to może zrozumiesz.
szerszon napisał(a):Nie miał, ponieważ cofający nie ustąpił pierwszeństwa cofając i włączajac się do ruchu.a ja się doczekam odpowiedzi na pytanie gdzie pojazd A się pcha jak nie ma miejsca do kontynuacji jazdy za skrzyżowaniem?
szerszon napisał(a):Ale ma też D-1..który znak ważniejszy ? Rowerzysta zbliża się drogą podporzadkowaną..nie rozumiesz co oznacza A-7 ?No i co w związku z tym że ma A-7 kierujący pojazdem ma D-6a i na to ma zwracać uwagę,![]()
![]()
![]()
przez Henq » niedziela 21 maja 2017, 19:42
szerszon napisał(a):PdR znosi A-7 dla rowerzysty ?![]()
Rowerzysta zbliżał się drogą podporządkowaną. Według twojej logiki A-7 dotyczy całej drogi, tak jak D-1 dotyczy całej drogi z miejscami parkingowymi.
Dlaczego unikasz odpowiedzi o A-7 dla rowerzysty ?
Wykaż wyższość D-6a nad D-1 .Pierwszeństwo ci się zmienia w trakcie jazdy po skrzyżowaniu ?