Specjalny temat dla szymona i szerszona - wątek wydzielony

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Specjalny temat dla szymona i szerszona - wątek wydzielo

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 12:54

A cos w temacie? Czy nadal tylko Twoje schizofreniczne wizje oparte na odczytaniu PoRD wbrew regulom jezyka, w ktorym go napisano?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Re: Wyjazd ze strefy zamieszkania. Kto ma pierwszeństwo?

Postprzez kg1956 » niedziela 19 lipca 2015, 13:30

szymon1977 napisał(a):Co zobowiazuje obywateli RP do przestrzegania przepisow prawa? Znaki drogowe?

Konstytucja RP.
Art. 83. Każdy ma obowiązek przestrzegania prawa Rzeczypospolitej Polskiej.

Uciekam, bo jeszcze dostanę odłamkiem... :D
kg1956

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 13:35

Dziekuje Kg. Gdybym ja to napisal Szerszon i tak by nie uwierzyl. Alergia na moje posty spowodowalaby zapewne powstanie kolejnej po znakach zobowiazujacych do przestrzegania przepisow kuriozalnej tezy jego tudziez Lesiowego autorstwa. A tak to jest choc cien szansy, ze chlopaczyna zalapie kontakt z rzeczywistoscia.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 19 lipca 2015, 15:14

szymon1977 napisał(a):A cos w temacie? Czy nadal tylko Twoje schizofreniczne wizje oparte na odczytaniu PoRD wbrew regulom jezyka, w ktorym go napisano?
Moje wizje ? czy te w których pisuję o 'rzeczywistym faktycznym własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać resorakiem w piaskownicy po dywaniku dobrowolnie "
czy masz na myśli te reguły, które nie pozwalają ci zacytować i podkreślić kierunku jazdy lub kierunku ruchu w paragrafie 36 ? A może te,które ci przeszkadzają wskazać frazę o zakazie zawracania w Art 22.6 ?
A może te, które nie pozwalają ci zaznaczyć połączenia dróg kończących sie przed obwiednią ?
Ale juz na pewno dasz radę w końcu wskazać mi przepis, który pozwala nie informować kierowcy ,że jedzie drogą z pierwszeństwem.
:lol:
Dziekuje Kg. Gdybym ja to napisal
Nie mam alergii na twoje posty tylko na głupotę.. :lol:
Cytat KG jest tak ogólny,że juz sobie zinterpretowałeś pod swoim kątem.
Otóz nie...podałem ci przykłady, gdzie stosowanie "kodeksu" jak chcesz to ty zrobić bezmyslnie prowadzi do absurdu :lol: :lol: :lol:
Ale pisz dalej...przynajmniej jest wesoło...
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 18:23

Jak na razie to wszelkie absurdy sa Twojego autorstwa. Nawet te, o ktorych autorstwo mnie publicznie osadzasz.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 19 lipca 2015, 20:21

Mojego ? :lol: :lol: :lol: :lol: ty juz tak się zaplątałeś,że nie wiesz co sam wypisujesz ? :lol:
Myślisz,że jak pójdziesz w zaparte to zmieni się rzeczywistość ?
Przecież są cytaty z twoich postów jak i twoje posty. Nie dasz rady edytować...przypomnieć ci ? :lol:
Po unikaniu odpowiedzi teraz swoje idiotyzmy mi przypisujesz..idź z tym resorakiem do piakowniicy :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 21:25

Przypomnij - nie mi, ale SOBIE co ja napisalem, a ktore idiotyzmy sa Twojego autorstwa.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 19 lipca 2015, 21:35

Przypomnij

Proszę bardzo...
Przeciez widac, ze wszystkie drogi sie koncza dochodzac do skrzyzowania a wiec NIE JEDZIESZ CAŁY CZAS TĄ SAMĄ DROGĄ.

Podstawa prawna do"bo widać"
Jest za to polaczenie drog, jedna z mozliwych form skrzyzowania.

Wskaż to połączenie.
Jak widac po obwiedni jedzie sie tak samo jak po zakrecie. I jak widac tak samo sie skreca zjezdzajac z zakretu jak zjezdzajac z obwiedni.

Jak sygnalizujesz zjazd z zakrętu..podstawa prawna...

A co ty piszesz ? "bo widać" :lol: :lol: :lol:
To tylko najświeższe twoje "popisy" ...nie wspominam o moim ulubionym wręcz "własnym kierunku jazdy na skrzyżowaniu bo widać" czy tez brakiem mozliwości wskazania frazy o kierunku jazdy ( bo jedzie jak widać) bądź kierunku ruchu ( bo się porusza jak widać)
resorak to juz w ogóle cymes... :spoko:
tak w skrócie wygląda twoja działalność na forÓm :lol: :lol: :lol:
I ile jest prawdy w tym
Jak na razie to wszelkie absurdy sa Twojego autorstwa. Nawet te, o ktorych autorstwo mnie publicznie osadzasz.
Wszystkie cytaty są mojego autorstwa ??? Będziesz tak łgał w żywe oczy ? posądzam ciebie ? A kto to napisał ?
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 22:04

Kompletne cytaty poprosze z debilizmami mojego autorstwa. Przypomne, ze jezeli Ty czegos nie rozumiesz to nie znaczy, ze to cos jest debilizmem tylko, ze ty jestes debilem. Wiec badz ostrozny bo mozesz wykazac co innego niz zamierzasz. Na razie Twoje debilne wnioski wyciagane nie tylko z PoRD ale i z moich wypowiedzi swiadcza o tym drugim, z f-10 i t-18 na czele.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 19 lipca 2015, 22:30

Kompletne cytaty poprosze z debilizmami mojego autorstwa.
nie rozpoznałeś swoich dzieł godnych przynajmniej Nobla :lol: :lol: :lol:
. Przypomne, ze jezeli Ty czegos nie rozumiesz to nie znaczy, ze to cos jest debilizmem tylko, ze ty jestes debilem.
Po pierwsze nie zapominaj się...wystarczy ,że robisz rynsztok z PoRD.Równie dobrze moge ci też wsadzic parę inwektyw, ale nie będę sie zniżał do twojego 'poziomu" także na tej płaszczyźnie.
po drugie- tak , nie rozumiem, gdzi ci sie łączą drogi kończące sie przed obwiednia i oczekuję ,że mi pomożesz i zaznaczysz :lol: :lol: :lol:
Nie rozumiem jakim kierunkowskazem zaznaczysz zjazd z zakrętu skoro to tak samo jak z obwiedni-nie możesz wspomóc ? :lol: :lol: :lol:
Nie rozumiem gdzie znalazłeś w przepisach o "wlasnym kierunku jazdy na skrzyzowaniu bo widać"..prosiłem o konkretny przepis...tak samo o podkreślenie frazy Kierunek jazdy lub kierunek ruchu w paragrafie 36...też się nie doczekałem.
jeśli chodzi o język polski... jesteś żałosny waląc tak ordynarne błędy ortograficzne( chociaż ostatnio sie poprawiło) mieć czelność kogoś pouczać..gdzie ty na salony ? :lol: :lol:
Na razie Twoje debilne wnioski wyciagane nie tylko z PoRD ale i z moich wypowiedzi swiadcza o tym drugim.
Na razie nie potrafiłeś obronić ani jednego swojego światłego przekazu przepisami tylko bo widać...
jak udowodnisz to będziesz mógł nazwać mnie debilem, ale na razie chłopku się hamuj z tym językiem.Nie jesteś u siebie w na wsi.
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 22:42

I znow problem ze zrozumieniem j. polskiego... Szerszon! Nie nazwalem Cie debilem tylko Cie ostrzeglem przed mozliwymi skutkami Twojego dalszego uczestnictwa w dyskusji.
.....
szerszon napisał(a):...nie rozumiem, gdzi ci sie łączą drogi kończące sie przed obwiednia...
Czyli nie rozumiesz znaczenia slowa "połączenie". Co jest polaczeniem dwoch odleglych od siebie brzegow rzeki? Dwa brzegi rzeki czy most nie bedacy czescia ani jednego ani drugiego brzegu?
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 19 lipca 2015, 22:55

I znow problem ze zrozumieniem j. polskiego... Szerszon! Nie nazwalem Cie debilem tylko Cie ostrzeglem przed mozliwymi skutkami Twojego dalszego uczestnictwa w dyskusji.

Przez tyle czasu nie zorientowałeś się,że twoje erystyczne zabiegi nie działają ? :lol: :lol: :lol:
Erystyka – sztuka doprowadzania sporów do korzystnego rozwiązania bez względu na prawdę materialną. Słowo pochodzi z klasycznego języka greckiego – eristikós, czyli kłótliwy, od éris oznaczający kłótnię, spór, walkę oraz imię bogini niezgody, córki Nocy, towarzyszki Aresa na polu bitwy, będącej uosobieniem waśni, niezgody i kłótni.
Może zrozumiesz.... :lol:
Czyli nie rozumiesz znaczenia slowa "połączyć".
W twoim wydaniu...nie. Dlatego wskaż połączenie się dróg kończących się przed obwiednią..Ze cztery strony przed tym sie bronisz :lol: :lol: :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 23:12

Polaczeniem jest skrzyzowanie jak Ustawodawca napisal a nie drogi lacza sie na skrzyzowaniu co Ty chcialbys, zebym wskazal. To taki most laczacy dwa odlegle od siebie brzegi rzeki.
.....

szerszon napisał(a):Przez tyle czasu nie zorientowałeś się,że twoje erystyczne zabiegi nie działają ?
Staram sie, ale nie nadazasz, zorientowalem sie.
szymon1977

Postprzez szerszon » niedziela 19 lipca 2015, 23:18

Polaczeniem jest skrzyzowanie jak Ustawodawca napisal a nie drogi lacza sie na skrzyzowaniu co Ty chcialbys, zebym wskazal.

:lol: :lol: :lol:
Skrzyżowanie – przecięcie się w jednym poziomie dróg mających jezdnię, ich połączenie lub rozwidlenie, łącznie z powierzchniami utworzonymi przez takie przecięcia, połączenia lub rozwidlenia; określenie to nie dotyczy przecięcia, połączenia lub rozwidlenia drogi twardej z drogą gruntową, wewnętrzną lub stanowiącą dojazd do obiektu znajdującego się przy drodze, natomiast przecięcia się dróg ziemnych i dróg wewnętrznych z sobą nawzajem są traktowane jako skrzyżowania[1].

Masz definicję i nie wciskaj ciemnoty, że skrzyzowanie jest połączeniem... połaczenie tworzy skrzyzowanie jeśli już...język polski ci siadł.
Staram sie, ale nie nadazasz,
tak samo jak z nauka przepisów ...to i skutek marny... lubię ci zatkać gębe ,że pozostaja ci tylko puste frazesy. :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 19 lipca 2015, 23:30

Po pierwsze nie zapominaj się...wystarczy ,że robisz rynsztok z PoRD.Równie dobrze moge ci też wsadzic parę inwektyw, ale nie będę sie zniżał do twojego 'poziomu" także na tej płaszczyźnie.

Ale do rzeczy:
skoro polaczeniem drog jest skrzyzowanie to chyba oczywiste, ze drogi te bezposrednio sie ze soba nie lacza? To taki most laczacy dwa odlegle od siebie brzegi rzeki.

Siadl Ci nie tylko j. polski ale i myslenie logiczne. Idz juz spac. Po raz kolejny zdazasz ku temu, o czym Cie ostrzegalem.
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze