To jest bardzo naciągane, podobnie jak nie uczestniczenie w ruchu włączającego się do ruchu. Nie ma takich zapisów.
mój ostatni link w temacie.

Zapisów nie ma. Są przepisy.

Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » wtorek 08 kwietnia 2014, 23:31
To jest bardzo naciągane, podobnie jak nie uczestniczenie w ruchu włączającego się do ruchu. Nie ma takich zapisów.
przez taik » wtorek 08 kwietnia 2014, 23:48
Drezyna napisał(a):Odpowiadam:
sytuacja 1 - pojazd A na chodniku ustępuje pojazdowi z dołu skręcającemu w lewo, który ma pierwszeństwo. Na marginesie,
Sytuacja 2 - jeśli A jedzie drogą wewnętrzną i zbliża się do skrzyżowania, to na obu pojazdach spoczywa obowiązek ustąpienia. Zresztą pisałem to już.
Drezyna napisał(a):co A robi prostopadle na chodniku???
Drezyna napisał(a):Zresztą trochę się gubisz, bo raz włączającego się do ruchu 25 nie dotyczy, a innym razem dotyczy. To jest bardzo naciągane, podobnie jak nie uczestniczenie w ruchu włączającego się do ruchu. Nie ma takich zapisów.
przez taik » wtorek 08 kwietnia 2014, 23:58
Drezyna napisał(a):I jeszcze jeden argument, który mam nadzieję wpłynie na zmianę Twojego stanowiska. Czy nie ułatwisz przejazdu pojazdowi uprzywilejowanemu włączającemu się do ruchu, bo nie jest jak twierdzisz uczestnikiem ruchu? A jeśli jednak zastosujesz się do 9 względem włączającego się do ruchu, to dlaczego nie stosujesz się do 25? Do których przepisów się stosujesz, a do których nie względem włączającego się?
przez Drezyna » środa 09 kwietnia 2014, 00:32
taik napisał(a):Art. 9 PRD <--> art. 53.2 PRD.![]()
Drezyna, wybacz, ale nie skomentuję.
Drezyna napisał(a):Czy nie ułatwisz przejazdu pojazdowi uprzywilejowanemu włączającemu się do ruchu, bo nie jest jak twierdzisz uczestnikiem ruchu?
przez taik » środa 09 kwietnia 2014, 02:36
Drezyna napisał(a):taik napisał(a):Art. 9 PRD <--> art. 53.2 PRD.![]()
Drezyna, wybacz, ale nie skomentuję.
No widzisz, nie odpowiadasz na proste pytania, uciekając w teatralne gesty. Odpowiedziałem na Twoje pytania, odpowiedz na moje:
Drezyna napisał(a):Czy nie ułatwisz przejazdu pojazdowi uprzywilejowanemu włączającemu się do ruchu, bo nie jest jak twierdzisz uczestnikiem ruchu?
przez Drezyna » środa 09 kwietnia 2014, 09:48
taik napisał(a):... ponieważ zwalnia go z tego art. 53.2...
przez taik » środa 09 kwietnia 2014, 16:58
Drezyna napisał(a): Wprawdzie nie odpowiedziałeś stricte na moje pytanie, ale (...)
Drezyna napisał(a):
Krótkie pytanie: wymień wszystkich "jadących z kierunku przeciwnego na wprost" którym nie ustępujesz, choć przepis nakazuje bez wyjątków?
przez Drezyna » środa 09 kwietnia 2014, 21:17
taik napisał(a):Któremu należy ustąpić, a któremu już nie?
przez szerszon » środa 09 kwietnia 2014, 21:37
przez taik » środa 09 kwietnia 2014, 23:11
Drezyna napisał(a):Odpowiedź jest banalnie prosta i wielokrotnie jej udzielałem. (...)
Drezyna napisał(a):Wybacz, ale nie widzę sensownych argumentów z Twojej strony, poza głęboką wiarą. Początkowe argumenty o "nieuczestniczeniu w ruchu" chyba zostały obalone, nieprawdaż?
szerszon napisał(a):Droga wewnętrzna nie należy do skrzyżowania. (...)
przez taik » piątek 11 kwietnia 2014, 21:53
przez szerszon » piątek 11 kwietnia 2014, 22:42
przez Drezyna » sobota 12 kwietnia 2014, 11:27
taik napisał(a):Tutaj[/url] w miarę świeży wyrok Sądu Rejonowego dla Wrocławia-Śródmieścia we Wrocławiu z dnia 28 maja 2013 roku dotyczący ściśle omawianego problemu - włączania się do ruchu z drogi wewnętrznej i jednoczesnego przejazdu przez skrzyżowanie.
przez taik » sobota 12 kwietnia 2014, 15:43
Drezyna napisał(a):Stosowana przez Ciebie metoda sofistyczna niestety często, tak jak w Twoim przypadku prowadzi do sofizmatów, a te, jak wiadomo stanowią przykład sztuki oratorskiej, ale w świetle logiki nie stanowią dowodów.
Drezyna napisał(a):Ponadto, gdyby nawet sąd wykazywał podobny absurd, to stanowiłoby to jedynie argument pomocniczy, ni jak nie wpływający na zmianę prawa.
przez szerszon » sobota 12 kwietnia 2014, 17:35
Jestem świetnie przygotowany do polemiki,