Zmiana pasa, wymuszona?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Zmiana pasa, wymuszona?

Postprzez sankila » piątek 24 czerwca 2011, 02:24

athlon napisał(a):Gdyby prędkość miała decydujący wpływ na powstawanie sytuacji drogowych,...
Prędkość nie ma wpływu na sytuacje drogowe; o ich powstaniu decyduje kretyn za kierownicą, którego nie obchodzi nic, poza ciśnięciem pedału gazu. Nie trzeba kończyć trzech fakultetów, żeby wiedzieć, że we wsi można spotkać wolno jadący ciągnik.

A jezeli jest gdzieś pojawia się problem z wyjazdem to należy spojrzeć czy przebudowanie infrastruktury drogowej zmniejszy problem bez zmniejszania limitu prędkości.
A dopóki infrastruktura nie zostanie przebudowana, to pojazdy na głównej mają zasr... obowiązek przestrzegać ograniczeń prędkości, a wyjeżdżający z podporządkowanej mają prawo zakładać, że nie wyskoczy im znienacka jakiś kandydat na mielonkę, cisnący z prędkością 300/h.

BTW - za kilka tygodni, na drogi wyjadą kombajny. Ciekawe, ile w tym roku "myszczów kierownicy" będzie się wyciągać spod hederów, w postaci prasowanki.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez piotrekbdg » piątek 24 czerwca 2011, 09:10

A dopóki infrastruktura nie zostanie przebudowana, to pojazdy na głównej mają zasr... obowiązek przestrzegać ograniczeń prędkości, a wyjeżdżający z podporządkowanej mają prawo zakładać, że nie wyskoczy im znienacka jakiś kandydat na mielonkę, cisnący z prędkością 300/h.

To niech przestaną zakładać a zaczną obserwować - wszystkie strony tylko na tym skorzystają. Ja dziś zakładałem że będzie rano słońce a pada deszcz;(
piotrekbdg

Postprzez Cyberix » piątek 24 czerwca 2011, 11:27

Ludzie, spadajcie na drzewo ze swoimi radami, że ja mam obserwować drogę 2 kilometry w lewo i dwa kilometry w prawo, stosować peryskop i nie wiadomo co w poszukiwaniu DEBILA, SKOŃCZONEGO IDIOTY, PRZESTĘPCY, PIRATA, pędzącego ZE ZNACZNIE przekroczoną prędkością od dopuszczalnej. Dlaczego KRETYNI mają terroryzować NORMALNYCH kierowców?
Ogarnijcie się trochę ze swoimi radami bo są naprawdę wkurzające. Dlaczego tak usilnie wybielacie piratów drogowych? Nie mogę tego zrozumieć.
I żeby było jasne, nie mówię o przekraczaniu 10 czy 20 km na godzinę ale o pędzeniu ponad 100 i więcej na ograniczeniu do 50.
Cyberix

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze