Sygnalizacja przed przejściem - gdzie się zatrzymać?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez cwaniakzpekaesu » wtorek 04 marca 2008, 12:54

Minął "łikend" i fot nie ma... A my tu debatujemy o czymś, czego byc może nie ma. To tak jak z yeti - wszyscy mówią, że jest ale nikt go nie widział :D
cwaniakzpekaesu

Postprzez WojtekB » wtorek 04 marca 2008, 20:07

hehe, przepraszam, że nie wrzuciłem foty ale przez siłę wyższą nie miałem możliwości pojechania w to miejsce. Na dniach zdjęcie się pojawi ;-) więc spokojnie. W przeciwieństwie do Yeti takie skrzyżowanie istnieje ;-)

------

EDIT:
Specjalnie dla cwaniakzpekaesu zrobiłem zdjęcia już dzisiaj :P

Obrazek Obrazek
WojtekB

Postprzez cwaniakzpekaesu » wtorek 04 marca 2008, 21:29

Obrazek

Obrazek

Jak widać radosna twórczość... tej linii tam być nie powinno. Nie ma dwóch metrów od przejścia (sygnalizatora), wprowadza zamęt (np. dla jednych ważniejszy będzie przepis ustawy, drudzy powiedzą, że znaki mają pierwszeństwo przed przepisami)... Co można zrobić z grubsza już mówiłem.
Aha.. i jeśli rzeczywiście te foty tylko dla mnie - dziękuję :D Niemniej inni niech też oglądają.
cwaniakzpekaesu

Postprzez pinokio » środa 05 marca 2008, 01:08

Jak ze zdjęć wynika to art.4 pord powinien zostać rozszerzony.
Chyba nie raz spotkaliśmy się z dziwnym oznaczeniem np. linia P-2 rozdzielająca pasy dla przeciwnych kierunków (SCC Katowice parking),
linia P-4 na drodze jednokierunkowej (Czeladź), doklejona z S-2 strzałka prawoskrętu do sygnalizatora S-3(Sosnowiec 2006).....
można mnożyć albo utworzyć temat nonsensów drogowych.
pinokio

Postprzez leodom » poniedziałek 10 marca 2008, 15:53

Reasumując, skrzyżowanie jest źle oznaczone. a co powinni robić kierujący, bo rozumiem, że dyskusja była bezprzedmiotowa przed objawieniem zdjęcia.
leodom

Postprzez pinokio » poniedziałek 10 marca 2008, 22:19

Skoro ustaliliśmy, że skrzyżowanie jest źle oznakowane to nie pozostaje nic innego jak zatrzymać się tak aby nie utrudniać na nim ruchu.
pinokio

Postprzez Pitrek8355 » sobota 15 marca 2008, 02:35

Zgodnie z przepisami przed linią zatrzymania ale ja bym zatrzymał się przed skrzyżowaniem.
Pitrek8355

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze