Choc w par.36.1. bezposrednio napisano, ze NA skrzyzowaniu RUCH odbywa sie w KIERUNKU pokazanym na znaku c-12 to usilujesz wcisnac,
Ten ruch , który sie odbywa nie ma nic wspólnego z kierunkiem jazdy, który ty usiłujesz powiązać z dyspozycja znaku C-12
Tu masz podobny przykład...
Art. 16.
1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.
Też mi będziesz gorąco wiązał z kierunkiem jazdy ?
ze odbywa sie w wielu kierunkach bo strzalki f-10 zezwalaja na kilka KIERUNKOW JAZDY PRZEZ skrzyzowanie.
Ten ruch, którym tak niezdrowo się podniecasz nie ma nic wspólnego z kierunkami jazdy..i nie ma nic wspólnego z sygnalizowaniem przejazdu przez skrzyżowanie... zabrnąłeś w jakiś ślepy zaułek.
Zwykłe rondo turbinowe według twojej teorii jest niezgodne ze znakiem C-12..kwadratowe też... czyli piszesz bzdury.
Przypominam, nie liczymy kierunkow jazdy przez skrzyzowanie a KIERUNKI RUCHU NA skrzyzowaniu - a ten zgodnie z par.36.1. jest jeden.
Nie jesteś w stanie pojąć różnicy pomiędzy kierunkiem ruchu, a ruchem..patrz Art 16
Również w przepisach nie znajdziesz takiego określenia jak "kierunek ruchu na skrzyżowaniu"...taka sama mrzonka jak kierunek jazdy na skrzyżowaniu.
To po prostu twój kolejny wymysł z trochę innej parafii niż dobrowolny faktyczny rzeczywisty...bo widać"
Manipulujesz czy szczerze nie widzisz roznicy?
Ależ to widać do czego zmierzasz. Tak jak ci napisałem..różnymi drogami próbujesz usankcjonować zawracanie pasem zewnętrznym co jest bzdurą.
Obecna dyskusja na temat ruchu odbywającego się w świetle sposobu sygnalizacji kierunkowskazami nie ma większego sensu.
No chyba,że znowu za moment zrównasz sobie jeden kierunek ruchu( wymyślony) z kierunkiem jazdy i na obwiedni zamiast skrzyżowania zobaczymy drogę/jezdnię jednokierunkową.
A jezeli cos jest absurdalne to Twoje teorie sprzeczne nie tylko z PoRD ale i z tym co widac.
Bredzisław z ciebie, człowieku. Podajemy ci konkretne przepisy, a nie własne wymysły. Podajemy ci publikacje a nie "bo widać"..na razie widać,że jesteś cienki jak barszczyk wigilijny..
Nie wiem czy zauważyłeś ale od dziesiątków stron nie splamiłeś sie podaniem przepisu z sensem.