Zjazd z autostrady jako skrzyżowanie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Zjazd z autostrady jako skrzyżowanie

Postprzez oskbelfer » wtorek 12 sierpnia 2014, 15:39

oskbelfer napisał(a):
Henq napisał(a):ale ok "proncie Cie bardzo" jak pisałem A-4 z A-1:
https://www.google.pl/maps/@50.2604343, ... a=!3m1!1e3
drogi się rozwidlają drogi się łaczą.

DROGI ? CZY DROGA ?

AUTOSTRADY czy AUTOSTRADA ?

tutaj będzie przykład, który będzie ilustrował ...
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez LeszkoII » wtorek 12 sierpnia 2014, 15:50

Nie przypominam sobie, aby ktoś pisał, że dwie autostrady się łączą jako skrzyżowanie. Nie znam takiego tworu.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez Henq » wtorek 12 sierpnia 2014, 16:17

szerszon napisał(a):

Bardzo dokładnie czytam i dlatego oczekuje dokładnych odpowiedzi.

Bo samemu trudno?
szerszon napisał(a):No to czekam na odpowiedź jaka to różnica. czy tu też nie znasz odpowiedzi ?

Art. 22.4. Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony.

A-7 ustąp pierwszeństwa: ostrzega o skrzyżowaniu z drogą z pierwszeństwem. Znak A- 7 znajdujący się w obrębie skrzyżowania dotyczy tylko najbliższej jezdni, przed którą został umieszczony. Przepis stosuje się odpowiednio do znaku A-7 umieszczonego przed torowiskiem pojazdów szynowych lub w innych miejscach przecinania się kierunków ruchu. Umieszczona pod znakiem A-7 tabliczka T-6c lub T-6d wskazuje rzeczywisty przebieg drogi z pierwszeństwem przez skrzyżowanie

Widzisz różnicę czy nadal nie chce się czytać?
p.s. za niedługo trzeba będzie Ci pisać różnicę między ustępowaniem pierwszeństwa wynikającym ze skrzyżowania równorzędnego a skrzyżowanie ze znakami A-7/B-20 bo też się nie będzie chciało poczytać?
szerszon napisał(a):Pytam się konkretnie. Do którego miejsca ? czy musisz silić się na wycieczki ? Nie możesz najnormalniej odpowiedzieć ?

skrzyżowanie – przecięcie się w jednym poziomie dróg mających jezdnię, ich połączenie lub rozwidlenie, łącznie z powierzchniami utworzonymi przez takie przecięcia, połączenia lub rozwidlenia; określenie to nie dotyczy przecięcia, połączenia lub rozwidlenia drogi twardej z drogą gruntową, z drogą stanowiącą dojazd do obiektu znajdującego się przy drodze lub z drogą wewnętrzną;

Znak A-7 znajdujący się w obrębie skrzyżowania dotyczy tylko najbliższej jezdni, przed którą został umieszczony.

A-7 obowiązuje na najbliższym skrzyżowaniu co mam Ci napisać gdzie kończy się skrzyżowanie czy co bo nie wiem?
masz def skrzyżowania, jedno skrzyżowanie będzie miało 2m inne będzie miało 10m i co mam Ci konkretny punkt miejsce podać? To samo się tyczy:
...ich połączenie lub rozwidlenie...

jedno połączenie będzie się kończyć metr za znakiem inne będzie 10m za znakiem wszystko zależy od budowy skrzyżowania.
szerszon napisał(a):Usiłuje uzyskać odpowiedź nie jako moderator.( tu jestem zdumiony , co to ma do rzeczy) tylko jako inny user mający watpliwości co do twoich wpisów.

A jakież to wątpliwości masz może coś źle cytuje nie wiem?
szerszon napisał(a):I jak na razie nie mogę sie dowiedzieć. Ślizgasz się.

Bo się czytać nie chce, podałem Ci przepisy które powinieneś poczytać i byś wiedział.
szerszon napisał(a):Jako moderator powinienem twoje posty dawno wywalić jako siejące dezinformacje. :wink:

Po raz kolejny: czy coś źle cytuje czy co Cię dezinformuje?
Jak do tej pory wszystko o co pytasz masz w kodeksie, wystarczy poczytać przemyśleć, zrozumieć. Ale nie bo po co? można przecież pisać trzy posty bez ładu i składu. I co wniosły te Twoje posty do dyskusji oprócz bałaganu? O tym właśnie mówiłem moderator taki przykład daje nie ładnie, inne posty tego typu dawno by w koszu się suszyły ale najwidoczniej nie wszystkich.
szerszon napisał(a):Oznakowanie jezdni głównej autostrady w obrębie węzła.

A teraz szybciutko def węzła i proszę napisz ile razy jest użyte słowo skrzyżowanie?
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez szerszon » wtorek 12 sierpnia 2014, 21:35

Henq
Bo samemu trudno?
Nie. Czekam tylko jak napiszesz znowu coś intrygującego.
Widzisz różnicę czy nadal nie chce się czytać?

W drugim cytacie nie napisali o ustępowaniu pierwszeństwa poza tytułem znaku. To jak mam widzieć różnicę ?
Możesz w końcu podać te dwie różne definicje o ustąpieniu pierwszeństwa ? Bo w Art 2.23) widzę tylko jedno. jakim cudem widzisz więcej ?
p.s. za niedługo trzeba będzie Ci pisać różnicę między ustępowaniem pierwszeństwa wynikającym ze skrzyżowania równorzędnego a skrzyżowanie ze znakami A-7/B-20 bo też się nie będzie chciało poczytać?
Ustąpienie pierwszeństwa ma jedną definicję. mylisz pojęcie z sytuacjami drogowymi.
czy zmieniasz pas, czy wyjeżdżasz spod A-7 czy włączasz się do ruchu masz ustapić pierwszeństwa zachowując sie jak napisali w Art 2.23), a nie wymyślać sobie różne ustąpienia. to jest żart.
A-7 obowiązuje na najbliższym skrzyżowaniu co mam Ci napisać gdzie kończy się skrzyżowanie czy co bo nie wiem?

Tak. Pokaż mi punkt na pasie włączenia do którego obowiązuje A-7. Cały czas o tym piszę.
Po co serwujesz definicje skrzyżowania ?

masz def skrzyżowania, jedno skrzyżowanie będzie miało 2m inne będzie miało 10m i co mam Ci konkretny punkt miejsce podać?

Tak. Konkretny punkt. istnieje taki.Przestaniesz wtedy pisać niestworzone historie.

jedno połączenie będzie się kończyć metr za znakiem inne będzie 10m za znakiem wszystko zależy od budowy skrzyżowania.

Bierz jakiekolwiek pas włączenia i pokazuj. Zasada jest ta sama.
A jakież to wątpliwości masz może coś źle cytuje nie wiem?

Uważam,że nie piszesz zgodnie z poRD i chcę ci to udowodnić. Dlatego sie dopytuje o twoje stanowisko, abyś później nie pisał, że to nie ty.

Bo się czytać nie chce, podałem Ci przepisy które powinieneś poczytać i byś wiedział.

Jak wyżej napisałem..przepisy które podajesz są zaserwowane bez zrozumienia.
Akurat te i wiele innych dosyć dobrze znam :wink:

Po raz kolejny: czy coś źle cytuje czy co Cię dezinformuje?

Cytujesz dobrze. tylko nie w temacie.
Jak do tej pory wszystko o co pytasz masz w kodeksie, wystarczy poczytać przemyśleć, zrozumieć.
Ile czasu potrzebujesz na zrozumienie ? poczekam. Pytania powyżej "wiszą"
można przecież pisać trzy posty bez ładu i składu.

Zgadza się. Właśnie to robisz, ponieważ nie mogę sie doczekać odpowiedzi bo się migasz.
Nie usuwam ich tylko z powodu, ze uczestniczę w dyskusji.
I co wniosły te Twoje posty do dyskusji oprócz bałaganu?

Usiłuje uporządkować dyskusję prosząc ciebie o wskazanie przynajmniej dwóch definicji ustąpienia pierwszeństwa, skoro według ciebie jest różnica.Chyba że mylisz ustąpienie od miejsca gdzie należy ustąpić. Ale to jest zupełnie inna sprawa.
Usiłuje sie również dowiedzieć do którego miejsca na wjeździe na autostradę obowiązuje A-7.
O tym właśnie mówiłem moderator taki przykład daje nie ładnie, inne posty tego typu dawno by w koszu się suszyły ale najwidoczniej nie wszystkich.
Rozumiem, że chcesz powywalać posty obnażające twoja niewiedzę lub bardzo oryginalna interpretację.
Jak na razie nie umiesz tego udowodnić, a czekam na konkretne twoje odpowiedzi.
A teraz szybciutko def węzła i proszę napisz ile razy jest użyte słowo skrzyżowanie?
Pokaż mi w przepisach dotyczących ruchu drogowego definicje węzła traktującego go jako tradycyjne skrzyżowanie. :wink:
szerszon

Postprzez szymon1977 » środa 13 sierpnia 2014, 01:20

LeszkoII napisał(a):Nie przypominam sobie, aby ktoś pisał, że dwie autostrady się łączą jako skrzyżowanie. Nie znam takiego tworu.
A to autostrady nie są drogami, że łącząc się nie tworzą skrzyżowania? To trzeba tak oczywiste rzeczy opisywać? Nie wystarczy, że kodeksowe definicje drogi i skrzyżowania są spełnione?
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez Henq » środa 13 sierpnia 2014, 08:12

szerszon napisał(a):W drugim cytacie nie napisali o ustępowaniu pierwszeństwa poza tytułem znaku. To jak mam widzieć różnicę ?
Możesz w końcu podać te dwie różne definicje o ustąpieniu pierwszeństwa ? Bo w Art 2.23) widzę tylko jedno. jakim cudem widzisz więcej ?

No i widzisz to jest Twój ład i skład? Po raz kolejny nie rozumiesz i upierasz się przy swoim, przeczytaj dokładnie, czy pisałem że jest różnica pomiędzy: ustąpieniem pierwszeństwa a ustąpieniem pierwszeństwa?
Przykład:
Ty się upierasz że jest różnica między jabłkiem a jabłkiem, a nie rozumiesz że ktoś Ci pisze że jest różnica między jabłkiem koksą a jabłkiem lobo nie rozumiesz ale i tak upierasz się przy swoim.
szerszon napisał(a):Ustąpienie pierwszeństwa ma jedną definicję. mylisz pojęcie z sytuacjami drogowymi.
czy zmieniasz pas, czy wyjeżdżasz spod A-7 czy włączasz się do ruchu masz ustapić pierwszeństwa zachowując sie jak napisali w Art 2.23), a nie wymyślać sobie różne ustąpienia. to jest żart.
Chyba powoli zaczyna docierać?
szerszon napisał(a):Tak. Pokaż mi punkt na pasie włączenia do którego obowiązuje A-7. Cały czas o tym piszę.
Po co serwujesz definicje skrzyżowania ?
Tak. Konkretny punkt. istnieje taki.Przestaniesz wtedy pisać niestworzone historie.
Bierz jakiekolwiek pas włączenia i pokazuj. Zasada jest ta sama.

Proszę mi najpierw pokazać w którym miejscu na skrzyżowaniu obowiązuje A-7 tak wskaż konkretny punk skoro twierdzisz że na skrzyżowaniach taki istnieje i nie pisz mi że rozwidlenie to nie skrzyżowanie a Ty pisałeś o łącznicach.
szerszon napisał(a):Jak wyżej napisałem..przepisy które podajesz są zaserwowane bez zrozumienia.
Akurat te i wiele innych dosyć dobrze znam :wink:

Znać może znasz ale nie rozumiesz, stąd Twoje bezsensowne pytania.
szerszon napisał(a):Zgadza się. Właśnie to robisz, ponieważ nie mogę sie doczekać odpowiedzi bo się migasz.
Nie usuwam ich tylko z powodu, ze uczestniczę w dyskusji.

masz odpowiedzi tylko nie potrafisz ich zrozumiec.
szerszon napisał(a):Rozumiem, że chcesz powywalać posty obnażające twoja niewiedzę lub bardzo oryginalna interpretację.
Jak na razie nie umiesz tego udowodnić, a czekam na konkretne twoje odpowiedzi.
biorę przykład z Ciebie.
szerszon napisał(a):
Henq napisał(a):A teraz szybciutko def węzła i proszę napisz ile razy jest użyte słowo skrzyżowanie?
Pokaż mi w przepisach dotyczących ruchu drogowego definicje węzła traktującego go jako tradycyjne skrzyżowanie. :wink:

proszę mi wskazać kto w tym temacie pisał że węzeł to tradycyjne skrzyżowanie? I powiesz mi że potrafisz czytać ze zrozumieniem :lol:
Oczywiście za przykładem powyżej Ty nadal się będziesz upierał że skrzyżowanie to skrzyżowanie, ale wszyscy inni będą w błędzie ponieważ napiszą Ci że skrzyżowanie z ruchem poprzecznym jest inne od skrzyżowania bez ruchu poprzecznego.
Ostatnio zmieniony środa 13 sierpnia 2014, 15:06 przez Henq, łącznie zmieniany 1 raz
Henq

Postprzez LeszkoII » środa 13 sierpnia 2014, 08:26

szymon1977 napisał(a):
LeszkoII napisał(a):Nie przypominam sobie, aby ktoś pisał, że dwie autostrady się łączą jako skrzyżowanie. Nie znam takiego tworu.
A to autostrady nie są drogami, że łącząc się nie tworzą skrzyżowania? To trzeba tak oczywiste rzeczy opisywać? Nie wystarczy, że kodeksowe definicje drogi i skrzyżowania są spełnione?
Poproszę o przykład skrzyżowania, na którym dwie autostrady łączą się w jedną autostradę - oczywiście wszystko będziemy analizować w oparciu o kodeksowe definicje, bo jakże inaczej. Może znajdziesz.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szerszon » środa 13 sierpnia 2014, 09:01

Henq
No i widzisz to jest Twój ład i skład?
Widzę. I dalej nie widzę różnic w ustępowaniu pierwszeństwa. Mam Art 2.23)..masz jeszcze inny ?
Podobno jest różnica :wink:
że jest różnica między jabłkiem koksą a jabłkiem lobo nie rozumiesz ale i tak upierasz się przy swoim.

To teraz pod jabłka wstaw ustąpienie pierwszeństwa :lol:
Dla ciebie ustąpienie pierwszeństwa wynikające ze znaku A-7 jest innym ustąpieniem pierwszeństwa wynikającym ze zmiany pasa ruchu.
To bzdura. :wink:
Art 2.23) jest tylko jeden.
Chyba powoli zaczyna docierać?

Nie. Od początku twierdziłem to samo. Tylko zaintrygowało mnie rozróżnianie ustępowania pierwszeństwa jakie zaserwowałeś.
Jest to jedno niezależnie od przepisu, który tego wymaga.

Proszę mi najpierw pokazać w którym miejscu na skrzyżowaniu obowiązuje A-7 tak wskaż konkretny punk skoro twierdzisz że na skrzyżowaniach taki istnieje i nie pisz mi że rozwidlenie to nie skrzyżowanie a Ty pisałeś o łącznicach.

Przepraszam najmocniej, ale to ja o to pytam :wow: To dlaczego mam za ciebie udzielać odpowiedzi ?
Znać może znasz ale nie rozumiesz, stąd Twoje bezsensowne pytania.
Masz pecha. Również je rozumiem i dlatego próbuje coś z ciebie wyciągnąć. Jak widać -bezskutecznie, ponieważ unikasz merytorycznej dyskusji uciekając w osobiste wycieczki.
masz odpowiedzi tylko nie potrafisz ich zrozumiec.

Podałeś cytaty , które są obok tematu.
Na razie przestałeś sie chyba upierać przy różnych odmianach ustąpienia pierwszeństwa. teraz zostało tylko określenie do którego miejsca na wjeździe na autostradę obowiązuje A-7

biorę przykład z Ciebie.
Niestety nie widzę tego. Odpowiedzi brak. Sensownych. Na razie prowokujesz pyskówkę zamiast skoncentrować sie na przepisach.

Oczywiście za przykładem powyżej Ty nadal się będziesz upierał że skrzyżowanie to skrzyżowanie

Nie każde przecięcie sie kierunków ruchu jest skrzyżowaniem i nie każdy A-7 stoi na skrzyżowaniu. Od tego zaczęła sie ta dyskusja, ponieważ nie potrafiłeś tego w pełni uzasadnić.
tak samo jak nie potrafiłeś teraz poprawnie zacytować. :wink:
szerszon

Postprzez oskbelfer » środa 13 sierpnia 2014, 09:52

Powracam do tematu

oskbelfer napisał(a):
oskbelfer napisał(a):
Henq napisał(a):ale ok "proncie Cie bardzo" jak pisałem A-4 z A-1:
https://www.google.pl/maps/@50.2604343, ... a=!3m1!1e3
drogi się rozwidlają drogi się łaczą.

DROGI ? CZY DROGA ?

AUTOSTRADY czy AUTOSTRADA ?

tutaj będzie przykład, który będzie ilustrował ...

Henq i inni zwolennicy istnienia skrzyżowań na autostradzie.

Aby wystąpiło skrzyżowanie (pomijam już oczywistą sprawę, która nie dociera czyli definicji autostrady oraz drogi ekspresowej) musz a zachodzić pewne warunki wynikające z definicji skrzyżowania :)

Lapidarnie ujmując skrzyżowanie to:
przecięcie się w jednym poziomie dróg mających jezdnię, ich połączenie lub rozwidlenie, łącznie z powierzchniami utworzonymi przez takie przecięcia, połączenia lub rozwidlenia;

Definicja mówi o DROGACH(liczba mnoga) a nie o drodze (liczba pojedyncza.

Logicznym jest (chcociaz mże nie dla kazdego) że aby coś się przecięło ( np droga - to musi być inna droga ). Jęzeli coś (droga) sie rozwidla (to powstają dwie np Olkuska i jej odnoga Opolska). tak samo - do Rzeszowskiej dochodzi Lezajska (uwaga DWIE DROGI)

A teraz dla Wszystkich geniuszy fotki (zmusiłem się i nauczyłem publikować - czyli jest jakiś progres w związku ze skrzyzowaniami - ale to mój zysk :mrgreen: )

Jedziemy sobie gdzieś w Polsce autokarem Volvo - na trzech osiach - ładną dróżką :) i widzimy oto taki obrazek :)

Obrazek

Ale nie załamujemy się i śmigamy dalej, by po chwili zobaczyć rondo :)

Obrazek

Jednak nie łamiemy się tym widokiem i wjeżdżamy na rondo :) by kiedy je opuścimy zobaczyć :shock: znak autostrady (potem w tym kształcie juz go nie zobaczymy)

Obrazek

jedziemy jedziemy i co widzimy ? ---------- o kurcze - widzimy auto z przeciwnego kierunku :lol:

Obrazek 5

a dalej co widzimy --------- niespodzianka :help: widzimy ze autostrada A1 może nas poprowadzić np. do Łodzi albo do Ostravy :)

jedna i ta sama autostrada (droga)

UWAGA + ona zaraz się rozwidli :) i stworzy ----------- no właśnie :) co stworzy ?

Odp. Nic nie stworzy - gdyz dalej będzie to ta sama autostrada - do Katowic i do Łodzi :)

Obrazek

Oooooooo - szok - rozwidla się :lol:

Obrazek

A teraz kilka pytan do zwolenników skrzyżowań na autostradzie -
znacie definicje autostrady,
drogi ekspresowej,
skrzyżowania

Ile jest w Polsce autostrad A1 ?

W którym miejscu (na prezentowanych fotkach) z autostrady A 1 po rozwidleniu powstało co najmniej dwie autostrady A1 ?

Reasumując - korzyści płynące z dyskusji o wyimaginowanych skrzyżowaniach

1. nauczyłem się (bez niczyjej pomocy) publikować fotki na forum :)

2. być może ktoś (z fahofcuf) zrozumiał czym jest liczba mnoga i pojedyncza oraz to że na autostradzie nie ma skrzyżowań - są jedynie wjazdy i zjazdy :)

Zakończyłem dyskusję w tej materii, gdyż ... a zreszta nie napiszę .... bo szerszon musiałby mi dac bana :)
Ostatnio zmieniony środa 13 sierpnia 2014, 10:25 przez oskbelfer, łącznie zmieniany 5 razy
oskbelfer

Postprzez Henq » środa 13 sierpnia 2014, 10:07

szerszon napisał(a):Widzę. I dalej nie widzę różnic w ustępowaniu pierwszeństwa. Mam Art 2.23)..masz jeszcze inny ?
Podobno jest różnica :wink:
Tak? A kto Cię tak okłamał po raz kolejny wskaż mi miejsce gdzie napisałem że jest różnica pomiędzy ustąpieniem pierwszeństwa a ustąpieniem pierwszeństwa.
szerszon napisał(a):Dla ciebie ustąpienie pierwszeństwa wynikające ze znaku A-7 jest innym ustąpieniem pierwszeństwa wynikającym ze zmiany pasa ruchu.
To bzdura. :wink:

Tak jest i jest to zasadnicza różnica jeżeli w jednym przypadku na przykład nie interesują Cię auta jadące z przeciwnej strony, nie masz obowiązku ustąpić im pierwszeństwa, to w drugim przypadku już interesują Cię wszystkie auta poruszające się drogą główną nie ważne w którym kierunku jadą.
szerszon napisał(a):Art 2.23) jest tylko jeden.

ustąpienie pierwszeństwa = ustąpienie pierwszeństwa nic innego nie pisałem to że nie czytasz ze zrozumieniem po raz kolejny nie moja wina.
szerszon napisał(a):Przepraszam najmocniej, ale to ja o to pytam :wow: To dlaczego mam za ciebie udzielać odpowiedzi ?

Przecież wcześniej Ci udzieliłem odpowiedzi wszystko zależy od budowy skrzyżowania, ja twierdzę że nie ma takiego jednego punktu, Ty twierdzisz że jest:
szerszon napisał(a):Tak. Konkretny punkt. istnieje taki.
więc proszę wskaż ten punkt bym wiedział na przyszłość.
szerszon napisał(a):Masz pecha. Również je rozumiem i dlatego próbuje coś z ciebie wyciągnąć. Jak widać -bezskutecznie, ponieważ unikasz merytorycznej dyskusji uciekając w osobiste wycieczki.

Ale nie rozumiesz co się do Ciebie pisze. To nie są osobiste wycieczki.
szerszon napisał(a):Podałeś cytaty , które są obok tematu.

Ale jak do innego tematu? Cały czas rozmawiamy o ustąpieniu pierwszeństwa wynikającego ze zmiany pasa ruchu i ustąpieniu pierwszeństwa wynikającego ze znaku A-7, o przepraszam ja cały czas o tym rozmawiam, Ty akurat rozmawiasz o czymś zupełnie innym (ustąpieniem pierwszeństwa a ustąpieniem pierwszeństwa) i wciskasz mi na siłę że o tym rozmawiamy.
szerszon napisał(a):Na razie przestałeś sie chyba upierać przy różnych odmianach ustąpienia pierwszeństwa. teraz zostało tylko określenie do którego miejsca na wjeździe na autostradę obowiązuje A-7

I znowu gdzie się upierałem że: ustąpieniem pierwszeństwa a ustąpieniem pierwszeństwa to dwie różne rzeczy, wciskasz mi na siłę swoje słowa i uważasz że jest to ok.
szerszon napisał(a):
biorę przykład z Ciebie.
Niestety nie widzę tego. Odpowiedzi brak. Sensownych. Na razie prowokujesz pyskówkę zamiast skoncentrować sie na przepisach.

Jak już Ci pisałem nie potrafisz czegoś zrozumieć i piszesz kilka postów bez ładu i składu, sam prowokujesz a potem na innych zrzucasz, za takie moderowanie to ja dziękuje.
szerszon napisał(a):
Oczywiście za przykładem powyżej Ty nadal się będziesz upierał że skrzyżowanie to skrzyżowanie

Nie każde przecięcie sie kierunków ruchu jest skrzyżowaniem i nie każdy A-7 stoi na skrzyżowaniu. Od tego zaczęła sie ta dyskusja, ponieważ nie potrafiłeś tego w pełni uzasadnić.
tak samo jak nie potrafiłeś teraz poprawnie zacytować. :wink:

Ale ja tu nic nie cytowałem :shock: Czy Ty masz klapki na oczach? Sam zacząłeś 220
Załącznik 1
pkt 6.4.2.1
o węzłach, że nie ma wzmianki o skrzyżowaniach więc proszę poczytaj co to węzeł i znajdziesz słowo "skrzyżowanie" przynajmniej raz, a nie zmieniaj tematu bo akurat Ci nie odpowiada bo nie masz racji i trzeba zmienić.
Henq

Postprzez szerszon » środa 13 sierpnia 2014, 10:24

Tak? A kto Cię tak okłamał po raz kolejny wskaż mi miejsce gdzie napisałem że jest różnica pomiędzy ustąpieniem pierwszeństwa a ustąpieniem pierwszeństwa.

Ty nawet w tym poście.
ja.
Dla ciebie ustąpienie pierwszeństwa wynikające ze znaku A-7 jest innym ustąpieniem pierwszeństwa wynikającym ze zmiany pasa ruchu.

ty
Tak jest i jest to zasadnicza różnica jeżeli w jednym przypadku na przykład nie interesują Cię auta jadące z przeciwnej strony, nie masz obowiązku ustąpić im pierwszeństwa, to w drugim przypadku już interesują Cię wszystkie auta poruszające się drogą główną nie ważne w którym kierunku jadą.

czyli znowu jednak nie odróżniasz ustąpienia pierwszeństwa, które jest jedno określone w Art 2.23) od sytuacji :lol:
To farsa.
ustąpienie pierwszeństwa = ustąpienie pierwszeństwa nic innego nie pisałem to że nie czytasz ze zrozumieniem po raz kolejny nie moja wina.

Właśnie widać akapit powyżej :lol:
I ty chcesz dyskutować o przepisach ?

Przecież wcześniej Ci udzieliłem odpowiedzi wszystko zależy od budowy skrzyżowania, ja twierdzę że nie ma takiego jednego punktu, Ty twierdzisz że jest:

No to sobie wybierz skrzyżowanie czy lepiej wjazd na autostradę , jaki ci pasuje i pokaż , do którego miejsca obowiązuje A-7. czy to takie trudne do zrozumienia ? Nie narzucam ci konkretnego miejsca

Ale nie rozumiesz co się do Ciebie pisze.
Bardzo dobrze rozumiem i dlatego chce od ciebie konkretnej odpowiedzi zostawiając ci wolną reke w doborze wjazdu na autostradę, aby ci dobitnie pokazać ,że piszesz bzdury.

) i wciskasz mi
Nie trolluj..patrz wyżej.
I znowu gdzie się upierałem że: ustąpieniem pierwszeństwa a ustąpieniem pierwszeństwa to dwie różne rzeczy, wciskasz mi na siłę swoje słowa i uważasz że jest to ok.
Nie trolluj , patrz wyżej. pisałeś o różnicy. Juz jej nie widzisz ?

Jak już Ci pisałem nie potrafisz czegoś zrozumieć i piszesz kilka postów bez ładu i składu, sam prowokujesz a potem na innych zrzucasz, za takie moderowanie to ja dziękuje.

Wydaje mi sie , ze dosyć skutecznie jesteś przyciśnięty do ściany i na razie nie potrafisz odpowiedzieć na najprostsze pytania.
A braku logicznego myślenia świadczy również to, ze zarzucasz mi moderowanie.Gdzie ci coś wymoderowałem ? Nie bądź śmieszny.Próba wyjaśnienia wątpliwości to nie moderowanie.

Ale ja tu nic nie cytowałem
Spójrz na końcówke poprzedniego swojego posta. Nawet nie wiadomo, gdzie jest cytat , a gdzie twoja wypowiedź. Cos ci sie źle nacisnęło.

Pokaż mi w przepisach dotyczących ruchu drogowego definicje węzła traktującego go jako tradycyjne skrzyżowanie.

proszę mi wskazać kto w tym temacie pisał że węzeł to tradycyjne skrzyżowanie? I powiesz mi że potrafisz czytać ze zrozumieniem[/quote]
I wyszedł bełkot. :lol:

co to węzeł i znajdziesz słowo "skrzyżowanie" przynajmniej raz,
Czy to jest w akcie prawnym ?
szerszon

Postprzez oskbelfer » środa 13 sierpnia 2014, 10:26

Polecam moje fotki z dyskusji :)
oskbelfer

Postprzez Henq » środa 13 sierpnia 2014, 11:00

@szerszon sam piszesz po 10 razy jedno i to samo w poscie i mnie posadzasz o trolowanie?
porazka kompromitujesz sie
Henq

Postprzez szerszon » środa 13 sierpnia 2014, 12:10

Pisze po 10 razy, ponieważ nie mogę uzyskać odpowiedzi. 10 razy się migasz. Farsa z różnymi rodzajami ustąpienia pierwszeństwa, jakby było istotne komu muszę ustąpić. Jest do ustąpienia to ustępuje i nie jest ważne czy w związku z A-7, zmianą pasa czy włączeniem się do ruchu.
Nie ma różnicy.
Dlatego twierdzę ,ze mijasz się z prawdą.
Następna sprawa...
http://goo.gl/maps/XzKzQ
Proszę do którego miejsca obowiązuje ustąpienie pierwszeństwa związane ze znakiem A-7 ?
Dasz radę ?
=====================
A i oczywiście nie doczekałem sie odpowiedzi na pytanie
.Gdzie ci coś wymoderowałem ?

Po co ? rzucić oskarżenie, a dalej udawać ,ze sprawy nie ma. :eek2:
szerszon

Postprzez oskbelfer » środa 13 sierpnia 2014, 12:10

@henq - zamiast zwracać uwagę Szerszonowi, może odpowiedziałbyś co sądzisz na temat fotek, które wstawiłem i odpowiedział na pytania, które zadałem w związku z tym.

Nadmienię iż powstało to w związku z Twoim wstawkami --- tj linkami o które prosiłem :)

Jesteś w stanie obronić swoje wywody, czy też zamykamy temat ?

a -- i gdzies tam (chyba Ty) robisz za "kapusia" zgłaszając moje posty, a sam "prezentujesz bary mleczne"
oskbelfer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze