HenqBo samemu trudno?
Nie. Czekam tylko jak napiszesz znowu coś intrygującego.
Widzisz różnicę czy nadal nie chce się czytać?
W drugim cytacie nie napisali o ustępowaniu pierwszeństwa poza tytułem znaku. To jak mam widzieć różnicę ?
Możesz w końcu podać te dwie różne definicje o ustąpieniu pierwszeństwa ? Bo w Art 2.23) widzę tylko jedno. jakim cudem widzisz więcej ?
p.s. za niedługo trzeba będzie Ci pisać różnicę między ustępowaniem pierwszeństwa wynikającym ze skrzyżowania równorzędnego a skrzyżowanie ze znakami A-7/B-20 bo też się nie będzie chciało poczytać?
Ustąpienie pierwszeństwa ma jedną definicję. mylisz pojęcie z sytuacjami drogowymi.
czy zmieniasz pas, czy wyjeżdżasz spod A-7 czy włączasz się do ruchu masz ustapić pierwszeństwa zachowując sie jak napisali w Art 2.23), a nie wymyślać sobie różne ustąpienia. to jest żart.
A-7 obowiązuje na najbliższym skrzyżowaniu co mam Ci napisać gdzie kończy się skrzyżowanie czy co bo nie wiem?
Tak. Pokaż mi punkt na pasie włączenia do którego obowiązuje A-7. Cały czas o tym piszę.
Po co serwujesz definicje skrzyżowania ?
masz def skrzyżowania, jedno skrzyżowanie będzie miało 2m inne będzie miało 10m i co mam Ci konkretny punkt miejsce podać?
Tak. Konkretny punkt. istnieje taki.Przestaniesz wtedy pisać niestworzone historie.
jedno połączenie będzie się kończyć metr za znakiem inne będzie 10m za znakiem wszystko zależy od budowy skrzyżowania.
Bierz jakiekolwiek pas włączenia i pokazuj. Zasada jest ta sama.
A jakież to wątpliwości masz może coś źle cytuje nie wiem?
Uważam,że nie piszesz zgodnie z poRD i chcę ci to udowodnić. Dlatego sie dopytuje o twoje stanowisko, abyś później nie pisał, że to nie ty.
Bo się czytać nie chce, podałem Ci przepisy które powinieneś poczytać i byś wiedział.
Jak wyżej napisałem..przepisy które podajesz są zaserwowane bez zrozumienia.
Akurat te i wiele innych dosyć dobrze znam
Po raz kolejny: czy coś źle cytuje czy co Cię dezinformuje?
Cytujesz dobrze. tylko nie w temacie.
Jak do tej pory wszystko o co pytasz masz w kodeksie, wystarczy poczytać przemyśleć, zrozumieć.
Ile czasu potrzebujesz na zrozumienie ? poczekam. Pytania powyżej "wiszą"
można przecież pisać trzy posty bez ładu i składu.
Zgadza się. Właśnie to robisz, ponieważ nie mogę sie doczekać odpowiedzi bo się migasz.
Nie usuwam ich tylko z powodu, ze uczestniczę w dyskusji.
I co wniosły te Twoje posty do dyskusji oprócz bałaganu?
Usiłuje uporządkować dyskusję prosząc ciebie o wskazanie przynajmniej dwóch definicji ustąpienia pierwszeństwa, skoro według ciebie jest różnica.Chyba że mylisz ustąpienie od miejsca gdzie należy ustąpić. Ale to jest zupełnie inna sprawa.
Usiłuje sie również dowiedzieć do którego miejsca na wjeździe na autostradę obowiązuje A-7.
O tym właśnie mówiłem moderator taki przykład daje nie ładnie, inne posty tego typu dawno by w koszu się suszyły ale najwidoczniej nie wszystkich.
Rozumiem, że chcesz powywalać posty obnażające twoja niewiedzę lub bardzo oryginalna interpretację.
Jak na razie nie umiesz tego udowodnić, a czekam na konkretne twoje odpowiedzi.
A teraz szybciutko def węzła i proszę napisz ile razy jest użyte słowo skrzyżowanie?
Pokaż mi w przepisach dotyczących ruchu drogowego definicje węzła traktującego go jako tradycyjne skrzyżowanie.