Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez dylek » poniedziałek 17 marca 2014, 00:22
przez szerszon » poniedziałek 17 marca 2014, 00:35
Moje pytanie brzmi : czy rowerzystów to C-12 nie obowiązuje ?
Czy wolno tak poprowadzić na rondzie przejazd dla rowerów ?
przez dylek » poniedziałek 17 marca 2014, 01:11
szerszon napisał(a):Moje pytanie brzmi : czy rowerzystów to C-12 nie obowiązuje ?
Tu nie...
przez szerszon » poniedziałek 17 marca 2014, 08:28
Ten PdR nijak się ma do zapisów 4.2.12 z 220-tki
przez Makabra » poniedziałek 17 marca 2014, 11:05
przez maryann » poniedziałek 17 marca 2014, 11:45
Proszę bardzo, tu: https://www.google.pl/maps?q=Radarowa,+ ... -1.11&z=21 - w czym problem?szerszon napisał(a):maryann A więc zastosuję na drodze art.25Powodzenia życzę ..zastosuj
Trafnie zauważyłeś, skrzyżowanie mamy "na drodze", więc nie jest to miejsce gdzie droga nie występuje.szerszon napisał(a):Jak nazywa się to miejsca na drodze, w którym najczęściej występuje ruch poprzeczny?
Skrzyżowanie
przez taik » poniedziałek 17 marca 2014, 11:51
dylek napisał(a):Moje pytanie brzmi : czy rowerzystów to C-12 nie obowiązuje ?
dylek napisał(a):Czy wolno tak poprowadzić na rondzie przejazd dla rowerów ?
dylek napisał(a):Pytanie pozostaje....czy taki PdR ma rację bytu w zgodzie z prawem ?
dylek napisał(a):Oczywiście wraca tu zagadnienie, czy place oznaczać na wjeździe C-12, czy też C-2... niemniej jednak jest jak jest.
dylek napisał(a):Czy zgodnie z przepisami ?
przez taik » poniedziałek 17 marca 2014, 12:06
Makabra napisał(a):Podoba mi się oznakowanie strzałkami kierunkowymi na tym rondzie![]()
Dwa pasy w tym samym kierunku i z jednego prosto a z drugiego w prawo. Nie ma chyba wątpliwości, że te strzałki dla ludzi którzy to wymyślili totalnie nic nie znaczą.
przez maryann » poniedziałek 17 marca 2014, 12:43
przez Makabra » poniedziałek 17 marca 2014, 12:50
taik napisał(a):Makabra napisał(a):Podoba mi się oznakowanie strzałkami kierunkowymi na tym rondzie![]()
Dwa pasy w tym samym kierunku i z jednego prosto a z drugiego w prawo. Nie ma chyba wątpliwości, że te strzałki dla ludzi którzy to wymyślili totalnie nic nie znaczą.
Makabra, ale o co Ci chodzi?(mignę, bo jeszcze wywołam kolejny spór)
Są dwie różne krzywizny pasów ruchu: wewnętrzna krzywizna jest większa - stąd uznano, że to pas do skrętu w prawo; zewnętrzna krzywizna jest mniejsza - stąd uznano, że pomijalna dla kierunku na wprost.(dla pewności mignę raz jeszcze)
maryann napisał(a):Trzeba by pod C12 tabliczkę dowiesić: "nie dotyczy rowerów" czy podobną...
przez taik » poniedziałek 17 marca 2014, 13:13
maryann napisał(a):Trzeba by pod C12 tabliczkę dowiesić: "nie dotyczy rowerów" czy podobną...
Makabra napisał(a):No do mnie to nie przemawia rozbijanie jednego wylotu na krzywizny i oznakowywanie każdej krzywizny innymi znakami.
przez szerszon » poniedziałek 17 marca 2014, 20:54
maryann napisał(a):1.Proszę bardzo, tu: https://www.google.pl/maps?q=Radarowa,+ ... -1.11&z=21 - w czym problem?
2.Trafnie zauważyłeś, skrzyżowanie mamy "na drodze", więc nie jest to miejsce gdzie droga nie występuje.
przez maryann » wtorek 18 marca 2014, 10:23
przez szerszon » wtorek 18 marca 2014, 17:32
przez LeszkoII » wtorek 18 marca 2014, 19:27