szerszon napisał(a):Szerszon nie chcę robić offtopu. W ruchu jednostajnym prędkość się nie zmienia, bo prędkość to pochodna drogi po czasie. Cały czas masz te 100 km/h w każdej dowolnej i dowolnie krótkiej chwili czasu. Zrób zdjęcie prędkościomierza kiedy tylko chcesz, ustaw migawkę na milisekundę i popatrz na zdjęcie. Zmienia się?szerszon napisał(a):Możesz przedstawic wyliczenia matematyczne np dla prędkości 100km/h ?
Jak w milisekundzie masz taka prędkość to problem podróży do gwiazd wydaje sie rozwiązany...będziesz bogatym człowiekiem.
też, ale jak mi piszesz,ze będąc na skrzyzowaniu o ruchu okrężnym masz jakiś kierunek to wybacz...dlatego takie najprostsze pytanka w których sie również gubisz...
Nie rozumiesz najprostszych pojęć, nawet co to jest prędkość i jeszcze zarzucasz mi że się gubię... nie ma sprawy możemy pociągnąć temat dalej.
Ja ci mówię o kierunku ruchu na SoRO? O kierunku ruchu na SoRO to Ci mówi znak C-12. Jeżeli się do niego stosujesz to twój kierunek ruchu jest z nim zgodny.
szerszon napisał(a):Kierunek geograficzny ruchu zmieniasz...ale w przypadku PoRD nie ma to żadnego znaczenia.
Ależ ja nie piszę ,że jadę na wschód....po co tu wprowadzasz geografię.
jest droga..prowadzi po łuku i na końcu drogi mój kierunek jest inny niz na początku.
Kierunek zmieniłem , tylko jaki ?
Kierunek geograficzny, albo kierunek w przestrzeni. Zgodnie z PoRD nie zmieniłeś kierunku jazdy/ruchu, bo ten kierunek ruchu wyznacza ci pas po którym jedziesz.
A czy sąsiedni pas ma inny kierunek ruchu?szerszon napisał(a):To pas ruchu wyznacza kierunek twojej jazdy.
A to kolejna ciekawostka...gdybym jechał sąsiednim pasem to mam możliwość zmiany kierunku jazdy ? Bez skrzyżowania ?
Zmieniasz pas ruchu, kierunek jazdy/ruchu pozostaje bez zmian.
szerszon napisał(a):C-12, w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.
czy Ty w ogóle rozumiesz co sie do Ciebie pisze ? Pytałem sie w jakim kierunku jedziesz, a nie z której strony objeżdżasz wyspę ? czy to takie trudne do zrozumienia ?
Przecież znak C-12 mówi wyraźnie o kierunku ruchu. Masz to czarno na białym napisane w definicji znaku. Ale skoro nie rozumiesz co to jest prędkość, to kierunek to już pewnie jakaś abstrakcja.
Ale nie ma się co dziwić że nie rozumiesz, skoro twierdzisz że na SoRO twój kierunek ruchu jest ŻADEN.