Zjazd z autostrady jako skrzyżowanie

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Zjazd z autostrady jako skrzyżowanie

Postprzez Henq » sobota 09 sierpnia 2014, 12:06

szymon1977 napisał(a):
LeszkoII napisał(a):A co to jest pas terenu z def. drogi z PoRD?
Posłuż się w końcu własnym mózgiem. Jest pasem terenu coś co ma taki oto kształt? Y

chyba @LeszkoII ma na myśli to że w def PoRD pas terenu to część składowa drogi, więc "Y" - można nazwać droga
Tak tylko zakładam.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez LeszkoII » sobota 09 sierpnia 2014, 12:47

szymon1977 napisał(a):
LeszkoII napisał(a):A co to jest pas terenu z def. drogi z PoRD?
Posłuż się w końcu własnym mózgiem. Jest pasem terenu coś co ma taki oto kształt? Y
Mój mózg nie zajmuje się tak "poważnymi problemami". Złe pytanie zadałeś. Ja pytałem czym jest pas terenu, a nie co na nim może występować.
Półwysep Helski to w jakimś sensie pas terenu.
Kupisz sobie pasek od spodni ze znaczkami YYYYYYY i... :lol:
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez szerszon » sobota 09 sierpnia 2014, 22:32

Henq
hmm no sam sobie to wskazałeś:

jak nie potrafiłeś.... :wink:
Juz pisałem o tym wcześniej, jest różnica zmiana pasa ruchu, a ustąpienie pierwszeństwa wszystkim poruszającym się drogą główną.

A jaka to różnica występuje w ustąpieniu pierwszeństwa ? Zaintrygowałeś mnie, ze są różne ustąpienia pierwszeństwa. W ustawie nie znalazłem..może mam starą ?
Bo to że ty pisałeś wobec braku jakiegokolwiek potwierdzenia w przepisach jest mało wiarygodne.
W tym przypadku akurat bardzo trafnym, masz A-7 to skoro zmieniasz pas masz ustąpić wszystkim pojazdom, jak by tego A-7 nie było zmieniając pas z prawego na środkowy masz pierwszeństwo przed zmieniającymi pas z lewego na środkowy ot taka drobna różnica

A to A-7 działa jeszcze za przecięciem sie kierunków ruchu ?
A do którego miejsca ? :lol:
Skąd takie rewelacje ?

rondo powiadasz? chyba nie ten temat po kim jak po kim ale po moderatorze się tego nie spodziewałem.

Przykro mi ,ze razem z szymonem nie zrozumieliście o czym pisałem.

no widzisz nie ma ruchu poprzecznego i zaczynają się cyrki a najlepszy argument to "nie ma bo nie, bo ja tak mówie"

Największe cyrki..nie, budzi przerażenie twoja interpretacja zasiegu A-7, co przy takich prędkościach jest lekko niebezpieczne.
szerszon

Postprzez oskbelfer » sobota 09 sierpnia 2014, 22:54

Henq napisał(a):----
co do linków bardzo prosto poczytaj na necie co to BBcode ;)

idzie mi o wklejenie linka z mapami np. z 90 km autostrady, a następnie z 92 km autostrady......

a szukać mi się w necie nie chce :)

wola zgłębiać prd :) aby nie pisać "bzdur" że na autostradzie występują skrzyżowania :)

jak znajdę chwilę, to w inny bardziej prosty sposób zaprezentuję niedowiarkom kwestie autostrada skrzyżowanie :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Henq » sobota 09 sierpnia 2014, 23:02

oskbelfer napisał(a):wola zgłębiać prd :) aby nie pisać "bzdur" że na autostradzie występują skrzyżowania :)

No to coś Ci nie wychodzi skoro takie "bzdury" wypisujesz że nie ma skrzyżowań na autostradzie.
Po raz kolejny: skrzyżowanie to nie jest to samo co ruch poprzeczny, ale chyba po raz kolejny grochem o ścianę... ;)
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.
Henq

Postprzez szerszon » sobota 09 sierpnia 2014, 23:26

Po raz kolejny: skrzyżowanie to nie jest to samo co ruch poprzeczny, ale chyba po raz kolejny grochem o ścianę...

To na skrzyżowaniach nie ma ruchu poprzecznego ? :hmm:
szerszon

Postprzez szymon1977 » niedziela 10 sierpnia 2014, 00:57

Na niektórych jest, na niektórych nie ma.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez ks-rider » niedziela 10 sierpnia 2014, 01:42

szerszon napisał(a):
Po raz kolejny: skrzyżowanie to nie jest to samo co ruch poprzeczny, ale chyba po raz kolejny grochem o ścianę...

To na skrzyżowaniach nie ma ruchu poprzecznego ? :hmm:

Okrezny jest :mrgreen:

W razie czego moge jeszcze linka na You Tube z Klobrzegu wrzucic :mrgreen:

:wink:
ks-rider

Postprzez Makabra » niedziela 10 sierpnia 2014, 10:37

Wrzucalem link do ekspresowki ze skrzyzowaniem w poprzek. Jakby na autostradach mialo nie byc skrzyzowan to by napisali to w definicji.
Makabra

Postprzez szerszon » niedziela 10 sierpnia 2014, 23:31

Jakby na autostradach mialo nie byc skrzyzowan to by napisali to w definicji.

A to muszą ci napisać ?
czy wymagasz np przy znakach nakazu, aby ci napisali, że jednocześnie jest zakaz innych zachowań ? Dobre...
szerszon

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 11 sierpnia 2014, 00:12

Z nakazu wykonania czynności wynika wprost brak możliwości wykonania czynności "przeciwnej" więc zakazywać jej nie trzeba. A czy z braku ruchu poprzecznego na autostradzie wynika brak skrzyżowań w ogóle? Nie, tylko brak skrzyżowań, na których jest ruch poprzeczny. Do skrzyżowań bez ruchu poprzecznego definicja autostrady nie ma żadnego odniesienia. Więc tak, muszą napisać.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » poniedziałek 11 sierpnia 2014, 00:27

Z nakazu wykonania czynności wynika wprost brak możliwości wykonania czynności "przeciwnej" więc zakazywać jej nie trzeba.

O ile pamiętam..tobie trzeba. :D
A czy z braku ruchu poprzecznego na autostradzie wynika brak skrzyżowań w ogóle?
A napisali, że są ?
Nie, tylko brak skrzyżowań, na których jest ruch poprzeczny.

Nie napisali, ze jest tylko jeden rodzaj skrzyzowań.
Więc tak, muszą napisać.

Niektórym powinni.
szerszon

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 11 sierpnia 2014, 01:18

szerszon napisał(a):A napisali, że są ?
A na drodze "zwykłej" napisali, że są? Także nie napisali, a są. Ba! Są nawet takie bez ruchu poprzecznego oznakowane za pomocą A-6d i A-7. Dlaczego więc na drodze "niezwykłej" czyli autostradzie miałoby ich nie być?
szymon1977

Postprzez szerszon » poniedziałek 11 sierpnia 2014, 01:33

Bo to autostrada. Na innej "niezwykłej" drodze potrafili napisać. Wiesz jakiej ?
szerszon

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 11 sierpnia 2014, 01:43

A co mnie inna niezwykła, o której napisali? Zresztą nie napisali, czy występują, ale ponieważ występują to sprecyzowali, że wyjątkowo. A na autostradzie nic nie napisali. Więc dlaczego niby nie? A bo tak? Za mało, skoro PoRD tego nie wyklucza a zgodnie z definicjami w PoRD to faktycznie jest.
szymon1977

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze