Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez kg1956 » czwartek 09 kwietnia 2015, 14:34
przez szerszon » czwartek 09 kwietnia 2015, 14:38
przez dylek » czwartek 09 kwietnia 2015, 16:03
przez kg1956 » czwartek 09 kwietnia 2015, 16:40
przez szoferemeryt » czwartek 09 kwietnia 2015, 16:47
przez dylek » czwartek 09 kwietnia 2015, 16:56
szerszon napisał(a):Pas wewnętrzny nie jest potrzebny.
przez tomekkoz » czwartek 09 kwietnia 2015, 17:06
przez LeszkoII » czwartek 09 kwietnia 2015, 17:32
czemu ograniczasz się tylko do SoROszoferemeryt napisał(a):To pokaż mi znak lub przepis, który mi zabrania zawracać na klasycznym SoRO prawym pasem.
Było w programie JB. Redaktor zaleca w tej sytuacji dynamiczną zmianę pasa ruchu z lewego na prawy. A ci którzy nie umieją, powinni wykupic sobie dodatkowe lekcje (najlepiej w szkole Subaru). Tylko że czas "tego dynamizmu" wykraczałby poza pół czasu antenowego. Oczywiście gadka "o partnerstwie na drogach" nieunikniona.dylek napisał(a):Chyba nie tylko ty tak uważasz
przez szerszon » czwartek 09 kwietnia 2015, 17:51
szoferemeryt napisał(a):Najlepszy przykład mieszania przepisów, znaków i co jeszcze by wyszło na wierzch szerszonowa bzdura.
Wciska C-2 do dyskusji o ruchu okrężnym, co ty chcesz tym udowodnić, chyba swoją ignorancję.
C-2 na SoRO, śmiechu warte.
A odpowiedzi na zapytanie jak zwykle nie ma.
To pokaż mi znak lub przepis, który mi zabrania zawracać na klasycznym SoRO prawym pasem.
A mnie sie wydawało, aby grilla kręcić.tomekkoz napisał(a):I bardzo dobrze, że jest. Gdyby ktoś chciał wyprzedzić będzie miał taką możliwość.
.
przez dylek » czwartek 09 kwietnia 2015, 19:21
szerszon napisał(a):Na zdjęciu dylka widać jak służy do wyprzedzania
przez szoferemeryt » czwartek 09 kwietnia 2015, 20:23
LeszkoII napisał(a):czemu ograniczasz się tylko do SoROszoferemeryt napisał(a):To pokaż mi znak lub przepis, który mi zabrania zawracać na klasycznym SoRO prawym pasem.
szerszon napisał(a):To był PRZYKŁAD, rozumiesz ?![]()
Nie pasowało ci..to służę figurze, podałem link z rondem i F-10...dalej nie dotarło...jakis dziwny jesteś.
Zabrania ci zawracać pasem zewnętrznym ( pośrednio) obowiązek zajęcia odpowiedniej pozycji przed wjazdem na skrzyżowanie w celu zawrócenia i obowiązek sygnalizacji.
Poczytaj ekspertów,którymi sie tak zachwycałeś.
przez szerszon » czwartek 09 kwietnia 2015, 20:56
i tego co na nim istnieją dodatkowe znaki, które by mogło zakazać mi zawracania
, sam doszedłeś do wniosku, że napisałeś bzdurę.
przez LeszkoII » czwartek 09 kwietnia 2015, 21:16
I co takiego specyficznego widzisz w tym klasycznym SoRO, co niby dopuszczałoby na zawracanie prawym pasem? Ty wciąż pytasz o wskazanie przepisu zakazującego zawracania prawym pasem na klasycznym SoRO. W przypadku zawracania na innym niż klasyczne SoRO, Twoje pytanie już nie padaszoferemeryt napisał(a):Ograniczam sie nie tylko do SzRO ale do klasycznego SzRO
przez kg1956 » piątek 10 kwietnia 2015, 10:14
przez szerszon » piątek 10 kwietnia 2015, 10:42
Jedziemy swoim pasem. Jeżeli ten pas prowadzi dokoła ronda to nie widzę powodu, by tak nie jechać. Fakt: przed skrzyżowaniem trzeba ustawić się na prawidłowym pasie.