tomekkoz napisał(a):Najpierw trzeba mieć trochę pojęcia o przepisach ruchu drogowego i odróżniać skręt w lewo czy zawracanie od jazdy dookoła wyspy wyznaczonym pasem ruchu w kierunku wskazanym na znaku C-12.
Święte słowa. To kiedy sie ich nauczysz i wskażesz , ze obwiednia jest drogą jednokierunkową, a nie powierzchnią skrzyżowania ? Przecież jadąc po obwiedni jestem już w trakcie wykonywania manewru( jakiegoś tam) i jestem obowiązany być w trakcie jego sygnalizacji. Prawda egzaminatorze nauki jazdy ?
Pierwsze lepsze rondo ze znakami F-10 pokazuje , jakie głupoty wypisujesz.
Nie byłeś w stanie wykazać ważności znaków F-10 nad C-12
Tak samo jak nie byłeś w stanie odpowiedzieć czy zmieniasz kierunek jazdy mijając C-9
Tak samo nie jesteś w stanie wskazać , gdzie jest napisane o nakazie jazdy przy C-12.
Tak samo nie jesteś w stanie przeczytać ze zrozumieniem interpelacji Posła Burego, gdzie sie dopatrzyłeś dwóch pasów zewnętrznych.
Nie wspomne o twojej miłości do munduru, gdzie łykasz wszystko bez cienia wątpliwości. Dlatego nie byłeś w stanie wypowiedzieć się o zachowaniu policjantki względem pieszej...no tak, ale przecież to policja...na pewno mieli rację.
Jak to nie ma wiedzy?
Ślepy jesteś?
Wszystkie pojazdy jadą prawidłowo dookoła wyspy swoimi pasami ruchu, a jeden wariat skręca w prawo z lewego pasa.
Myślisz ?
Którym wlotem wjechał czerwony, a którym filmujący ?
Dotrze w końcu do ciebie , ze obwiednia to nie samodzielna droga ? Kiedy to doczytasz ?
A skąd wiesz ,że skręca w prawo ? Wjechał poprzednim wlotem ?
A tak..przecież rondo to zespól czterech skrzyżowań i pięciu dóg...przepraszam, ale nie zauważyłem tego w paragrafie 36.
A skad wiesz ,że wszystkie jadą prawidłowo ? Może jakiś tomekkoz czy szoferemeryt zawracają pasem zewnętrznym wbrew przepisom, jak to wskazał m.in Poseł Bury ?
Jeżeli jest to rondo bez dodatkowej kanalizacji ruchu (bez F-10, P-8) to oczywiści tak.
Art 22.2 nie obowiązuje..gdzie przy C-12 jest napisane o kierunkach jazdy , aby znak był ważniejszy niż przepis dotyczący kierunków jazdy ?
Bo to błąd. Tutaj mamy jeden kierunek dookoła wyspy.
Napisane jest o ruchu odbywającym sie w kierunku, a nie o jednym kierunku.Prawidłowa odpowiedź na pytanie o C-9 powinna rozwiać wątpliwości.
tak samoi zaznajomienie się z Art 16 o ruchu prawostronnym( jednym

)
Bo na poprzednim skrzyżowaniu była inna organizacja ruchu.
Możesz powiedzieć, że zawracamy, ale kursant powinien wiedzieć, że w trakcie tego zawracania nie wykonuje manewru skrętu w lewo - a więc bez lewego kierunkowskazu i bez konieczności ustawiania się na lewym pasie.
Ruch odbywał się w innym kierunku niz strzałki na C-12 ?
No popatrz, nie zauważyłem...
Lepiej aby nie powtarzał twoich "rad" W trakcie zawracania " wykonuje dwa skręty w lewo" jak tu jeden z userów sie upiera

, a ty piszesz, że żadnego..juz ci szofer w ...nie będzie właził
Bez konieczności ustawiania sie na pasie lewym..interesujące. A od kiedy zawracasz z pasa prawego ? Jak nie ma F-10 ?