tomekkoz napisał(a):Napisali o kierunku. Skoro jadę pojazdem to jest to kierunek jazdy.
Ponieważ masz cały czas problem z jego określeniem - służę pomocą :

Wybierz sobie kierunek i podaj nam wreszcie, co to za kierunek

Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez dylek » wtorek 24 lutego 2015, 10:18
tomekkoz napisał(a):Napisali o kierunku. Skoro jadę pojazdem to jest to kierunek jazdy.
przez tomekkoz » wtorek 24 lutego 2015, 11:18
przez dylek » wtorek 24 lutego 2015, 12:11
przez szerszon » wtorek 24 lutego 2015, 12:24
Mam ci udowadniać, że pojazdy na rondzie jadą?
Dla ciebie może tak. Tylko jakoś nie mogę znaleźć w rozporządzeniu, że przy C-12 napisali coś o drodze jednokierunkowej. Od tego jest D-3.Wystarczy, ze stoi C-12.
Napisali o kierunku. Skoro jadę pojazdem to jest to kierunek jazdy.
Ale ty w gruncie rzeczy piszesz o jednym kierunku, a to nijak sie ma do ronda turbinowego i twojego połamanego "tłumaczenia".Już dawno wyjaśniłem, tylko żeby dotarło, trzeba ci powtórzyć 20 razy.
Na rondzie turbinowym oczywiście też jest jezdnia jednokierunkowa, tyle że skanalizowana oznakowaniem poziomym lub separatorami pasów.
Za to katujesz innych uczestników ruchu.Podczas jazdy ja samochodem się bawię - nie katuję!
przez LeszkoII » wtorek 24 lutego 2015, 15:06
Ironizujesz w tak płytki sposób, że jesteś o krok od stwierdzenia że przy zmianie pasa ruchu zmieniasz kierunek jazdytomekkoz napisał(a):Napisali o kierunku. Skoro jadę pojazdem to jest to kierunek jazdy.
Znaki nakazujące skręcanie występują w dwóch od-mianach: C-1 i C-2 dla nakazu jazdy w prawo, C-3 i C-4 dla nakazu jazdy w lewo. Stosowanie tych odmian powinno być takie, aby kierującym jednoznacznie wskazać sposób i istniejące kierunki ruchu na drodze, do której się zbliżają. W skomplikowanych warunkach drogowych można umieścić dwa znaki, np. C-3 i C-4 wskazujące ten sam kierunek jazdy. Przed wyborem sposobu oznakowania należy zbadać, czy zastosowanie znaku zakazu skręcania w lewo lub w prawo nie przekaże jadącym bardziej wyraziście, niż odpowiedni znak nakazu, możliwości jazdy przez skrzyżowanie w określonych kierunkach. (...) Znaki od C-1 do C-8 stosuje się również na wyjazdach z obiektów przydrożnych, jeżeli istnieje potrzeba wskazania obowiązkowego kierunku jazdy, np. wyjazd ze stacji paliw, parkingu itp.
przez Makabra » wtorek 24 lutego 2015, 21:46
JAKUB napisał(a):
Podczas jazdy ja samochodem się bawię - nie katuję!
przez dylek » wtorek 24 lutego 2015, 22:01
Makabra napisał(a):Zabawa kojazy mi sie z driftem po rondzie, ale nie a sie driftowac bez katowania... Czyli driftujesz na rondach, czy nie?
przez Kajto » wtorek 24 lutego 2015, 22:51
dylek napisał(a):Określ co to za kierunek....dla ułatwienia dostałeś ściągę
przez dylek » wtorek 24 lutego 2015, 23:10
przez lith » wtorek 24 lutego 2015, 23:23
przez LeszkoII » wtorek 24 lutego 2015, 23:26
przez Borys_q » wtorek 24 lutego 2015, 23:27
A w jakim kierunku wykręcasz śrubki?
przez Kajto » wtorek 24 lutego 2015, 23:56
dylek napisał(a):Z normalnym gwintem ?
W lewo.
LeszkoII napisał(a):W jakim kierunku obraca się Ziemia dookoła Słońca?
przez JAKUB » środa 25 lutego 2015, 00:03
przez szerszon » środa 25 lutego 2015, 00:10
JAKUB napisał(a):Chciałbym, abyś odważnie oceniał N za takie zachowanie. Obawiam się że długo byś nie egzaminował, bo sprawą musiałby zając się wymiar (....).
Zajrzę do Was przy 500 stronie
- MASOCHIŚCI !