Zgodnie ze znakiem C-12tomekkoz napisał(a):Spór występuje, gdy rozmawiamy o skrzyżowaniach oznakowanych znakiem C-12, bez wyznaczonych pasów ruchu, lub z pasami wyznaczonymi dookoła wyspy, zgodnie ze znakiem C-12.

Jak lubisz jeździć na pamięć, Twoja strata. Ja wjeżdżając na skrzyżowanie (a mając przed sobą np. autobus) nie mam pojęcia, jakie oznakowanie poziome zastosowano na obwiedni. Na tym etapie nie powinno mnie to wcale interesować, bo w przeciwieństwie do Ciebie wolę stosować zasady ogólne a nie jakieś wypaczone na podstawie wcześniejszej gruntownej analizy (google street view, zdjęć satelitarnych, filmików na jutube)...
Ale żadna z tych linii wyznaczających pasy ruchu nie sprawia, że w nie da się w lewo bo "po obwiedni to na wprost". Znów nadinterpretujesz znaczenie znaków, tym razem poziomych. Dlatego wychodzą Ci nonsensy, które konsekwentnie tutaj demaskujemy szerokiej Opinii Internetowej.tomekkoz napisał(a):Nie ma żadnej sprzeczności. Każde skrzyżowanie można dodatkowo skanalizować i zmodyfikować, liniami ciągłymi, znakami P-8, F-10, czy dodatkowymi wyspepkami.
I jazda po takich skrzyżowaniach nie budzi watpliwości.
To coś słabo idzie Ci to czytanie ze zrozumieniem przepisów PoRD. Nawet jak się nauczysz tego paragrafu na pamięć, niczego nie osiągniesz bo nie traktujesz PoRD jako spójnego systemu prawnego. Wprowadzasz chaos w dyskusję, obniżasz jakość tej dyskusji, posługujesz się półprawdami, prowokacjami i innymi technikami manipulacji.tomekkoz napisał(a):Treść §36.1 jest jasna i nie budząca watpliwości u każdego kto umie czytać ze zrozumieniem.
Cytując klasyka, wiara i czucie silniej mówi niż mędrca szkiełko i oko.
Srutututusweterzdrutu.tomekkoz napisał(a):Wokół wyspy (na skrzyżowaniu) mamy jeden kierunek ruchu - wskazany na znaku C-12.
Alalalalabambasrałaaladoszamba.tomekkoz napisał(a):Użycie lewego kierunkowskazu i zbliżanie do lewej krawędzi jest zatem bezzasadne.
Tak wygląda poziom, który tutaj prezentujesz: pseudoinformacje lub dezinformacje, czyli treści spływające Rynsztokiem Internetowym.