No przecież miałeś stosowny przepisgumik napisał(a):Nie no, Spoko. Mozesz sądzić, że tysiące podobnych miejsc jest źle oznakowanych nie podając żadnych przepisów. To Twoje zdanie.

no przeciez wstawiłeś jakieś linki z C-13/C-16 to czego znów nie rozumiesz?gumik napisał(a):Ok. Czyli w miejscu gdzie jest znak jednocześnie on odwołuje CPR Jak i go zaczyna. Tylko jakie to ma znaczenie do omawianego przykładu?§ 40![]()
tyle razy wałkowany więc nie wiem z którego posta ci wkleić

No chyba, że teraz dal ciebie omawianym przykładem jest temat wątku a nie twoje wstawki, to się określ bo mieszasz

-----
Szkoda, że ty nadal nic nie zauważaszyorki napisał(a):Czyli jednak coś zauważyłeś,Henq napisał(a):A na C-13/C-16 oddzieloną poziomą kreską oprócz ustąpienia pieszym obowiązują inne przepisy dla rowerzystów?![]()
![]()

Ale po kolei:
Proszę o przepis co to jest CPR i znak określający CPRyorki napisał(a):Dopóki ty nie będziesz widział różnicy w C-13 i C-13/C-16 z kreskami pionowymi i poziomymi
a ja nie widzę sensu dyskusji z osobą która wymyśla sobie znaki i przepisyyorki napisał(a):ja nie widzę sensu dalszej dyskusji.

-----
benio101 napisał(a):A z interpelacji, to przeczytałeś chyba tylko bzdurną teorię pewnej kobiety z PO, o! o! tej:
Ale nie zadałeś sobie nawet odrobiny trudu, żeby przeczytać odpowiedź, bo to o nią chodzi w interpelacji.

Henq napisał(a):Nie wierzysz mi uwierz ministrowi:

A teraz skoro już po raz kolejny kompromitujesz się, to wskażę ci konkretny zapis odpowiedzi ministra której zapewne znów nie zrozumiesz, albo nie doczytasz

Nie dość, że masz obowiązek jechać DdR która prowadzi tam gdzie zmierzasz w obu kierunkach to bezczelnie łamiesz przepisy i jeszcze nieudolnie wciskasz, że to ty masz racjęOdpowiadając na pozostałe dwa pytania należy stwierdzić, że zgodnie z art. 33.1 ustawy Prawo o ruchu drogowym kierujący rowerem jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeśli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić, co kierujący uczynił. Miał możliwość wybrania dowolnego sposobu dotarcia do zamierzonego wylotu trzymając się prawej krawędzi dwukierunkowej drogi dla rowerów.

No i znowu udowadniasz, że czytanie ze zrozumieniem nie jest twoją mocną stronąbenio101 napisał(a):No proszę! A więc jednak obowiązywał mnie C–12, a nie C–13, ponieważ poruszałem się po jezdni, a nie po DdR.Odpowiadając na pierwsze pytanie należy stwierdzić, że kierujący rowerem jest obowiązany przestrzegać nakazu znaku C-12 „ruch okrężny” wówczas gdy porusza się jezdnią tak zorganizowanego obiektu lub pasem ruchu dla rowerów (art. 2.5a p.r.d.) wyznaczonym na tej jezdni (art. 2.6 p.r.d.).

Znak C-12 obowiązywał by cię gdybyś poruszał się jezdnią tak zorganizowanego obiektu (brak DdR) lub pasem ruchu dla rowerów - przypominam pas ruchu dla rowerów nie jest DdR

Niestety jak zwykle nie masz racji i jakoś mnie to nie dziwi, zdziwię się jak będzie inaczej, ale na razie czytając twoje wpisy to niemożliwebenio101 napisał(a):I znowu mam rację! Ależ zaskoczenie!

Nikogo nie pomieszałem widzisz znak C-12 i nakazujesz mi jechać prostobenio101 napisał(a):Ale bzdura, nieźle pomieszałeś fakty. Albo rozmówców… Póki co, to wiem tylko o Tobie i szerszonie, że nie wiecie, jak poruszać się po rondzie…

No ja przepis przeczytałem, ale różnica między nami jest taka, że na przeczytaniu nie poprzestałem, ja ten przepis rozumiem a ty:benio101 napisał(a):Tak, bo przeczytałem przepisy, tobie też polecamHenq napisał(a):ty znasz definicję skrzyżowania?![]()
takimi bzdurami udowadniasz, że nie rozumieszbenio101 napisał(a):Sama DdR nie, za to przecięcie się, połączenie, lub rozwidlenie w jednym poziomie DdR, jak każdej innej drogi, z inną drogą tworzy, z definicji, skrzyżowanie.