sankila napisał(a):Bo widzę P13, o której wiem, że występuje TYLKO z A7.
czyli musi być A-7 żeby ustąpić?
skoro jest P-13 a nie widzisz A-7 tzn że nie ma znaku czy tzn że trzeba udać się do okulisty?
sankila napisał(a): Zatem jest dla mnie logiczne, że znak mogłam - z takich czy innych względów - przeoczyć, albo też został on uszkodzony, złamany, wyrwany - cokolwiek.
Przeoczony -to na co ty patrzysz? na pamięć się jeździ?
"Uszkodzony, złamany, wyrwany - cokolwiek" - czyli go nie ma, czy to twoja wina? Skoro nie ma znaku A-7 na jakiej podstawie chcesz ustępować pierwszeństwa?
Dawno już by się dyskusja zakończyła gdyby P-13 było pod śniegiem - nieprawdaż?
sankila napisał(a):Nie wierzę natomiast, że ktoś dla dowcipu namalował P13 na wlocie równorzędnym.
Ale że ktoś dla dowcipu A-7 zabrał do domu to wierzysz
sankila napisał(a):Tym bardziej nie wierzę, że zarządca drogi - zmieniając organizację ruchu - nie zacząłby od postawienia A5 i starannego przemalowania skrzyżowania.
Zarządca zlecił remont nawierzchni i ekipa zapomniała o P-8x i F-10 przy sygnalizatorach nad pasami, natomiast umieścił F-10 50m przed skrzyżowaniem, pytanie moje jak stajesz Smart-em a jak stajesz TIR-em do jazdy na wprost?
sankila napisał(a):No, ale to logika @sankili.
Logika Henqa mówi: "i co z tego, że mam P13, skoro nie widziałem A7. Czego nie widziałem, tego nie ma, bo jakby było, to bym zobaczył" - więc to NA PEWNO nie jest droga podporządkowana i NA PEWNO kierowcy z pozostałych dróg o tym wiedzą.
A @Henq jest odpowiedzialny za oznakowanie skrzyżowania

?
Już tutaj w jednym wątku był cytowany wyrok sądu

,

że zarządca drogi skopcił oznakowanie i nagle ze skrzyżowania równorzędnego i winy nadjeżdżającego z prawej strony, zrobiło się skrzyżowanie drogi głównej z podporządkowaną

no i winny zarządca drogi.
sankila napisał(a):dlaczego bawisz się w widzenie znaków których nie ma?
Wprost przeciwnie - widzę to, co jest.
Ale nie ma A-7
Więc nie widzisz co jest
sankila napisał(a): Mam przed sobą A6b, który mówi o podporządkowanej drodze z prawej strony, widzę z prawej strony drogę, oznakowaną linią P13 - więc mam granitową pewność, że mam pierwszeństwo na tym skrzyżowaniu.
oj ale ty nie masz A-6b jedziesz podobno drogą podporządkowaną, więc od kiedy to na drodze podporządkowanej ustawia się A-6b?
sankila napisał(a):A co twierdzi Henq? Że pewność to będę miała, jak sprawdzę, że na podporządkowanej drodze stoi A7. Bo jak go jakiś Seba zajumał, to tym samym zmienił organizację ruchu na skrzyżowaniu.
Ale dlaczego "jakiś Seba" miał zajumać znak, ale nie miał namalować trójkąty?

Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.