Czy w tej sytuacji mogę skręcić w lewo?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Czy w tej sytuacji mogę skręcić w lewo?

Postprzez szymon1977 » wtorek 25 sierpnia 2015, 07:36

Linia p-4 na jednokierunkowej? Wymyslasz dyrdymały gdy zostałeś wzięty po raz kolejny za twarz.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 25 sierpnia 2015, 07:51

A gdzie jest zastrzeżenie, że piszemy tylko o jednokierunkowej Art 22 dotyczy tylko jednokierunkowej ? Przeczytałes go chociaż raz ze zrozumieniem ? Wątpię :lol:
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 25 sierpnia 2015, 20:07

Gdzie? W pierwszym poscie. Wiesz wogole o czym dyskusja? Czy wtracasz sie bo uczulenie na moje posty nie pozwala Ci sie nie wtracic nawet, jak nic w temacie nie masz do powiedzenia? Przypomne Ci, w sytuacji z watku nie ma linii jest za to jednokierunkowa. Wiec skoncz OT. A jal chcesz zablysnac to zaloz sobie stosowny temat, z dwokierunkowa i liniami.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 25 sierpnia 2015, 22:28

Gdzie? W pierwszym poscie.
Pierwszy post był tylkopretekstem do rozwinięcia dyskusji..również w pierwszym poście nic nie było o TIRze :lol:
Czy wtracasz sie bo uczulenie na moje posty nie pozwala Ci sie nie wtracic nawet, jak nic w temacie nie masz do powiedzenia?
Nie mam uczulenia ani na ciebie ani na twoje posty...mam tylko uczulenie na głupotę :wink:
A jak widać jednak mam cos do powiedzenia. Przynajmniej unikam wodolejstwa.
Wiec skoncz OT.
Następny post w temacie był z przepisami,które nie dotyczą tylko jednokierunkowej. Poza tym czy chcesz czy nie na jezdniach zdarza się jednak oznakowanie poziome i nie można poprzestać tylko i wyłącznie na jednej sytuacji.Dało by to fałszywy obraz sytuacji oparty jedynie na twoich nie do końca zgodnych z rzeczywistością wynurzeniach, co faktycznie mogłoby wprowadzić w błąd...co widać.
szerszon

Postprzez WiecznyKursant » środa 16 września 2015, 16:19

Odkop tematu w celu wyjaśnienia. Konsultowałem się z instruktorem.

Nie możemy z prawego pasa skręcić w lewo rzecz jasna. Droga jednokierunkowa to tylko ten mały odcinek

Obrazek

Jeżeli chcielibyśmy skręcić w lewo to ustawiamy się do lewej i wtedy możemy skręcić. Czyli tak jak napisał

waw napisał(a):Ja zaczynam gubić się w waszej polemice prawnej.
Ja w sytuacji ze zdjęcia podjechałbym do lewego krawężnika i stamtąd skręcił w lewo bez względu z jakiego artykułu w PoRD to wynika. I chyba 90 % kierowców zrobiło by tak samo.

Najprościej.
WiecznyKursant

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze