Kolizja z autobusem

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Kolizja z autobusem

Postprzez pasqudek » niedziela 12 kwietnia 2015, 11:56

@testuje: rozumie, lecz nie zgadzam sie. Osobowkami potrafia wpieprzyc sie pod tir/bus, a pozniej placz. Czy osobowce tak trudno zaczekac te kilka(nascie) sekund dluzej?
pasqudek

Postprzez madekozak » niedziela 12 kwietnia 2015, 12:42

madekozak napisał(a):Zgłosiłem już do PZU szkodę, mam pytanie odnośnie tego bo w kolizji zniszczono mi lusterko, drzwi i błotnik od kierowcy i wymieniłem lusterko na zamiennik bo zabrali mi dowód rejestracyjny, a człowiek autem musi się poruszać do pracy itp. Czy w obliczaniu kosztów przez rzeczoznawcę będzie uwzględnione to?? tzn. policzy mi nowe oryginalne lusterko+malowanie lusterka???. Bo teraz od niedawana zmienili coś z OC że mają liczyć oryginalne części a nie jak kiedyś kombinowali i liczyli zamienniki.

A więc odpowie mi ktoś??
madekozak

Postprzez testuje » niedziela 12 kwietnia 2015, 12:51

pasqudek napisał(a):@testuje: rozumie, lecz nie zgadzam sie. Osobowkami potrafia wpieprzyc sie pod tir/bus, a pozniej placz. Czy osobowce tak trudno zaczekac te kilka(nascie) sekund dluzej?

Co dla Ciebie znaczy "wpieprzyć się"? Jechać prawidłowo swoim pasem ruchu, tak jak założyciel tematu?
testuje

Postprzez dylek » niedziela 12 kwietnia 2015, 18:24

madekozak napisał(a):A więc odpowie mi ktoś??

Najprościej, to na oględziny zamontować rozwalone lusterko...rzeczoznawca obfotografuje, ujmie w kosztorys...a ty potem sobie możesz jeździć i na tym tymczasowym ;)
Ja przynajmniej tak bym zrobił.
Teoretycznie powinien i uwzględnić to lustro nawet jak je w bagażniku masz, bo teoretycznie policjant jego zniszczenie powinien był ująć w protokole z kolizji...teoretycznie...a w praktyce to najbezpieczniej mieć do zdjęć auto z rozwalonym lustem
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez madekozak » niedziela 12 kwietnia 2015, 22:03

No policja zrobiła zdjęcie i w protokole też szkody spisała. Sam też porobiłem zdjęcia itp.
madekozak

Postprzez pasqudek » czwartek 16 kwietnia 2015, 20:04

@testuje: co znaczy? Na przyklad zablokowac osobowka mozliwosc wykonania manewru nie biorac pod uwage gabarytow tira/autobusu/zestawu lub jechac za blisko i doprowadzic do kolizji.
pasqudek

Postprzez szerszon » czwartek 16 kwietnia 2015, 21:16

Na przyklad zablokowac osobowka mozliwosc wykonania manewru
Kiedy dotrze,że to osobówka poruszała się prawidłowo ?
Twoje pretensje przypominają narzekania kierowcy jadącego spod A-7, że ktoś jechał drogą z pierwszeństwem i musiał ustąpić..biedny...
szerszon

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze