rusel kpisz sobie ze mnie ....?
Proszę o pomoc w tej sprawie czy mam podstawy aby odwołać się od mandatu itd
Funkcjonariusz poinformował o wszystkich prawach. Dlaczego przyznałaś się do winy w takim razie?
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez rusel » niedziela 22 marca 2015, 14:49
rusel kpisz sobie ze mnie ....?
Proszę o pomoc w tej sprawie czy mam podstawy aby odwołać się od mandatu itd
przez 19mk71 » niedziela 22 marca 2015, 15:25
przez rusel » niedziela 22 marca 2015, 16:22
Szok, ze to ja zostalam oskarzona za spowodowanie wypadku bo od początku wszyscy byli zgodni ze to wina tego faceta. A tu nagle wychodza z auta i mowia ze to ja
przez Makabra » niedziela 22 marca 2015, 16:35
LeszkoII napisał(a):No właśnie! Nikt tego nie uwzględnia, to straszne. Policja potrafi zastraszać a przecież nie każdy człowiek studiował podstawy psychologii i manipulacji ludźmi (niektórzy taka zdolność posiadają w genach).szerszon napisał(a):Przyznała sie pod wpływem sytuacji, stresu nacisku itp
Dziewczyna ma prawo się zestresować i ma prawo naturalnie zareagować, w wyniku czego przyznać się do winy i przyjąć mandat. .
przez LeszkoII » niedziela 22 marca 2015, 17:10
Znam miejsca, gdzie też występują C-2 ale nie ma on nic wspólnego z drogą jednokierunkową. Jedno z wielu: http://goo.gl/maps/q4XZ2szerszon napisał(a):Są znaki nakazu skrętu w odpowiednia stronę.
Przesadzasz. Ktoś ma obowiązek ustąpienia pierwszeństwa niezależnie od tego, czy stoi C-2 czy nie. A ty chcesz obarczyć winą spowodowania kolizji (ciekawe z jakiego paragrafu) organizatora ruchu (na spółkę ze zleceniodawcą oznakowania).szerszon napisał(a):Jesli taka zmiana nastąpiłaby w "między czasie" to winnym kolizji byłby zarządca drogi.
przez rusel » niedziela 22 marca 2015, 17:44
Zresztą ciekawe, czy egzaminator uzna za błąd rozejrzenie się kandydata tylko w jedną stronę (bo się nauczył na pamięć lub uległ przyzwyczajeniu że z drugiej strony nic nie nadjeżdża).
przez 19mk71 » niedziela 22 marca 2015, 18:32
rusel napisał(a):Szok, ze to ja zostalam oskarzona za spowodowanie wypadku bo od początku wszyscy byli zgodni ze to wina tego faceta. A tu nagle wychodza z auta i mowia ze to ja
Skoro wszyscy byli zgodni to po co Policja? kto wzywal?
przez Makabra » niedziela 22 marca 2015, 19:03
przez rusel » niedziela 22 marca 2015, 19:05
przez 19mk71 » niedziela 22 marca 2015, 21:00
przez 19mk71 » niedziela 22 marca 2015, 21:04
rusel napisał(a):Żeby nie było Ci smutno
"Ja włączając się do ruchu, upewniłem się, czy jakiś pojazd przejeżdża z lewej i prawej strony, przepuściłem pojazd B i widziałem, że nic mi nie zagraża i on skręca w lewo. Skupiłem się więc na lewej stronie, ponieważ jest to droga jednokierunkowa i spodziewałem się, że ktoś tam może jechać. Powili wyjeżdżałem z miejsca parkingowego, gdy po lewej stronie zobaczyłem przód pojazdu B jadącego pod prąd - gość zawrócił i wjechał pod prąd - jadącego z dość dużą prędkością, ale było już za późno i doszło do kolizji. Po przyjeździe policji, okazało się, że ja zostałem ukarany za spowodowanie kolizji w ruchu drogowym, a on na jazdę pod prąd. Jestem ciekaw co o tym myślicie, ponieważ chcę napisać odwołanie"
przez rusel » niedziela 22 marca 2015, 21:27
przez szerszon » niedziela 22 marca 2015, 21:37
19mk71 napisał(a):Poniżej podaję link do strony na której udostępniłam nagranie, kamera była odwrócona więc obraz jest odwrócony lecz dla większości posiadaczy tabletów,telefonów czy laptopów to nie będzie problem.
przez Makabra » niedziela 22 marca 2015, 21:40
przez rusel » niedziela 22 marca 2015, 21:46