Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Borys_q » niedziela 30 listopada 2014, 23:19
przez Makabra » poniedziałek 01 grudnia 2014, 10:55
przez Makabra » poniedziałek 01 grudnia 2014, 11:03
LeszkoII napisał(a): A sam refleks można ćwiczyć na stoperze.
przez szerszon » poniedziałek 01 grudnia 2014, 11:36
przez Makabra » poniedziałek 01 grudnia 2014, 12:48
przez LeszkoII » poniedziałek 01 grudnia 2014, 15:43
przez Synekura » czwartek 04 grudnia 2014, 14:31
Bojarcze napisał(a):Mam pewne pytanie, a mianowicie związane z tym, że dzisiaj egzaminator, nie dość, że rudy to jeszcze mnie oblal.
Sytuacja wyglądala następująco. Jadę droga osiedlowa nie przekraczając dozwolonej prędkości i w pewnym momencie ni stąd ni zowąd wychodzi pieszy(Tak wiem, że na drodze osiedlowej pieszy ma pierwszeństwo) . Moja reakcja, hamowanie. Egzaminator mnie oblal ponieważ moja reakcja byla jak to uznal "za wolna".
Przecież wychamowalem jak tylko się pojawil na drodze, jak by byla za wolna to chyba znalazl by sie na szybie prawda ?
I tu pojawia sie moje pytanie, czy mial racje, czy nie ?
przez szerszon » czwartek 04 grudnia 2014, 15:03
Chyba leczysz swoje kompleksy.Nie jak w tym śmieszym kraju, zwanym Polska, przed przystapieniem do niego w celu oblania jak najwiekszej liczby kandydatów za kółko
przez Synekura » piątek 05 grudnia 2014, 14:52
szerszon napisał(a):Chyba leczysz swoje kompleksy.Nie jak w tym śmieszym kraju, zwanym Polska, przed przystapieniem do niego w celu oblania jak najwiekszej liczby kandydatów za kółko
Nie zauważam tego.
Osoba dobrze jeżdżąca ma wręcz skracany egzamin do tych 25 minut w ruchu drogowym co jest skwapliwie przez egzaminatorów wykorzystywane.
przez szerszon » piątek 05 grudnia 2014, 15:18
Nie musisz wierzyć, ale bez większego wysiłku mozna zbić zdawalność na około 10-15% gdyby tak chcieli się dowalać do każdego szczegółu.Mnie uczyli na kursie, ze egzaminatorzy zyja z tego, jak duza grupa osob w danym momencie zaplaci za egzamin,
przez szymon1977 » piątek 12 grudnia 2014, 02:41
A nawet jeśli był pierwszy to co? Być może ma lepszy refleks (zdarza), z pewnością nogę przygotowaną na hamulcu (a nie utrzymującą gazem stałą prędkość), do tego nieco więcej czasu do obserwowania sytuacji wokół pojazdu (wszak to nie on zajmuje się "obsługą" pojazdu, a tylko prowadzi nad nią kontrolę). Jeżeli opóźnienie było minimalne nie widzę problemu. Wprost przeciwnie, uważam to za naturalną kolej rzeczy.jasper1 napisał(a):Może "za późna" i egzaminator był pierwszy...
przez szerszon » piątek 12 grudnia 2014, 07:56
, do tego nieco więcej czasu do obserwowania sytuacji wokół pojazdu (wszak to nie on zajmuje się "obsługą" pojazdu, a tylko prowadzi nad nią kontrolę).
przez szymon1977 » piątek 12 grudnia 2014, 23:29
przez skov » piątek 12 grudnia 2014, 23:46
przez szymon1977 » sobota 13 grudnia 2014, 01:28