Chciałem dac ci szansę, abyś wyjaśnił to intrygujące stwierdzenie
Ten sam pas biegnie w prawo i prosto? E, mnie to nie pasi.
Nie chcesz..twoja sprawa.
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 13:56
Ten sam pas biegnie w prawo i prosto? E, mnie to nie pasi.
przez Drezyna » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 14:50
przez szerszon » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 15:00
Jeśli wyznaczony pas ruchu drogim z pierwszeństwem biegnie w prawo,
A zmiany pasa sygnalizujemy.
przez Drezyna » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 15:19
przez szerszon » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 18:37
Mam wyznaczony pas w prawo,
a zmiana to zmiana, nic dodać, nic ująć,
Zaznaczam, że dodawanie od siebie prawnie nie ma znaczenia, i jako takie nie interesuje mnie.
przez Synekura » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 23:07
przez szerszon » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 23:39
Jak szerszon uczy kursantow, że przy "skręcie na drodze z pierwszenstwem, jadac prosto nalezy sygnalizowac kierunek jazdy" to nie dziwne, że nie zdają za 1 razem
Wg niego, jak "niby" skręcam w prawo na załączonym obrazku to wjeżdżam faktycznie na trawnik
Po co mam używać kierunkowskazu prawego, jak jadę cały czas prosto, zgodnie ze znakiem D-1
Informuje on kierowców o wjeździe na drogę z pierwszeństwem, na której kierujący zbliżając się do skrzyżowania ma pierwszeństwo w stosunku do kierujących zbliżających się do tego skrzyżowania drogą oznakowaną jako podporządkowa (definicja drogi z pierwszeństwem). I gdzie tu masz wyjaśnione, aby kierowca używał kierunkowskazu przy skręcie za zakrętem, wynikającym z ułożenia drogi z pierwszeństwem?
przez Makabra » poniedziałek 07 kwietnia 2014, 23:58
Synekura napisał(a):Jak szerszon uczy kursantow, że przy "skręcie na drodze z pierwszenstwem, jadac prosto nalezy sygnalizowac kierunek jazdy" to nie dziwne, że nie zdają za 1 razem. Wg niego, jak "niby" skręcam w prawo na załączonym obrazku to wjeżdżam faktycznie na trawnik
. Po co mam używać kierunkowskazu prawego, jak jadę cały czas prosto, zgodnie ze znakiem D-1. Informuje on kierowców o wjeździe na drogę z pierwszeństwem, na której kierujący zbliżając się do skrzyżowania ma pierwszeństwo w stosunku do kierujących zbliżających się do tego skrzyżowania drogą oznakowaną jako podporządkowa (definicja drogi z pierwszeństwem). I gdzie tu masz wyjaśnione, aby kierowca używał kierunkowskazu przy skręcie za zakrętem, wynikającym z ułożenia drogi z pierwszeństwem?
przez szerszon » wtorek 08 kwietnia 2014, 00:03
przez kg1956 » wtorek 08 kwietnia 2014, 00:10
Jazda drogą z pierwszeństwem na łamanym pierwszeństwie jest dla ciebie jazdą na wprost ?
przez szerszon » wtorek 08 kwietnia 2014, 00:16
Jazdą na wprost tak naprawdę to nie jest. Może być co najwyżej bez zmiany kierunku jazdy.
przez Drezyna » wtorek 08 kwietnia 2014, 10:17
szerszon napisał(a):Jako znawca przepisów powinieneś wiedzieć , co za linia "wyznacza" pas ruchu w prawo.
przez Makabra » wtorek 08 kwietnia 2014, 11:27
kg1956 napisał(a):Jazda drogą z pierwszeństwem na łamanym pierwszeństwie jest dla ciebie jazdą na wprost ?
Jazdą na wprost tak naprawdę to nie jest. Może być co najwyżej bez zmiany kierunku jazdy.
przez RossoneriDevil » wtorek 08 kwietnia 2014, 12:33
jadesobie napisał(a):Jak tam jeździć?
przez szerszon » wtorek 08 kwietnia 2014, 12:39
Drezyna napisał(a):Odsyłam kolegę do rozlicznych dyskusji, co wyznacza pasy, a co nie. Znowu kolega ma monopol na jedynie słuszną linię? I cytować przepisy, jak ja to czynię, a nie gderać!