Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » sobota 14 września 2013, 16:52
przez taik » sobota 14 września 2013, 17:05
rusel napisał(a):http://goo.gl/maps/VYMxZ
od dzis bede parkowal pod tym plotem ale umowmy sie ze jak przegram sprawe w zwiazku z niezastosowaniem sie do ZNAKU w sadzie zlozysz sie na moj mandat
przez rusel » sobota 14 września 2013, 17:50
Sam jestem ciekaw gdzie popełniłem błąd
co napisałem wydaje mi się również nieprawdopodobne
przez taik » sobota 14 września 2013, 20:38
rusel napisał(a):to ze odrzuciles reszte elementow drogi ograniczając się do 3, a czasem warto policzyc do 10 zwlaszcza w ustawach rozszerzajacych tą definicję
rusel napisał(a):zato prawdopodobne jest to na co bedzie sie powolywal organ orzekający mianowicie na okreslenie granicy pasa drogowego o ktorym wielokrotnie wspominalem
rusel napisał(a):a tu na przykladzie departamentu infrastruktury i inwestycji w sprawie zakazu B36 i parkowania przy samym budynku jednego z bankow
"ten teren należy jeszcze do pasa drogowego i zakaz zatrzymywania sie i parkowania dotyczy terenu az do murów wieżowca"
przez rusel » niedziela 15 września 2013, 00:10
legalne definicje
musimy nadal kisić się we własnym sosie przypuszczeń, ale na Boga, nie stosujmy takich argumentów
wg ustawy o drogach publicznych
przez Zonaimad » niedziela 15 września 2013, 11:31
rusel napisał(a):czy są tu jakies nielegalne?
przez rusel » niedziela 15 września 2013, 11:35
A wiesz w ogóle, co to jest definicja legalna i czym się różni od każdej innej?
przez Zonaimad » niedziela 15 września 2013, 11:59
czyli, posługując się porównaniem do informatyki, możemy założyć że taka definicja, jeśli istnieje, "nadpisuje" nam definicję jaką znamy z życia codziennego.- dane określenie jest wieloznaczne;
- dane określenie jest nieostre, a jest pożądane ograniczenie jego nieostrości;
- znaczenie danego określenia nie jest powszechnie
zrozumiałe;
- ze względu na dziedzinę regulowanych spraw istnieje potrzeba ustalenia nowego znaczenia danego określenia.
przez rusel » niedziela 15 września 2013, 12:09
przez Zonaimad » niedziela 15 września 2013, 12:23
rusel napisał(a):a w ustawie prawo o ruchu drogowym bedziemy poslugiwali sie definicjami ustawy o drogach publicznych jezeli zajdzie ku temu potrzeba
rusel napisał(a):lub zalacznikami do rozporządzen np w sprawie znakow i sygnalow
przez taik » niedziela 15 września 2013, 12:58
przez rusel » niedziela 15 września 2013, 18:42
Dziwię się, iż departament infrastruktury i inwestycji wychodzi poza legalną definicję określenia drogi (wg PRD) – to mnie zastanawia
przez szerszon » niedziela 15 września 2013, 19:05
przez rusel » niedziela 15 września 2013, 19:33
Wlepiać może..tylko jaka podstawę prawną podają? Gdyby nie było B-36 to parkowanie w takim miejscu byłoby dozwolone ?
przez taik » poniedziałek 16 września 2013, 15:15
szerszon napisał(a):Wlepiać może..tylko jaka podstawę prawną podają? Gdyby nie było B-36 to parkowanie w takim miejscu byłoby dozwolone ?
Szczególnie w sytuacji z pierwszego posta....