Aha czyli wg Ciebie pali się zielone a jest znak stop to trzeba się zatrzymać? bo nie rozumiem?
A gdzie ja to wg ciebie napisałem?? Spokojnie kiedyś zrozumiesz.
szerszon nie uznać wyższość, ale są to znaki jakby to napisać "dopełniające" znaki pionowe,
A masz na to jakaś podstawę prawna czy tylko luźną , w miarę sensowną ale nadal luźna interpretacje?
bo tak na prawdę np w zimie gdzie leży warstwa śniegu na drodze, lub (tak jak pisałem w innym poście) znaki się zatarły, niestety znaków tych "nie ma" i "nie obowiązują".
To jest zupełnie inna historia która nie ma zwiazku z tematem.
Dysponujemy konkretnym zapisem § 87.2., z którego treści nie wynika wcale, że P-8b zabrania zawracania przy kierunkowym do zawracania,
Mamy regułę (zezwala), wyjątek od reguły (znak "zakaz zawracania" i s-3), a wyjątku od wyjątku nie widzę.
S-3 informuje o skrzyżowaniu bezkolizyjnym, a wykonując manewr zawracania tworzysz kolizję ze skręcającym w prawo (któremu defacto też świeci się S-3
Nie rozmawiamy z kim tworzysz kolizje a z kim nie tworzysz tylko czy zezwala czy nie.
czyli wg Ciebie "strzałka na wprost" umożliwia skręt w prawo? nawet jak to jest droga jednokierunkowa? - nie umożliwia ale "nie zabrania"?
A to już nie wiem skąd żeś wyczytał, chyba się kłania nauka czytania ze zrozumieniem.
Walcz Borys, bo nie mogą załapać.
z początku kiedyś tez byłem zdumiony, ale masz 100% racji.
Dziękuję za słowa uznania walki na dziś koniec, idę spać.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.