luberasa napisał(a):Jednak ktoś mi wydał te prawo jazdyNigdy nie miałem problemów z rondami. Ale sam sobie zrobiłem kisiel z mózgu, zaczynając szukać dziury w całym. Dalej uważam, że gdyby wszystko było tak pięknie ładnie to nie było by tutaj tylu postów i wymiany poglądów na ten temat. Nie mówiąc już o różnych interpretacjach sytuacji w tym wypadku
co do interpretacji to są dwie: twoja i reszty

a tak w skrócie:
- dojeżdżasz do skrzyżowania na drodze z wysepką (różne kształty może być też okrągła) na środku i jeżeli przed nim nie było żadnego znaku to jest to zwykłe skrzyżowanie - NIE JEST TO RONDO
- dojeżdżasz do skrzyżowania na drodze z wysepką (różne kształty może być też okrągła) na środku i przed nim jest znak C12 który mówi "że jest to skrzyżowanie o ruchu okrężnym". Na tym skrzyżowaniu działa regułą prawej strony, czyli jak jesteś już na rondzie musisz ustąpić tym co masz ich po prawej - czyli tym co na rondo wjeżdżają.
- dojeżdżasz do skrzyżowania na drodze z wysepką (różne kształty może być też okrągła) na środku i przed nim jest znak C12 który mówi "że jest to skrzyżowanie o ruchu okrężnym", a nad nim jest jeszcze znak A7 "Ustąp pierwszeństwa" który właśnie mówi że mamy ustąpić pierwszeństwa gdy wjeżdżamy na rondo tym co na tym rondzie już są.
i tak to by leciało:)