pierwszeństwo na zjeździe z autostrady

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: pierwszeństwo na zjeździe z autostrady

Postprzez mk61 » wtorek 29 marca 2011, 00:21

Tak sobie tylko filozofuję. Napisałeś "A czy to zrobi od razu, czy później, czy nagle, czy płynnie to wszystko jedno." i to mi trochę nie podeszło pod koncepcję. :)
Przed normalnym skrzyżowaniem zazwyczaj wiadomo, w którym miejscu należy się zatrzymać celem ustąpienia. Tutaj właśnie nie i się zastanawiam, jak tu być w 100% w zgodzie z prawem.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez lith » wtorek 29 marca 2011, 00:26

No czy nagle zmieni pas, czy płynnie. Nie czy się zatrzyma... przy takim układzie raczej nie widzę opcji zatrzymania się... nie wiem co miałoby mieć na celu. Jest określony odcinek który trzeba wykorzystać do zmiany pasa i tyle.
lith

Postprzez maryann » wtorek 29 marca 2011, 09:05

mk61 napisał(a):Napisałeś "A czy to zrobi od razu, czy później, czy nagle, czy płynnie to wszystko jedno." i to mi trochę nie podeszło pod koncepcję.
Nie budujmy definicji ustąpienia pierwszeństwa(czyli realizacji A7), bo jest taka i wystarczy. W linku od Cybrix'a wytłumaczono ten sposób.
A na autostradowy węzeł paragrafu nie znajdziemy. Co więcej tu nie dochodzi do sytuacji kolizyjnych, bo jeden i drugi mocno uważa na to co robi. Jedyne, to jak to zrobić ergonomicznie- logiczny i naturalny sposób podałem na początku.
falsum in uno falsum in toto
maryann

Postprzez mk61 » wtorek 29 marca 2011, 10:22

Może za bardzo wydziwiam. :)

maryann napisał(a): Jedyne, to jak to zrobić ergonomicznie- logiczny i naturalny sposób podałem na początku.

Jeśli chodzi o przyspieszenie i zwalnianie, to jak najbardziej się zgadzam.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze