Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez paweł1990 » sobota 28 lutego 2009, 17:58
przez BOReK » sobota 28 lutego 2009, 18:20
przez paweł1990 » sobota 28 lutego 2009, 20:27
przez BOReK » sobota 28 lutego 2009, 23:13
przez rufioo » niedziela 01 marca 2009, 00:15
paweł1990 napisał(a):nie ale jak jade powiedzmy te 90km/h ograniczenie jest do 70km/h a ja jade lewym pasem 90km/h za innymi autami
lewy pas sie porusza szybciej, prawy wolniej
wolno mi jechac te kilkadziesiąt km lewym pasem wyprzedzając nonstop auta?
przez paweł1990 » niedziela 01 marca 2009, 13:25
rufioo napisał(a):paweł1990 napisał(a):nie ale jak jade powiedzmy te 90km/h ograniczenie jest do 70km/h a ja jade lewym pasem 90km/h za innymi autami
lewy pas sie porusza szybciej, prawy wolniej
wolno mi jechac te kilkadziesiąt km lewym pasem wyprzedzając nonstop auta?
jak jest 70, to nalezy jechac 70 tak jak to robia inni
lewy pas w tej sytuacji umozliwia latwe wyprzedzanie, ale po manewrze nalezy jechac mozliwie blisko prawej krawedzi
przez jarzabek53 » niedziela 01 marca 2009, 14:09
przez wiesniak » niedziela 01 marca 2009, 18:18
jarzabek53 napisał(a):Jadąc prosto przez rondo zewnętrznym(prawym) pasem trzeba w pewnym momencie ustąpic pierwszenstwa pojazdom zjezdzającym z ronda pasem wewnętrznym(lewym).
jarzabek53 napisał(a):Czy w takim razie jesli w Polsce mamy ruch prawostronny, moge jechac prosto przez rondo z lewego pasa, czy wolno mi tylko prawym?
przez jarzabek53 » niedziela 01 marca 2009, 18:33
wiesniak napisał(a):jarzabek53 napisał(a):Jadąc prosto przez rondo zewnętrznym(prawym) pasem trzeba w pewnym momencie ustąpic pierwszenstwa pojazdom zjezdzającym z ronda pasem wewnętrznym(lewym).
Że co? :shock:
wiesniak napisał(a): Jeśli prawy pas jest wolny to jedziesz prawym, jeśli prawy jest zajęty to siłą rzeczy możliwie blisko prawej krawędzi będzie pas lewy, więc jedziesz lewym.
przez rufioo » niedziela 01 marca 2009, 22:16
jarzabek53 napisał(a):Ze to: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... highlight=
przez jarzabek53 » niedziela 01 marca 2009, 22:28
rufioo napisał(a):jarzabek53 napisał(a):Ze to: http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... highlight=
przeczytaj najpierw caly temat pozniej pytaj
oki?
przez rufioo » niedziela 01 marca 2009, 22:45
jarzabek53 napisał(a):Ale który temat mam przeczytac?
Jeśli ten http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... highlight= to znam temat bardzo dobrze.
jarzabek53 napisał(a):A tobie nie wiem o co zupełnie chodzi.
jarzabek53 napisał(a):Ponawiam więc pytanie co do lewego pasa przed rondem. Jest tam wyraznie oznaczone ze mozna jechac prosto zarówno z lewego jak i prawego pasa ruchu.
No wiec skoro mamy ruch prawostronny to czy mozna jechac z lewego?
jarzabek53 napisał(a):ze na lewym pasie ruchu mozemy sie znajdowac tylko jesli wykonujemy manewr wyprzedzania, omijania, skręcania w lewo lub zawracania.
jarzabek53 napisał(a):Jesli mozna to prosiłbym o wypowiedz kogos kto siedzi w temacie mocno, instruktorów lub egzaminatorów.
przez jarzabek53 » niedziela 01 marca 2009, 22:59
rufioo napisał(a):jarzabek53 napisał(a):Ale który temat mam przeczytac?
Jeśli ten http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... highlight= to znam temat bardzo dobrze.
tak
koledzy i kolezanki tlymaczyli aty tylko nick zmieniles :)jarzabek53 napisał(a):A tobie nie wiem o co zupełnie chodzi.
gdybys czytal co napisali nie mialbys zadnych watpliwoscijarzabek53 napisał(a):Ponawiam więc pytanie co do lewego pasa przed rondem. Jest tam wyraznie oznaczone ze mozna jechac prosto zarówno z lewego jak i prawego pasa ruchu.
No wiec skoro mamy ruch prawostronny to czy mozna jechac z lewego?
jesli prawe sa zajetejarzabek53 napisał(a):ze na lewym pasie ruchu mozemy sie znajdowac tylko jesli wykonujemy manewr wyprzedzania, omijania, skręcania w lewo lub zawracania.
a wiesz co to za manewry?jarzabek53 napisał(a):Jesli mozna to prosiłbym o wypowiedz kogos kto siedzi w temacie mocno, instruktorów lub egzaminatorów.
produkujemy sie i co? nie czytasz ze zrozumieniem
przez rufioo » niedziela 01 marca 2009, 23:35
jarzabek53 napisał(a):To jest forum na którym dowiedziałem sie wiele ciekawych i pozytecznych rzeczy od bardzo życzliwych ludzi. Widać ty do nich nie należysz. Mógłbys sobie darowac ironie, której i tak nie zrozumiałem. Przeciez nie potrafie czytac ze zrozumieniem.
A manewry o których pisałem kojarzą mi sie z parkowaniem...tak? dobrze mówię?
jarzabek53 napisał(a):Miałes chyba nieudany weekend...
przez jarzabek53 » poniedziałek 02 marca 2009, 00:13
rufioo napisał(a):i ja rowniez i nawet z tego watku co ty zalozyles
a ty jak sie dowiedziales, to po co pytasz raz jeszcze pod nowym nickiem?
rufioo napisał(a):pudlo, a wypowiedz moja byla opinia na temat twojej wiedzy i slabych checi jej poszerzenia,