Zmiana kierunku czy pasa ruchu? / wątek oddzielony

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez negatyp » poniedziałek 20 października 2008, 21:07

Więc występuje tam możliwość zmiany kierunku jazdy, czyż nie?

Chłopie, nie rób se ze mnie jaj. To że na wstepie zasygnalizowałem swój udział na forum specyficzną polszczyzną :D nie oznacza, żem jak to ktoś okreslił forumowy analfabeta. Zrobiłem to celowo i cel osiągnąłem. Po co? Ponieważ nie sądzę, by cały sztab tego forum z byle kołkiem tak zażarcie - ja w tej chwili ze mną - dywagował.

Znowu chcesz sie zbłaźnić i wmawiasz, że jak jest znak C-5 to nie wolno na chodnik wjechać? Dobry jesteś... chcesz brnąc dalej? Prosze bardzo.

A teraz ciekawe, czy mnie zbanujecie.
negatyp

Postprzez scorpio44 » wtorek 21 października 2008, 12:29

Cholipa... Zawsze jest tak, że jak dzień czy dwa nie ma mnie na forum, to akurat w tym czasie toczą się najciekawsze dyskusje :D

negatyp napisał(a):No przecież tu zmienia kierunek jazdy, to i musi włączyć kierunkowskaz. Powiedz że nie...

Powiem. :D
negatyp napisał(a):Jeżeli nie zmienia pasa ruchu, to zmienia kierunek jazdy

I tutaj tak (tzn. "nie" :) ) powiem. :D
negatyp napisał(a):A jeśli nie - to wniosek może być tylko jeden - nie zmienia pasa ruchu i nie zmienia kierunku jazdy - to nie musi włączać kierunkowskazu.

No brawo!

negatyp napisał(a):Może odpowiedz - dlaczego skoro nie zmieniasz pasa ruchu i nie zmieniasz kierunku jazdy - należy w tej sytuacji na rysunku włączyć kierunkowskaz? No chyba, że nie należy...

Owszem, może nie tyle nie należy, co nie trzeba! I zostało to już w tamtym wątku dawno udowodnione, ale Twój upór najwidoczniej jest silniejszy.

negatyp napisał(a):Znowu chcesz sie zbłaźnić i wmawiasz, że jak jest znak C-5 to nie wolno na chodnik wjechać? Dobry jesteś... chcesz brnąc dalej? Prosze bardzo.

Twoim zdaniem to naprawdę Cman się tu zbłaźnił? :D :D :D :D Przecież to z Twoich teorii, które cały czas głosisz, wynika to, co napisał Cman o nakazie jazdy prosto!!!
scorpio44

Postprzez holly_pl » wtorek 21 października 2008, 20:40

Panowie i Panie:) bardzo zaciekawiła mnie Wasza dyskusja tylko czytajac wszystkie te posty troche sie pogubiłem.Czy mógłby ktoś napisac jak brzmi pytanie o które się tak zaciekle kłócicie? Czy dotyczy się tego rysunku i brzmi czy samochód na tym rysunku zmienia kierunek jazdy? Czy zmienia pas?! czy teraz piszecie odnoscie znaku c-5?Prosiłbym o sformułowanie pytania to może postaram się odpowiedzieć:)
A, B, B+E, C, C+E
holly_pl

Postprzez scorpio44 » środa 22 października 2008, 13:28

Holly_pl ==> ten wątek został oddzielony z wątku:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 61&start=0
ponieważ dyskusja poszła w trochę innym kierunku. A tutaj dyskutujemy o tym, czy wjazd/zjazd z chodnika to zmiana kierunku jazdy czy pasa ruchu.
scorpio44

Postprzez holly_pl » środa 22 października 2008, 18:15

scorpio44 napisał(a):A tutaj dyskutujemy o tym, czy wjazd/zjazd z chodnika to zmiana kierunku jazdy czy pasa ruchu.

Według mnie to nie jest zmiana kierunku jazdy(bo jak stoimy na chodniku i chcemy z niego zjechac to nie zmieniamy kierunku bo nie bylismy w ruchu) ale jak wjezdzamy na chodnik no to jest zmiana kierunku jazdy gdyż jechaliśmy prostu, a zjechaliśmy na chodnik czyli zmieniliśmy kierunek jazdy. Na pewno nie jest to zmiana pasa.Tak mi się przynajmniej wydaje:P Ja uznaje taka zasadę, że zjeżdżam z chodnika to nie zmieniam kierunku jazdy ani pasy tylko włączam się do ruchu, czyli ma włączyć kierunek i ustąpić pierwszeństwa tym co sa na drodze. Moim zdaniem to nie ma sensu tego tematu ciągnąć gdyż każdy ma swoje racje i inaczej bedzie na to patrzył czyli to jest taki temat bez dna.pozdrawiam
A, B, B+E, C, C+E
holly_pl

Postprzez HakirimJP » środa 22 października 2008, 21:39

holly_pl napisał(a): ale jak wjezdzamy na chodnik no to jest zmiana kierunku jazdy gdyż jechaliśmy prostu, a zjechaliśmy na chodnik czyli zmieniliśmy kierunek jazdy

Zmiana kierunku jazdy przy wjeździe na chodnik? Hmm... Z prostego na prosty? Ciekawy manewr, więc tak bym tego nie interpretował, moim zdaniem w przepisach nie ma jasno określonego co trzeba zrobić w takiej sytuacji.
22.12.2008r. WORD Chełm: teoria (+) placyk (+) miasto (+)
Ja w różowym swetrze nadal będę mężczyzną, a pi*da ze złotą ketą nadal jest pi*dą.
HakirimJP

Postprzez holly_pl » środa 22 października 2008, 22:20

no własnie kazdy moze to interpretowac inaczej.
A, B, B+E, C, C+E
holly_pl

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze