Mogę poprosić o Twoją interpretację co i za pomocą jakich linii wyznaczono na wspomnianym rysunku?
Nic nie wyznaczono..linia P-1e nie jest od wyznaczania
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » środa 25 grudnia 2013, 01:29
Mogę poprosić o Twoją interpretację co i za pomocą jakich linii wyznaczono na wspomnianym rysunku?
przez evo9rs » środa 25 grudnia 2013, 18:55
szerszon napisał(a):Mogę poprosić o Twoją interpretację co i za pomocą jakich linii wyznaczono na wspomnianym rysunku?
Nic nie wyznaczono..linia P-1e nie jest od wyznaczania
szymon1977 napisał(a):Ale są także linie, które służą tylko do wyznaczenia pasów ruchu, występować więc muszą z czymś co drugą krawędź pasa ruchu wyznacza. Dostrzeżenie takiej linii bezsprzecznie świadczy, że pasy ruchu są wyznaczone.
przez szerszon » środa 25 grudnia 2013, 19:28
1. Znak P-1 „linia pojedyncza przerywana”
Owszem, dlatego na rysunku 8.2.7 zastosowane linie P1e razem z linią P-7a.
Teraz nasuwa się pytanie czy jadąc cały czas wyznaczonym pasem ruchu- zmieniamy kierunek jazdy?
przez evo9rs » czwartek 26 grudnia 2013, 01:38
szerszon napisał(a):1. Znak P-1 „linia pojedyncza przerywana”
tak jak Ci juz sugerowałem, poczytaj przepisy i pokaż mi w końcu tę linię P-1..no przecież widzę,ze dalsze przepisy nie moga sie przebić do twej świadomości.
szerszon napisał(a):Owszem, dlatego na rysunku 8.2.7 zastosowane linie P1e razem z linią P-7a.
w moim 220 ewidentnie pokazano dwie linie P-1e..może w twoim jest inaczej...
Pytanie jest bezsensowne, ponieważ nie ma wyznaczonego pasa ruchu..nie przemycisz tutaj tezy,ze jedziesz wyznaczonym pasem ruchu i w zwiazku z tym nie musisz sygnalizować zmiany kierunku jazdy.
Dalej powraca moje pytanie co do sygnalizacji, które czeka na odpowiedź od paru dni...usiłuje wydobyc od Ciebie deklaracje sygnalizowania opartą na twojej tezie, aby udowodnić,ze kompletnie nie masz racji..i prawdopodobnie zdajesz sobie z tego sprawę, ponieważ odpowiedzi jak nie było tak nie ma.
W tym momencie twój "wyznaczony" pas ruchu staje sie mrzonką.
przez szerszon » czwartek 26 grudnia 2013, 02:15
To ty nie możesz zrozumieć że linią P-1 jest zarówno linia: P-1a, P-1b, P-1c, P-1d oraz P-1e. Jeżeli mowa o P-1 mowa o wszystkich tych liniach.
Że muszę ci tu tłumaczyć podstawy podstaw.
§ 86. 1. Znak P-1 „linia pojedyncza przerywana”
Co nie zmienia faktu że mamy przez te dwie linie wyznaczony pas ruchu wzdłuż drogi z pierwszeństwem.
Przecież wiadomo że jeżeli poruszam się cały czas swoim pasem ruchu - kierunku jazdy nie zmieniam.
Dalej powraca moje pytanie co do sygnalizacji, które czeka na odpowiedź od paru dni...usiłuje wydobyc od Ciebie deklaracje sygnalizowania opartą na twojej tezie, aby udowodnić,ze kompletnie nie masz racji..i prawdopodobnie zdajesz sobie z tego sprawę, ponieważ odpowiedzi jak nie było tak nie ma.
W tym momencie twój "wyznaczony" pas ruchu staje sie mrzonką.
przez szymon1977 » czwartek 26 grudnia 2013, 02:40
A co to ma do rzeczy? Czy jeżeli zmieniam kierunek jazdy przy niewyznaczonych pasach ruchu w tym samym miejscu kierunek jazdy przestaję zmieniać jeżeli pasy ruchu zostaną wyznaczone?evo9rs napisał(a):Teraz nasuwa się pytanie czy jadąc cały czas wyznaczonym pasem ruchu- zmieniamy kierunek jazdy?
A co ma piernik do wiatraka? Jakie znaczenie ma czy zmieniam kierunek jazdy jadąc pasem ruchu wyznaczonym czy niewyznaczonym?szerszon napisał(a):...nie przemycisz tutaj tezy,ze jedziesz wyznaczonym pasem ruchu i w zwiazku z tym nie musisz sygnalizować zmiany kierunku jazdy.
Niech Ci będzie. To teraz jeszcze napisz, co Twoim zdaniem, i za pomocą której z tych linii wyznaczono. Bo jakbym nie czytał "220" to jej treść do tej zewnętrznej linii pasować mi nie chce.szerszon napisał(a):w moim 220 ewidentnie pokazano dwie linie P-1e
przez LeszkoII » czwartek 26 grudnia 2013, 10:24
przez dylek » czwartek 26 grudnia 2013, 10:35
evo9rs napisał(a):To ty nie możesz zrozumieć że linią P-1 jest zarówno linia: P-1a, P-1b, P-1c, P-1d oraz P-1e. Jeżeli mowa o P-1 mowa o wszystkich tych liniach.
Że muszę ci tu tłumaczyć podstawy podstaw.
przez evo9rs » czwartek 26 grudnia 2013, 11:10
przez szerszon » czwartek 26 grudnia 2013, 11:48
Niech Ci będzie. To teraz jeszcze napisz, co Twoim zdaniem, i za pomocą której z tych linii wyznaczono.
A co ma piernik do wiatraka? Jakie znaczenie ma czy zmieniam kierunek jazdy jadąc pasem ruchu wyznaczonym czy niewyznaczonym?
przez evo9rs » czwartek 26 grudnia 2013, 12:03
LeszkoII napisał(a):W tekście rozporządzenia określono P-1e jako wyznaczającą krawędź drogi
przez LeszkoII » czwartek 26 grudnia 2013, 12:31
Jeżeli droga z pierwszeństwem nie przebiega na wprost przez skrzyżowanie, wówczas znakuje się oś drogi i jej krawędź na kierunku z pierwszeństwem jak pokazano na rys. 8.2.7.
przez szymon1977 » czwartek 26 grudnia 2013, 13:46
Uparty jesteś! To jaką linię i w jakim celu Twoim zdaniem zastosowano? Oczywiście pytam o te dwie przerywane na środku skrzyżowania.szerszon napisał(a):szymonie, przecież pisałem..nic nie wyznaczono
Hmmm...a co jeżeli krawędź jezdni jest jednocześnie krawędzią drogi? Czy jeżeli zostanie wyznaczona krawędź jezdni za pomocą znaku P-7a to możemy uznać, że krawędź drogi jest już wyznaczona?LeszkoII napisał(a):Nie krawędź jezdni - lecz krawędź drogi
przez szerszon » czwartek 26 grudnia 2013, 14:17
Uparty jesteś!
przez szymon1977 » czwartek 26 grudnia 2013, 14:27
Nie. Napisz tylko, która krecha to Twoim zdaniem, który ze znaków drogowych i po co został zastosowany.szerszon napisał(a):Napisane jest w 220 co oznacza ta linia..mam tu przepisywać rozporządzenie ?