Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Cyberix » niedziela 09 maja 2010, 22:21
przez cman » niedziela 09 maja 2010, 22:38
przez szerszon » niedziela 09 maja 2010, 23:09
Zgodnie ze znakami poziomymi to chyba jednak nie zmienia się :)Cyberix napisał(a):Otóż to... ale przecież, tam jest miejsce gdzie zmienia się kierunek jazdy i zgodnie z lansowaną teorią o zmianie kierunku w takich miejscach to trzeba migać lewym kierunkowskazem... :D
przez scorpio44 » poniedziałek 10 maja 2010, 00:39
cman napisał(a):A, czyli jak rozumiem mamy kolejną rewelację? Teraz nawet skrzyżowanie przestaje być skrzyżowaniem...
przez jasiek23 » poniedziałek 10 maja 2010, 10:15
bac napisał(a):jasiek23 napisał(a):Jest powód ponieważ zjeżdżając musisz jednak trochę zwolnić bo nie wjedziesz na parking(jeśli np tam jest parking) z pełną prędkością taką jaką miałeś na drodze.
Na podstawie jakiego przepisu mam sygnalizować zamiar zmniejszenia prędkości czy wjazdu na parking?
jasiek23 napisał(a):Jeśli puścisz lewy kierunkowskaz kierowcy z tyłu będą wiedzieć że zwalniasz(hamujesz) nie bez powodu i od razu jeśli to możliwe wyprzedzą Cie lewym pasem.
bac napisał(a):I nie byłoby problemu, gdyby nie "pomocne wujki dobra rada".
przez bac » poniedziałek 10 maja 2010, 12:33
jasiek23 napisał(a):Jeśli puścisz lewy kierunkowskaz kierowcy z tyłu będą wiedzieć że zwalniasz(hamujesz) nie bez powodu i od razu jeśli to możliwe wyprzedzą Cie lewym pasem.
jasiek23 napisał(a):Oczywiście pomyłka. Chodziło mi o wyprzedzenie prawym pasem.
przez sankila » wtorek 11 maja 2010, 01:27
Cyberix napisał(a):Ja bym migał tak:
przez jasiek23 » czwartek 13 maja 2010, 08:06
bac napisał(a):Możesz doprecyzować, o której sytuacji tak właściwie piszesz?