szymon1977Strzałeczki na znaku C-12 pokazują kierunek w jakim ruch się odbywa na skrzyżowaniu, a Ty będąc na skrzyżowaniu obierasz taki właśnie kierunek jazdy, jak kierunek odbywającego się ruchu.
Daruj sobie te bzdury.
Zbliżając sie do skrzyżowania jadąc przez nie i z niego zjeżdżając
jadę prosto (mój przykład)C-12z A-7 służy mi do tego,że mam ustąpić pierwszeństwa przed wjazdem na skrzyżowanie i niezależnie od zamierzonego
kierunku jazdy mieć wyspe po własciwej stronie ...tylko tyle i nie katuj nas tu bzdurami o jakimkolwiek
kierunku jazdy mającym coś wspólnego z C-12. O kierunku jazdy przez skrzyżowanie moga decydować np znaki F-10 czy F-11.
Zapamiętaj te numerki, jeśli jeszcze raz ci przyjdzie pisać o kierunkach jazdy rzekomo związanymi z C-12
Niezależnie czy przez skrzyżowanie przejeżdżasz prosto, w prawo czy w lewo będąc na tym skrzyżowaniu jedziesz łukiem takim, jak na C-12 pokazano. Nieprawdaż?

nawet nie skomentuje tej komedii "bo widać"
A więc co nieco strzałeczki na C-12 z kierunkiem jazdy na skrzyżowaniu mają, choć kierunek ruchu pokazują. Natomiast z kierunkiem jazdy przez skrzyżowanie nie mają wspólnego absolutnie nic.
Ale volta w jednym akapicie. Sam sobie przeczysz.

Plus bzdura z kierunkiem jazdy
na skrzyżowaniu.
Ile razy mam ci jeszcze napisać, że nie ma czegoś takiego jak twój
"kierunek własny jazdy resorakiem na skrzyżowaniu" ? Poprzesz to jakimkolwiek przepisem , który wspomina cos o kierunku jazdy
na skrzyzowaniu ?
Przecież wprost na pisano Ci, że ruchu. Ruch się odbywa w takim kierunku jak pokazano na znaku. A ponieważ tylko w takim, to wszystkie pojazdy od wjazdu do zjazdu ze skrzyżowania w takim właśnie kierunku jeżdżą.
Kolejna bzdura. Nie odróżnisz w życiu kierunku od kierunku ruchu, a tego od kierunku jazdy
Wprost mi napisano, że nic nie napisano.Przy konkretnym uszcegółowiającym pytaniu kompletne nabranie wody w usta lub resorak "bo widać"
Poczekam na merytoryczne argumenty
A to spotkać można pojazd jadący po obwiedni w innym kierunku niż pokazany na znaku?
Pytanie bez sensu. Tak. Można spotkać przejeżdżając przez skrzyżowanie ,pojazd
jadący w innym
kierunku. Nie powinno sie spotkać pojazdu, który przejeżdżając przez tego typu skrzyżowanie ma wyspę po swojej niewłaściwej stronie. W Polsce-po prawej stronie.
Kiedy nauczysz się odróżniać kierunek jazdy od organizacji ruchu ?
Samodzielna - nie samodzielna? Nie wiem.
Że nie wiesz to ja wiem.

A jak nie wiesz to po co piszesz tę fantastykę ? Posty nabijasz ?
Skoro jednak jeździ się po niej w jednym kierunku
potoczne określenia , które wpisujesz bezmyślnie w przepisy.
Po pierwsze-pokaż mi gdzie jest napisane o
"jednym" kierunku ? Jako wybitny polonista powinieneś wiedzieć ,że to jedno niewinne słówko całkowicie zmienia sens przepisu.
to jest jak najbardziej jednokierunkowa.

postaw sobie D-3

ale beka
Sądząc po Twoich wpisach należysz do tych kierujących, którzy wypowiadają się w kwestii PoRD a nie widzą nawet co to jest skręcanie (skoro dla Ciebie skręcanie występuje podczas jazdy łukiem drogi),
Takjak pisałem, twoje sądy przy twojej wiedzy są zabawne..a nie skręcam ? Przecież "widać"

pasek na kierownicy mi sie przesuwa
Tylko tak jak pisałem, gdybyś miał pojęcie, czy w czasie skrętu występuje zmiana kierunku jazdy czy też nie to ta dyskusja dawno by sie zakończyła.
I jednego nie rozumiem..przecież dla ciebie występuje skręcanie w czasie jazdy po łuku drogi

ty to nazywasz zmiana kierunku jazdy w czasie zjeżdżania ze skrzyżowania.
(skoro nie potrafisz określić kierunku jazdy pojazdu będącego na skrzyżowaniu
Kierunku własnego ?

Ile razy jeszcze będziemy zmuszeni czytać o tej oczywistej bzdurze jak kierunek jazdy
na skrzyżowaniu ?
To raczej Ty pokaż,
Jak ci mam pokazać abys ignorował cos , czego nie ma
i zamiast zgodnie z rzeczywistością
Twoja "rzeczywistość' ma inny wymiar.

Zgodnie z rzeczywistością nie ma czegoś takiego jak kierunek jazdy przed skrzyzowaniem,
na skrzyzowaniu, za skrzyzowaniem jako oddzielne byty.
Lansujesz jedno pojęcie bez cienia refleksji i zerowym poparciu w jakimkolwiek przepisie.
Dlatego piszesz bzdury o art 16.4 podczas przejazdu przez skrzyzowanie , bo wymyśliłeś sobie oddzielny byt pt kierunek jazdy na skrzyżowaniu
Pokażesz to przestanę o nim pisać. Nie pokażesz to będę pisał. Bo niby dlaczego miałbym nie pisać skoro istnieje?
poprzez jakimkolwiek przepisem to możesz pisać..na razie, bez podstawy prawnej jest to tylko twój schizo punkt widzenia i daje mi to podstawy, aby po raz kolejny napisać.
Nie masz zielonego pojęcia o przepisach.
Przestaniesz mylić kierunek jazdy przez skrzyżowanie ze zmianą kierunku jazdy to dostrzeżesz wiele nieznanych Ci dotąd faktów.
jak np ,że rondo trzeba wyprostować i z ronda to zawsze w prawo ?
Skup się-jadę cały czas prosto po tej samej drodze tylko przecinając poprzeczną-o jakiej zmianie kierunku jazdy mowa ?
To dlaczego rondo prostujesz twierdząc, że przejeżdżając przez nie na wprost masz cały czas ten sam kierunek jazdy choć wyraźnie widać, że zaprzeczasz rzeczywistości?
To juz jest perełka..prostowacz ronda nawet nie wie o co chodzi w jego teorii
pisałem już kilka razy-kierunek jazdy nie jest tym "co widać".
Dla ciebie i tobie podobnych jeśli ruszę kierownica to kierunek jazdy nie jest na wprost. dlatego mam ubaw choćby przy T-18

i jeździe po zakręcie.
Stosujesz sobie własne przepisy lub dobierasz tylko i wyłącznie do konkretnego miejsca ignorując w pozostałych i na odwrót.
Czy kierunek jazdy za skrzyżowaniem jest taki sam jak kierunek jazdy na skrzyżowaniu?
Jak to się juz przewija przez cały post. Nie ma czegoś takiego jak kierunek jazdy
na skrzyzowaniu

Nic ciebie nie upoważnia dzielić mojego przejazdu przez skrzyzowanie na wprost tą sama drogą
A może Ty pokażesz choć jeden, gdzie uzasadnienie oparte jest na interpretacji sprzecznej z treścią przepisów?
Kompletny brak zrozumienia. Nie pytam o interpretacje przepisów, bo gdyby wszystkie wyroki były zgodne, to nie byłoby drugiej instancji- a jak wiadomo, zdarza sie , że ludzie sie odwołują.
Tylko pytam sie o wyrok oparty nie na interpretacji PoRD tylko oparty na SJP. Zacznij czytać w końcu ze zrozumieniem.
Przeczytałem. Mam teraz tak jak Ty pomylić tytuł z treścią?
Przeczytaj jeszcze z 20 razy, aż zrozumiesz.Wtedy nie będziesz pisał bzdetów o kierunku jazdy na skrzyzowniu iże skręt to zawsze zmiana kierunku jazdy.