szerszon napisał(a):przeczytaj paragraf..ruch odbywa sie w kierunku ...itd kiedy zrozumiesz ?
A gdzie szanowny pan Jacek zgubił
dookoła wyspy lub placu
Czyżby szczególnie to jedno słowo dookoła nie było godne uwagi instruktorów ze Słupska???
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szoferemeryt » niedziela 02 listopada 2014, 19:21
szerszon napisał(a):przeczytaj paragraf..ruch odbywa sie w kierunku ...itd kiedy zrozumiesz ?
dookoła wyspy lub placu
przez szerszon » niedziela 02 listopada 2014, 20:58
Gościu ! Zacznij czytać i pisać ze zrozumieniem, bo to sie robi nudne takie ciągłe ciebie łapanie za słówka. nie raz i nie dwa miałes pokazane, że bładzisz to i pokaże ci kolejny.A gdzie szanowny pan Jacek zgubił
przeczytaj paragraf..ruch odbywa sie w kierunku ...itd
Leszko, a na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym, odbywa się ruch okrężny czy nie?
Tak jak wcześniej zaznaczyłem-nie opuszczałem poszczególnych zwrotów dodając "itd" to chyba oczywiste dla nawet średnio inteligentnego człowieka.Czyżby szczególnie to jedno słowo dookoła nie było godne uwagi instruktorów ze Słupska???
Ja rozumiem, że odbywa się ruch okrężny, czyli dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku.
Uważasz inaczej?
Oczywiście z wypowiedzi leszka zacytowałeś tylko to, co byłeś w stanie zrozumieć. Dalsza wypowiedź była widocznie za trudnaOdbywa się.
przez tomekkoz » niedziela 02 listopada 2014, 21:18
szerszon napisał(a):Ruch odbywa sie w kierunku wskazanym na znaku dookoła placu lub wyspy.
Jak ci wyszło, że odbywa sie ruch okrężny ? Nie wiem i nie chcę wiedzieć.
przez LeszkoII » niedziela 02 listopada 2014, 21:20
Przy okazji zmanipulował moją wypowiedźszerszon napisał(a):Oczywiście z wypowiedzi leszka zacytowałeś tylko to, co byłeś w stanie zrozumieć.
przez tomekkoz » niedziela 02 listopada 2014, 21:22
przez szerszon » niedziela 02 listopada 2014, 21:34
To twoja interpretacja, która nie ma pokrycia w dyspozycji przepisu.Powołujesz sie tylko na nazwę znaku C-12 omijając szerokim łukiem jego znaczenie.Widzisz Rysiu, "okrężny" to właśnie odbywający się dookoła czegoś, np. wyspy lub placu.
Wystarczy popracownać trochę nad znajomością trudnych słów. Parę godzin z dobrym instruktorem i parę z polonistą, i może jeszcze bedą z ciebie ludzie Rysiu.
przez LeszkoII » niedziela 02 listopada 2014, 21:36
Pytasz o zawartość "cukru w cukrze" i dlatego Twoje pytanie mniej więcej posiada taki sens jak: "nie ma smaku maślanego, w czipsach o smaku maślanym?"tomekkoz napisał(a):Nie ma ruchu okrężnego, na skrzyżowaniu o ruchu okrężnym?
Polecam przemyśleć podtemat, cofnąć się i przeczytać, co miałem do powiedzenia.tomekkoz napisał(a):"okrężny" to właśnie odbywający się dookoła czegoś
przez tomekkoz » poniedziałek 03 listopada 2014, 11:20
przez szerszon » poniedziałek 03 listopada 2014, 11:30
przez tomekkoz » poniedziałek 03 listopada 2014, 12:09
szerszon napisał(a):Pokaż mi definicje skrzyżowania dotyczące oddzielnie O i X.
przez LeszkoII » poniedziałek 03 listopada 2014, 12:45
Czyżbyś nigdy nie widział ronda typu T, X, Ytomekkoz napisał(a):dopóki będziesz mieć klapki na oczach X i O to będzie dla ciebie to samo.
przez szerszon » poniedziałek 03 listopada 2014, 15:32
A to musisz mieć definicję, żeby stwierdzić, że X i O to nie jest to samo?
Przynajmniej nie należę do pokolenia fantastów drogowychPewnie należysz do mlodego pokolenia,
przez szoferemeryt » poniedziałek 03 listopada 2014, 18:21
przez LeszkoII » poniedziałek 03 listopada 2014, 18:31
Czytaj paragraf 36.2.. Idea C-12 nie ma nic wspólnego z kierunkowskazami, lecz z pierwszeństwem przejazdu i płynnością ruchu. No chyba, że znasz ronda z samymi A-7 na wlotach...szoferemeryt napisał(a):To po jakiego grzyba wprowadzono znak C-12, i wyraźnie napisano dookoła Czyżby dla fantazji albo widzimisię.
Nie mieszaj w to znaków C-1 do C-11. Jest to skrzyżowanie jak każde inne, poza kwestią pierwszeństwa. No ale przecież skrzyżowanie można różnorodnie znakować odnośnie pierwszeństwa, nieprawdaż? Skanalizowane lub zwykłe - czy to coś zmienia?szoferemeryt napisał(a):Jeśli skrzyżowanie z ruchem okrężnym miało by być takie samo jak każde inne skrzyżowanie, to cała reszta znaków z grupy C-x wystarczy dla określenia – nakazania ruchu.
Bo wymyślacie jakieś niespisane zasady, kłamiąc że to PoRD. Gołębie z kapelusza...szoferemeryt napisał(a):No tak ,ale jest kilku takich co nigdy tego nie zrozumieją.
przez szerszon » poniedziałek 03 listopada 2014, 18:33
Ewidentnie widać, ze skrzyżowania tego typu służą uspokajaniu ruchu poprzez nadanie pierwszeństwa pojazdom znajdującym sie na skrzyżowaniu.To po jakiego grzyba wprowadzono znak C-12, i wyraźnie napisano dookoła Czyżby dla fantazji albo widzimisię.
Oczywiście jest to możliwe. Tylko wtedy nie miałbyś jednego skrzyżowania. Na obwiedni przed każdym wlotem A-6, a przy wjeździe C-2+A-7.Jeśli skrzyżowanie z ruchem okrężnym miało by być takie samo jak każde inne skrzyżowanie, to cała reszta znaków z grupy C-x wystarczy dla określenia – nakazania ruchu.
Jak mi udowodnisz na podstawie przepisów to chętnie zmienię zdanie. Niestety dla ciebie na chwile obecną twój punkt widzenia nie ma podstaw w przepisach.No tak ,ale jest kilku takich co nigdy tego nie zrozumieją.