lith napisał(a):Ale w ten sposób muszę czekać aż ten na głównej podjedzie juz bardzo blisko bo dopiero wtedy mam pewność, że nie skręci
No właśnie do tego zmierzałem w drugim akapicie swojego ostatniego postu. Gdyby wszyscy sygnalizowali odpowiednio zawczasu (czyli na tyle wcześnie, żeby ten z podporządkowanej nie musiał czekać do ostatniego momentu) to zarówno kierunkowskazy jak i ich brak byłyby dla wszystkich jasne.
A tworzenie kolejnej wątpliwej zasady sygnalizowania, tylko dlatego, żeby naprawiać skutki nieprzestrzegania prostego przepisu przez miszczów, jest drogą donikąd.
jasiek23 napisał(a):Jest powód ponieważ zjeżdżając musisz jednak trochę zwolnić bo nie wjedziesz na parking(jeśli np tam jest parking) z pełną prędkością taką jaką miałeś na drodze.
Na podstawie jakiego przepisu mam sygnalizować zamiar zmniejszenia prędkości czy wjazdu na parking?
jasiek23 napisał(a):Jeśli puścisz lewy kierunkowskaz kierowcy z tyłu będą wiedzieć że zwalniasz(hamujesz) nie bez powodu i od razu jeśli to możliwe wyprzedzą Cie lewym pasem.
? :shock: