Nie co to znaczy skręcanie w sensie zmieniania kierunku jazdy. Za to ewidentnie skręcamy w sensie ogólnym znaczenia tego słowa. A innej definicji tego pojęcia nie znam, a przynajmniej w PoRD go nie ma.LeszkoII napisał(a):Nie koniecznie skręcamy w sensie zmieniamy kierunek jazdy.
====
Jeżeli nie ma przed skrzyżowaniem strzałki w lewo zobowiązującej mnie do zajęcia lewego pasa jeżeli zamierzam przez to skrzyżowanie przejechać w lewo, a zaraz po wjechaniu na to skrzyżowanie skręcać będę w prawo to nie widzę powodu aby zając lewy pas ruchu przed skrzyżowaniem. Wprost przeciwnie. Ponieważ pierwsze, co podczas przejazdu przez skrzyżowanie będę robił to skręcenie w prawo to przez Art.22.2.1. zobowiązany jestem zając przed skrzyżowaniem prawy pas. I to niezależenie nawet od kierunku, w jakim przejeżdżać będę przez skrzyżowanie.
Wprost przeciwnie. Ale to Twój problem, że nawet, jak Ci się narysuje strzałkę obrazującą, w jakim kierunku pojazd jedzie wymyślasz, że w tym kierunku to on się tylko porusza a jedzie w jakimś innym. I to podobno na podst. PoRD. Przykro mi Szerszon, ale w naszym układzie słonecznym nie jest to możliwe. O jakim piszesz?szerszon napisał(a):Przecież faktycznie zgodnie z rzeczywistością i "bo widać" zmieniłeś kierunek jazdy w lewo.
Jak na razie to jedyną manipulacją w tym wątku jest stwierdzenie, że skręceniem jest cały przejazd przez skrzyżowanie choć w rzeczywistości z wielu skręceń się on składa.szerszon napisał(a):...czy taka sama manipulacja jak na rysunku E u szymona ?
Tak problem. Mają pierwszeństwo ale tylko przed wjeżdżającym, a nie przed tym, który już wjechał nie zmuszając nikogo do...szerszon napisał(a):To na tym wlocie nie było C-12+A-7 ????
Problem ze zrozumieniem,że ci jadący po powierzchni skrzyżowania mają pierwszeństwo ???