szoferemeryt napisał(a):szerszon,
Czytanie kończysz na pierwszym punkcie pomijasz resztę.
To po co w definicji C-9 dopisano ust.2 w którym wyraźnie jest napisane
Musisz sie popisywać papugując po mnie ??? Nie stać ciebie na własną elokwencję ???
Dalej nie odrózniasz C-9 od C-1 ??? Nie dociera,że to są dwa różne znaki o odmiennym znaczeniu. Dla ciebie C-9 to taki trochę przekrzywiony C-1
Pojazd poruszający się bez określenia kierunku ma zawsze kierunek jazdy na wprost
Na drodze zgodzę się. Na skrzyżowaniu już tak nie do końca. Ponieważ nie wiesz jaki w danym momencie uchwyconym na zdjęciu pojazd ma kierunek jazdy przez skrzyzowanie. Może jest w trakcie lewoskrętu.
Dodaj do tego miejsce sytuowania tego znaku i jego obowiązywania,
Wysepka..jesteś tym zaskoczony ? Masz tylko przejeżdżając obok wysepki przejechać po jej prawej stronie. Nic więcej. Resztę sobie dorabiasz.
Kiedy zrozumiesz,że dwa różne znaki nie mogą mieć tego samego znaczenia ???
Już njie odróżniasz C-5 czy C-6 od C-12. Teraz doszło jeszcze C-1 vs C-9.
Weź się człowieku ogarnij.
==========================================
gumik napisał(a):Niesamowite jak usilnie nie chcesz nam powiedzieć jak się jedzie poprawnie na tym skrzyżowaniu w tych czterech
banalnych dla innych sytuacjach.

Odpadłem po krótkim zjazdowym i zmianie kierunku jazdy w miejscu Czerwonej kropki. Co bym ci nie napisał powołujesz się na swoje "bo widać" Tak więc dałem sobie spokój według maksymy.
"Do konia nie podchodź z tyłu, do byka z przodu, a do idioty w ogóle."
To cytat, nie bierz tego do siebie.
No fakt... Twoje postrzeganie przepisów to inna rzeczywistość. Na szczęście zdecydowana większość kierowców nie ma z tym takich problemow.
Ta sama zdecydowana większość kierowców ma problem z S-2 , bo przecież zielone i nie ma pojęcia,że jadąc pasem obok wyprzedza przed przejściem dla pieszych lub bezpośrednio na przejściu. Ta zdecydowana większość kiedyś zdała testy na zasadzie wykucia poprawnych odpowiedzi w stylu...
Pytanie 17 zaznaczamy a i b
A o co chodzi w pytaniu ?
Nie wiem, ale wiem że a i b.
No po Twoim popisie z "wykładnią", to nie mam wątpliwości jaka jest Twoja wiedza o przepisach.

Coś ci się nie zgadza ? Czy też nie odróżniasz jezdni od DDR ???
Henq napisał(a):cytat to nie cały przepis!
Do ciebie nadal nie dociera że to jest tylko wyrywek przepisu

masz cały przepis stosować a nie tylko swoje wizje.
To normalna manipulacja w stylu tego usera.Nie pojmuje znaczenia spójników w języku prawnym. Nie ma pojęcia co oznacza "oraz". Pisuje sobie o zmianie kierunku nie dodając o jaki chodzi. Potem wzięty za twarz wyduka,że mu chodzi o kierunek jazdy który jest jednocześnie kierunkiem ruchu

potem pomyli tablice U-3a z U-3b a na koniec C-1 zrówna z C-9.