Sprawna jazda- to powinien zobaczyć każdy!

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Sprawna jazda- to powinien zobaczyć każdy!

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 12:09

na szczescie sa telefony z internetem :)
? przeczytaj z 5 razy jeszcze panie wielki modku :)
cman: "W temacie nie będę zabierał głosu, natomiast bzdury, które konsekwentnie wypisujesz muszę prostować."
"Mogę odpowiadać na argumenty" i to wszystko w jednym poscie :) rozdwojenie jazni?
bolcik

Postprzez cman » środa 22 czerwca 2011, 12:11

Przeczytałem, 5 razy - no i co? Masz jeszcze coś błyskotliwego do dodania?
Spróbuję napisać pełnym zdaniem, to może będzie szansa, że wtedy coś do Ciebie jednak dotrze:
Już przyleciałeś z powrotem na forum?
cman

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 12:22

to moze byc dla Ciebie ciezkie ale trzymaj sie mocno i zapnij sie pasami.
lece oznacza nie tylko oderwanie od ziemi ale rowniez potocznie zmiane miejsca wiec to tez uczynilem. nie mowilem ze nie bedzie mnie na forum. nie mowilem tez ze nie bede odpowiadal na argumenty ani na blachostki a ty dalej swoje: nie bede nic odpowiadal ale odpowiadam :D hahahaha
cman: "W temacie nie będę zabierał głosu, natomiast bzdury, które konsekwentnie wypisujesz muszę prostować."
"Mogę odpowiadać na argumenty" i to wszystko w jednym poscie :) rozdwojenie jazni?
bolcik

Postprzez cman » środa 22 czerwca 2011, 12:33

No hahahaha, ale zabawne, nie?
A wiesz co, rób sobie co chcesz, i tak to wszystko poleci do kosza, więc racja, po co mam marnować też i czas na prostowanie bzdur.
W każdym razie, pomimo bardzo małego stażu na forum dałeś się już poznać jako wyjątkowo uparty i złośliwy typ, dlatego też z nieukrywaną przyjemnością dodaję Cię do ignorowanych użytkowników, żebyś już nigdy więcej nie miał możliwości kraść mi czasu. Dobranoc.
cman

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 12:54

hahah dopiero teraz sie zorientowales ze to poleci do kosza? i znow zmieniasz zdanie czy odpowiadasz na blachostki czy na argumenty? ja wiem ze ciezko jest wytrwac przy jednym tak jak ciezko jest wytrwac na jednym pasie...
najlepiej jest nie widziec innych argumentow i ignorowac wszystkich. wtedy zawsze sie ma racje i nikt nie zaprzeczy :)

do niewidzenia :)
bolcik

Postprzez szerszon » środa 22 czerwca 2011, 14:51

bolcik napisał(a):
Jezdnia to nie miejsce na karawaniarstwo.

szerszon znize sie do twojego poziomu. skoro nie to ktoredy jezdza karawany?
i odpowiedz w twoim stylu jezdnia to nie miejsce na wyscigi.
a skad ty mozesz wiedziec jak ja jezdze i jakie mam umiejetnosci? ty natomiast zdradziles sie
i co za tym idzie tworzenia zagrozenia przy wyprzedzaniu takiej zawalidrogi jak TY

jezeli masz problem z wyprzedzaniem osoby ktora jedzie 40 na jakims odcinku to faktycznie kursy doszkalajace co miesiac by sie zdaly albo jazda z instruktorem non stop i wtedy on bedzie ci sprzeglo wciskal, biegi zmienial i tylko mowil teraz dodaj gazu a ja pomoge krecic kierownica bo ten manewr wyprzedzania jest baaardzo trudny zwlaszcza przy takich predkosciach. zbyt niebezpieczne? radze zostac w domu a nie wsiadac do auta. rowerek i te sprawy w warszawce dobrze ci zrobia. macie tez metro... :lol:

Do mojego poziomu to Ci hektary brakuje.Juz się domyslam jak jezdzisz po Twoich wypowiedziach-wlekący sie bufon " bo ja zgodnie z przepisami"
a nauczyc Ciebie jezdzic to ja mogę, jak twój instruktor oszczedzał benzynkę.
Nie ma to jak młodzieniec który ma pół roku PJ i jaki to on miszczu-przyjedż do tej Warszawki, tylko z pampersem to dopiero zobaczysz jak sie jezdzi.
Tak ,jezdnia to miejsce na wyscigi- ale po to sa ograniczenia predkości
szerszon

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 16:28

hmmm hektary to miara powierzchni. jezeli chodzi o roznice poziomow to raczej w metrach... no coz matury nie kazdy musi miec tak jak nie wszyscy musza posiadac pj.
nie mam pojecia po co mieszasz mojego instruktora? moze jeszcze rodzine i sasiadow Ci potrzeba?
Nie ma to jak mlodzieniec tfu staruch ktory ma dlugo prawo jazdy i sadzi ze wszystkie rozumy pozjadal. zarozumialosc to najgorsza cecha na drodze. jezeli w wawce zabraklo pampersow albo sa dla Ciebei za drogie moge CI przywieść. no coz po wawie malo jezdzilem ale taki Berlin, Monachium, paryz, rzym i inne... dla Ciebie warszawka to caly swiat widze :) no ale coz wole byc wlekacym bufonem niz typkiem ktory przekracza predkosc i placi mandat. prosilbym o argumenty bo nie chce mi sie doksztalcac Ciebie z jednostek SI
nigdy nie mialem potrzeby wyscigowania sie z kims na jezdni. przed podroza zakladam ze tyle mniej wiecej zajmie mi droga i tyle. jesli potrwa krocej to dobrze jesli dluzej to trudno. nie mam presji ze jak widze kogos przed soba to musze go wyprzedzic. nie musze leczyc w ten sposob kompleksow
bolcik

Postprzez piotrekbdg » środa 22 czerwca 2011, 16:57

hmmm hektary to miara powierzchni. jezeli chodzi o roznice poziomow to raczej w metrach...

Oj uwierz mi, tej różnicy żadna jednostka długości ani powierzchni nie ogarnie.

jezeli w wawce zabraklo pampersow albo sa dla Ciebei za drogie moge CI przywieść. no coz po wawie malo jezdzilem ale taki Berlin, Monachium, paryz, rzym i inne...

Światowy z Ciebie człowiek, tylko jak tam dojechałeś w pzreciągu pół roku? Z twoimi prędkościami taka podróż zajęłaby ze 3 lata.

no ale coz wole byc wlekacym bufonem niz typkiem ktory przekracza predkosc i placi mandat.

A ja wolę jeździć normalnie i nic nie płacić. No tylko za benzynę.
piotrekbdg

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 17:09

a kto powiedzial ze pol roku? zreszta nie wiem czy wiesz ale dla szybkiego poruszania sie ludzie korzystaja z samolotow a samochody wynajmuja na miejscu badz firma ktora ich zatrudnia im podstawia. ot taka normalna sprawa. zdziwilbys sie jakie sa jednostki pewnie no ale coz . ja rowniez jezdze normalnie i nic nie place wiec nie wiem w czym problem?
Ostatnio zmieniony środa 22 czerwca 2011, 17:11 przez bolcik, łącznie zmieniany 1 raz
bolcik

Postprzez szerszon » środa 22 czerwca 2011, 17:10

bolcik napisał(a): paryz, rzym i inne...

:mrgreen: nazwy miast pisze sie z duzej litery demonie szybkosci :mrgreen:
Czepiam sie twojego instruktora ,ze taką niedouczoną kalekę na drogi wypuscił.
A te ww miasta to ze swojej aglomeracji to w TV widziałeś, poniewaz do tej pory pewnie nie tylko byś nie wrócił , ale i nie dojechał.
Żałosne.
szerszon

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 17:13

hahaha taaaak jezdze tylko w niedziele zlapales mnie:) przeczytaj jeszcze raz uwaznie:)
nazwy miast pisze sie z duzej litery demonie szybkosci

jak juz to z wielkiej litery. a skoro tak gramatyki sie czepiasz to zdanie zaczyna sie z wielkiej litery i nie emotka o WIELKA wyrocznio.
podaj przyklad tego ineoduczenia poparty argumentem. czy zachowasz sie jak cman i powiesz ze tak jest i basta.
bolcik

Postprzez piotrekbdg » środa 22 czerwca 2011, 17:21

a kto powiedzial ze pol roku? zreszta nie wiem czy wiesz ale dla szybkiego poruszania sie ludzie korzystaja z samolotow a samochody wynajmuja na miejscu

Jak ktoś potrafi zrobić dobry użytek z samochodu to i bez samolotu może dotrzeć do wielu miejsc zagranicą. Ja niebawem odwiedzę Czechy i zaskocze Cię - zrobię to bez pomocy lotnictwa.

zdziwilbys sie jakie sa jednostki pewnie no ale coz . ja rowniez jezdze normalnie i nic nie place wiec nie wiem w czym problem?

30 km/h na drodze z dopuszczalną 50 to nie jest normalne.
piotrekbdg

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 17:26

hahahah kiedy chce to jade 30 km / h rozumiem ze jak szukasz miejsca parkingowego to jedziesz z predkoscia 100km/h po czym skrecasz i stajesz w miejscu :) brawooo czechy samochodem szczyt wszystkiego... to tak jakbym wyskoczyl do sasiedniego wojewodztwa...
do usa tez jezdzisz samochodem ? :D:D:D powodzenia ;)
bolcik

Postprzez piotrekbdg » środa 22 czerwca 2011, 17:30

hahahah kiedy chce to jade 30 km / h rozumiem ze jak szukasz miejsca parkingowego to jedziesz z predkoscia 100km/h po czym skrecasz i stajesz w miejscu brawooo czechy samochodem szczyt wszystkiego... to tak jakbym wyskoczyl do sasiedniego wojewodztwa...

Ale co to za porównanie? Cały czas rozmawiamy o jeździe po drogach publicznych, nie parkingach, posesjach, stacjach benzynowych...gdzie Rzym, gdzie Krym...

brawooo czechy samochodem szczyt wszystkiego... to tak jakbym wyskoczyl do sasiedniego wojewodztwa...

A dla mnie to 400 km. Pomyśl ile czasu byś jechał taką odległość.
piotrekbdg

Postprzez bolcik » środa 22 czerwca 2011, 17:36

kto powiedzial o parkingu? w centrach wielu miast sa miejsca parkingowe przy glownych drogach. gdzie wyjazd znajduje sie bezposrednio na jezdnie. pisalem to wiele postow wyzej i napisze jeszcze raz: nie czuje presji jak zwalniam zeby szukac miejsca czy zorientowac sie gdzie jestem. jade te 40/60 i mi to zupelnie nie przeszkadza i wiem ze za to mandatu dostac nie moge. to ze komus sie spieszy to ta minuta go nie zbawi. ja mam takie same prawa i obowiazki jak inni uczestnicy wiec nie mam zamiaru przegapiac miejsc albo bladzic bo musze zwolnic miejsce tym nerwusom za mna.

400 to ma byc duzo? nei wiem ile bym jechal to zalezy od warunkow na drodze i dopuszczalnej predkosci. nie jestem prorokiem jak cman zeby mowic ile bym jechal.
bolcik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze