maryannręczę Ci, od jednego wlotu do drugiego zupełnie nic się z niczym nie przecina!
czyli jednak prostowanie ronda. Jednokierunkowa i każdy wylot to osobne skrzyzowanie.
Szkoda że to nie wynika z par 36..
Odstawcie te grzybki! Jeden widzi pasy poczwórnie, ten ma obwiednię poprzecinaną nie wiem czym...
A ten co widzi cztery skrzyżowania i pięć dróg ?
szymon1977. Więc nie ma możliwości, aby w jakiejkolwiek sytuacji kierunek jazdy pojazdu nie pokrywał się z kierunkiem jego ruchu.
Ale masz na mysli kierunek ruchu własny , czy kierunek jazdy własny ?
No to może ty sie zmierzysz z F-10 i T-18, ponieważ pewien user był zbyt zajęty opluwaniem innych zamiast przepisami.
W żadnym. Nie ma możliwości aby pojazd poruszał się w innym kierunku niż jedzie.
jak wyżej..poza tym oczekuje odniesienia sie do sytuacji A-6+T-6b, gdy droga z pierwszenstwem prowadzi po łuku.
Również oczekuje odniesienia sie do sytuacji, gdy omijasz , niech będzie ze cztery pojazdy zaparkowane w po 2 z każdej strony na jednokierunkowej.
Tylko konkrety poproszę, a nie "bo widać"
No ale skoro kierunek w ruchu w miejscu oznakowanym T-18 nie odbywa się w linii prostej to jak niby ma się dać pojechać prosto jadąc cały czas zgodnie z tym kierunkiem ruchu?
Jak widać sie da..jadę prosto przez skrzyzowanie nie zmieniając kierunku jazdy. czyli nie skręcam ani w lewo ani w prawo..juz nie wspominam o zawracaniu.F-10 wskazuje wyraźnie zże z tego pasa moge jechać na wprost/prosto.
No to jak ? Poradzisz sobie z tym problemem ?
Na razie nie widzę cienia szansy...
...a nie o zmianie kierunku jazdy.
czy masz aż taki problem ze zrozumieniem co sie do ciebie pisze ?
Sytuacja jest klarowna.
Mam pas ruchu z którego według F-10 jadę na wprost/prosto.
W dyspozycji znaku F-10 jest mowa o kierunkach jazdy.
tak się akurat złożyło, że jadąc prosto według F-10 jednocześnie jestem ostrzegany poprzez A-30+T-18 o zmianie kierunku ruchu.
Nie ostrzegają mnie o zmianie kierunku jazdy.
czy to jest zrozumiałe ?
I ciesz się ,że jeszcze C-5 nie postawili
Nadal nikt nie udowodnił, że jadąc w lewo koniecznie trzeba zmienić w lewo kierunek swojej jazdy.
Musisz poczekać aż kombi wróci..bo to jego punkt widzenia.
chyba że coś pomieszałeś i nie wiesz sam o czym piszesz.
Zrozumiałem wspomniany artykuł doskonale.
Po ilości twoich postów i ich zawartości pozwole sobie zaprotestować ...mijasz się z prawdą.
Przedstawiono w nim szereg formalnie nieistniejących "zasad"
I ty to piszesz ?
Kierunki własne i inne słowotwórstwo ?
żeby nie powiedzieć niebezpieczny i sensu pozbawiony.
masz rację..esencją logiki jest zawracanie pasem zewnetrznym i prostowanie ronda i z ronda to zawsze w prawo
Co zabrania skręcającemu w lewo zmienić pas na prawy, ewentualnie nakazuje kontynuować jazdę bez zmiany pasa?
Art 22. To oczywiste. Nie znasz aż tak przepisów ?
Odpowiecie w końcu dlaczego "skręcając" w lewo na rondzie pierścieniowym nie zmieniacie pasa ruchu na prawy?
A kto napisał ,że nie zmienia ?
dawaj go tu...
Liczyłem, że dotrzymasz słowa...
Oczywiście ,że dotrzymam...aż przestaniesz prostować rondo.