kombiMyślę, że z logicznym myśleniem jesteś, delikatnie mówiąc, trochę na bakier..
Wybacz, ale ja o tobie takie zdanie mam od samego początku...a że nie trybisz..nie jestem zaskoczony.
Więc, ktoś kto ma chociaż odrobinę mózgu, wyciągnie wniosek, że kierunek jazdy w takim razie również musiał się zmienić na zakręcie.
Poczekam aż znajdziesz te odrobinę i przeczytasz w 220 co jest napisane przy A-6 i T-6b
Nie przyjmujesz do wiadomości, że kierunek jazdy nie zmienił się .
Nie zmieniłeś kierunku jazdy ani w lewo, ani w prawo..jedziesz cały czas ta sama drogą..a że ci droga zakręca...
Szkoda, że z czytaniem też jesteś na bakier.
Tu będę polemizował , kto ma problem...
Dla przykłądu...
Gdzie jest odpowiedź na to pytanie ?
Skoro ci sie zmienił kierunek jazdy to oczywiście, rozumiem, sygnalizujesz ten fakt prawym kierunkowskazem ?
Nie byłeś łaskaw sie odnieść.
Jak równiez do tego...
To sobie domaluj tuz przed zakrętem droge poprzeczna po prawej , domaluj A-6 i T-6b i sygnalizuj jazdę drogą z pierwszeństwem prawym kierunkowskazem.
Bo po co , prawda ?
lepiej próbować ośmieszyć i nawciskać kontrdyskutantowi...szkoda tylko,że nie próbujesz tego zrobić za pomocą przepisów.
Każdy dokopuje jak umie...ty niewiele umiesz to pozostają ci metody z piaskownicy.
A w art. 22 można wyciągnąć bez problemu wniosek o jakie skręcanie w nim chodzi.
Podejrzewam ze zgrozą, ze wyciagniesz takie same jak w przypadku C-12 i kierunku jazdy...
maryannPokażesz?

Co ci mam pokazać ? Pokaże ci jak zrozumiesz definicje skrzyzowania, a nie będziesz prostował ronda.
kg1956Czyli twierdzisz, że znak P8b(w lewo) kończy swoje obowiązywanie za drugim zjazdem?
Jesteś blisko. Tylko czy ja wszystkim muszę przypominać podstaowe przepisy ?
Gdzie mozna jeszcze pojechać ze skrajnego lewego pasa do lewoskrętu ?
czy ja protestowałem przed zawracaniem na rondzie ?
To według krakusów z ronda to tylko w prawo.