Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szoferemeryt » niedziela 10 września 2017, 07:13
przez szerszon » niedziela 10 września 2017, 07:42
szoferemeryt napisał(a):§ 35. ust.2 to pewnie ja sobie wymyśliłem. Penie tam nie ma nic o kierunku jazdy???
przez szoferemeryt » niedziela 10 września 2017, 08:02
szerszon napisał(a):Ale nie 36.
przez szerszon » niedziela 10 września 2017, 08:26
Czyli jednak miałem rację,żeś nie odróżniasz znaków i nie masz o nich większego pojęcia.szoferemeryt napisał(a):szerszon napisał(a):Ale nie 36.
Czyżby zjeżdżając ze SoRO znak C-9 nic nie znaczył???
Dla mnie znaczy to że mam psi obowiązek włączenia prawego kierunkowskazu.
przez szoferemeryt » niedziela 10 września 2017, 09:15
szerszon napisał(a):Czyli jednak miałem rację,żeś nie odróżniasz znaków i nie masz o nich większego pojęcia.
szerszon napisał(a):C-9 znaczy tylko tyle,że masz pojechać z prawej strony znaku, nic więcej.
szerszon napisał(a):Przejeżdżając koło znaków C-9, C-10, C-11 nie zmienia sie kierunku jazdy. Wieczorem wrzucę ci cytaty z przepisów.
szerszon napisał(a):I ty śmiesz tu pyskować o kierunkach jazdy przez skrzyżowanie..ty..dyletant, który myli C-1 z C-9
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 10:06
szoferemeryt napisał(a):szerszon napisał(a):C-9 znaczy tylko tyle,że masz pojechać z prawej strony znaku, nic więcej.
A to to pies? Znaki, o których mowa w ust. 1, obowiązują na najbliższym skrzyżowaniu LUB W MIEJSCU, GDZIE WYSTĘPUJE MOŻLIWOŚĆ ZMIANY KIERUNKU JAZDY.
przez szoferemeryt » niedziela 10 września 2017, 10:24
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 10:33
przez szoferemeryt » niedziela 10 września 2017, 10:46
Henq napisał(a):Znaki, o których mowa w ust. obowiązują na najbliższym skrzyżowaniua SoRO to co?
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 10:57
szoferemeryt napisał(a):Czy zauważasz różnicę? I dlaczego jest ust2.
przez mp0011 » niedziela 10 września 2017, 11:01
szoferemeryt napisał(a):i inni napisał(a):Cała ta dyskusji o C-9
w celu oznaczenia przeszkód na jezdni, takich jak:
— bariery rozdzielające pasy ruchu,
— azyle dla pieszych,
— wysepki wyodrębnione krawężnikami,
— miejsca rozpoczęcia pasów dzielących jezdnie
itp.
przez szoferemeryt » niedziela 10 września 2017, 11:05
Henq napisał(a):szoferemeryt napisał(a):Czy zauważasz różnicę? I dlaczego jest ust2.
ale głupoty wypisujesz, czy lub to i? ja pierdziu nie ma żadnej możliwości skrętu w prawo to nie znak C-1 czy C-2 to znak C-9 nakaz jazdy z prawej strony znaku a nie nakaz skrętu w prawo
przez Henq » niedziela 10 września 2017, 11:10
Zaraz zaraz jaka możliwość? jest jak byk "lub" więc co pierwsza części dla ciebie magicznie znika i tylko druga obowiązuje? SoRO to skrzyżowanie więc bez kierunkowskazu po prawej stronie znakuszoferemeryt napisał(a):Henq napisał(a):szoferemeryt napisał(a):Czy zauważasz różnicę? I dlaczego jest ust2.
ale głupoty wypisujesz, czy lub to i? ja pierdziu nie ma żadnej możliwości skrętu w prawo to nie znak C-1 czy C-2 to znak C-9 nakaz jazdy z prawej strony znaku a nie nakaz skrętu w prawo
Nie rozumiesz co jest napisane w Ust.2 ? Nie ma nic o nakazie jazdy w prawo, a jest tylko o możliwości skrętu w prawo. Jak jest możliwość, to kierunkowskaz i jazda. Nie zapomnij o zawczasu i wyraźnie.
przez szoferemeryt » niedziela 10 września 2017, 11:26
przez STARYSZOFER » niedziela 10 września 2017, 11:35
szerszon napisał(a):Ale takie są fakty. Miejsce rzeczywiste. Warszawa skrzyżowanie Grójeckiej z Korotyńskiego. Dalej..każde rondo turbinowe, gdzie ruch odbywa się wokół wyspy, a kierunki jazdy są wskazane na znaku F-10. Podaję ci konkrety, a ty tylko bezmyślnie pyskujesz.STARYSZOFER napisał(a): To tylko twój niuzasadniony wymysł, bez pokrycia w przepisach. Pojazd ma jednen kierunek ruchu, który możemu nazwać kierunkiem jazdy. Brednie o dwóch odzielnych kierunkach dla poruszającego się obiektu - jednym ruchu i innym jazdy to brednie tumana nie rozumiejącego podstawowych znaczeń słów.
Dalej..jedzie sobie pojazd po zakręcie po tej samej drodze. Niewątpliwie nie zmienia kierunku jazdy, a kierunek ruchu ??? Skręca. Zmienia swoje położenie.