Znak C-9 stosuje się w celu wskazania kierującemu obowiązku ominięcia wysepki po jej prawej stronie"
To cytat z 220.
I dokładnie do takiego znaczenia sprowadzasz znaczenie znaku C-12, bo nie możesz zrozumieć co oznacza C-12.
Gościu..chyba juz wystarczy twoich kłamliwych i wybiórczych tekstów. jak długo chcesz jechać na fałszowaniu rzeczywistości ?
Pkt 4.2.9
[b]Nakaz jazdy z prawej strony znaku[/b]
I to jest wszystko w temacie . To samo jest napisane w 170. Gdzie tu cokolwiek o wyspie centralnej, skrzyżowaniu ?
Cytat , który przekłamałeś brzmi
" Stosuje sie w celu wskazania kierującym obowiązku ominięcia wysepki( przeszkody na jezdni) po jej prawej stronie.."
Znak C-9 umieszcza się w pasie dzielącym drogi dwujezdniowej...
Jak to sie ma do C-12 ?
ta wysepka towyspa centralna jak na skrzyżowaniu oznaczonym C-12 ?

I dokładnie do takiego znaczenia sprowadzasz znaczenie znaku C-12, bo nie możesz zrozumieć co oznacza C-12.
Nie. To ty mi przypisujesz takie znaczenie C-9. Nigdzie tego nie napisałem. Cały czas wytykam twoje absurdy, a ten dalej swoje C-9=C-12

Szkoda że nawet nie wiesz czego kierunek pokazuje C-12. Maryann odpowiedział humorystycznie parę postów wcześniej
No na pewno nie jazdy jak swgo czasu napisałeś. Na pewno nie ruchu. Bo dla ciebie
kierunek ruchu=ruch odbywa sie kierunku
I nie podawaj mi za autorytet gościa, który nie odróżnia paragrafu od artykułu...