Znafcy,komnentatoży,fahowcy,dziennikaże,telefisja i drogufka

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Znafcy,komnentatoży,fahowcy,dziennikaże,telefisja i drog

Postprzez szerszon » piątek 28 lutego 2014, 22:41

Znak C-9 stosuje się w celu wskazania kierującemu obowiązku ominięcia wysepki po jej prawej stronie"
To cytat z 220.
I dokładnie do takiego znaczenia sprowadzasz znaczenie znaku C-12, bo nie możesz zrozumieć co oznacza C-12.

Gościu..chyba juz wystarczy twoich kłamliwych i wybiórczych tekstów. jak długo chcesz jechać na fałszowaniu rzeczywistości ?
Pkt 4.2.9
[b]Nakaz jazdy z prawej strony znaku[/b]
I to jest wszystko w temacie . To samo jest napisane w 170. Gdzie tu cokolwiek o wyspie centralnej, skrzyżowaniu ?
Cytat , który przekłamałeś brzmi
" Stosuje sie w celu wskazania kierującym obowiązku ominięcia wysepki( przeszkody na jezdni) po jej prawej stronie.."
Znak C-9 umieszcza się w pasie dzielącym drogi dwujezdniowej...
Jak to sie ma do C-12 ?
ta wysepka towyspa centralna jak na skrzyżowaniu oznaczonym C-12 ? :eek2:

I dokładnie do takiego znaczenia sprowadzasz znaczenie znaku C-12, bo nie możesz zrozumieć co oznacza C-12.

Nie. To ty mi przypisujesz takie znaczenie C-9. Nigdzie tego nie napisałem. Cały czas wytykam twoje absurdy, a ten dalej swoje C-9=C-12 :help:

Szkoda że nawet nie wiesz czego kierunek pokazuje C-12. Maryann odpowiedział humorystycznie parę postów wcześniej

No na pewno nie jazdy jak swgo czasu napisałeś. Na pewno nie ruchu. Bo dla ciebie
kierunek ruchu=ruch odbywa sie kierunku
I nie podawaj mi za autorytet gościa, który nie odróżnia paragrafu od artykułu...
szerszon

Postprzez aaltonen » piątek 28 lutego 2014, 22:47

Dobra, to może byś odpowiedział w końcu co wg Szerzona oznacza C-12?

szerszon napisał(a):
Szkoda że nawet nie wiesz czego kierunek pokazuje C-12. Maryann odpowiedział humorystycznie parę postów wcześniej

No na pewno nie jazdy jak swgo czasu napisałeś. Na pewno nie ruchu. Bo dla ciebie
kierunek ruchu=ruch odbywa sie kierunku
I nie podawaj mi za autorytet gościa, który nie odróżnia paragrafu od artykułu...

Skoro nie kierunek ruchu i nie kierunek jazdy to kierunek czego? Pływania jednak?

A, i ile w końcu jest tych kierunków wskazanych na znaku C-12?
aaltonen

Postprzez szerszon » piątek 28 lutego 2014, 23:23

Dobra,

Co dobra ?
Popisałeś sie konfabulacjami i uważasz, że wszystko w porządku ?
Nie mam racji, że marnujesz miejsce na serwerze i czas innych userów ?

Skoro nie kierunek ruchu i nie kierunek jazdy to kierunek czego? Pływania jednak?

Może user na którego błyskotliwe wypowiedzi się powołujesz podda ci myśl.
Może w oparciu o C-9 ?
szerszon

Postprzez dylek » piątek 28 lutego 2014, 23:40

aaltonen napisał(a):Teraz powiedz mi jak wytłumaczysz wg swojej interpretacji art.25 , że zielony ma pierwszeństwo nad czerwonym, który przecież z jego perspektywy dojeżdża z prawej strony do skrzyżowania.
Oczywiście, przykład można skomplikować dodając jeszcze ze dwa wloty, ale wtedy pogubiłbyś się zupełnie.

Posługujesz się przykładem, który nic do dyskusji nie wnosi...Zabierz wyspę ze środka, zostaw samo skrzyżowanie równorzędne... Co o takiej sytuacji mówi PoRD ? Zielony puszcza czerwonego, czy też czerwony w pewnym momencie manewru będzie miał zielonego po prawej i ustąpi ? Wyczytałeś w PoRD rozwiązanie ?
Jak widzisz C-12 nic nowego do tego problemu nie wnosi...

Czy dla ciebie kierunek ruchu i kierunek jazdy to to samo ? Ruch w określonym kierunku = jazda w określonym kierunku ?
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez aaltonen » piątek 28 lutego 2014, 23:49

szerszon napisał(a):
Dobra,

Co dobra ?
Popisałeś sie konfabulacjami i uważasz, że wszystko w porządku ?
Nie mam racji, że marnujesz miejsce na serwerze i czas innych userów ?

Może user na którego błyskotliwe wypowiedzi się powołujesz podda ci myśl.
Może w oparciu o C-9 ?

Jakimi konfabulacjami? Cały czas twierdziłeś, że C-12 oznacza stronę, z której należy ominąć wyspę.
To jest błędne zdanie, gdyż znak C-12 wskazuje kierunek.

"Ruch odbywa się dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku" - cytat z par.36 Dz.U. 2002 nr 170.

Zadałem proste pytanie kierunek czego wskazuje znak C-12? I Ile jest tych kierunków na znaku?
Odpowiedź jest bardzo prosta - wskazuje kierunek ruchu na skrzyżowaniu.
Na znaku wskazany jest jeden kierunek ruchu, który obowiązuje na skrzyżowaniu.

Czemu się denerwujesz? Że nie zrozumiałeś prostego zdania?

Wytłumaczę tak: Ruch Szerszona odbywa się w kierunku wskazanym na znaku.
Co pokazuje znak? Kierunek ruchu Szerszona.

To chyba logiczne. Nieprawdaż?
aaltonen

Postprzez szerszon » sobota 01 marca 2014, 00:09

Jakimi konfabulacjami? Cały czas twierdziłeś, że C-12 oznacza stronę, z której należy ominąć wyspę.
To jest błędne zdanie, gdyż znak C-12 wskazuje kierunek.

jeśli wiesz z której strony masz miec wyspę w czasie jej omijanie to i nie będziesz miał problemu z ruchem we właściwym kierunku z twojego punktu zbliżania sie do skrzyżowania.
A konfabulujesz z porównaniem C-9 do C-12... w moim wykonaniu.
Może w celu ominięcia przeszkody na drodze zastosujesz zamiennie C-12 ?
"Ruch odbywa się dookoła wyspy w kierunku wskazanym na znaku" - cytat z par.36 Dz.U. 2002 nr 170.

Skonkretyzuj ten kierunek nadjeżdżając odpowiednio z pólnocy, południa, zachodu i wschodu... :wink:

ta prostota odpowiedzi jako żywo przypomina mi czasy , gdzie twierdzono, iż Ziemia jest płaska.
Przecież nie mogła byc okragła , bo ci po drugiej stronie by pospadali :hmm:

Czemu się denerwujesz? Że nie zrozumiałeś prostego zdania?

Jedynie wzbudza mój niesmak stek kłamstw jakie wypisujesz. Nie ma czym sie denerwować.

To chyba logiczne. Nieprawdaż?
Bardzo ostroznie uzywałbym zwrotu "logika" :wink:
szerszon

Postprzez aaltonen » sobota 01 marca 2014, 00:18

dylek napisał(a):Posługujesz się przykładem, który nic do dyskusji nie wnosi...Zabierz wyspę ze środka, zostaw samo skrzyżowanie równorzędne... Co o takiej sytuacji mówi PoRD ? Zielony puszcza czerwonego, czy też czerwony w pewnym momencie manewru będzie miał zielonego po prawej i ustąpi ? Wyczytałeś w PoRD rozwiązanie ?

Np. zawracanie na skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną.
Obrazek
Tylko że tutaj A przepuszcza B jako pojazd nadjeżdżający z przeciwnego kierunku.

dylek napisał(a): Czy dla ciebie kierunek ruchu i kierunek jazdy to to samo ? Ruch w określonym kierunku = jazda w określonym kierunku ?

Zależy w jakim kontekście się pisze o kierunku ruchu. Przecież śmiałeś się, że chce zmieniać organizację ruchu na skrzyżowaniu, to napisałem ci że chodziło mi o kierunek mojego ruchu.
aaltonen

Postprzez aaltonen » sobota 01 marca 2014, 00:27

szerszon napisał(a):

ta prostota odpowiedzi jako żywo przypomina mi czasy , gdzie twierdzono, iż Ziemia jest płaska.
Przecież nie mogła byc okragła , bo ci po drugiej stronie by pospadali :hmm:

No to jeszcze raz:

1. Kierunek czego wskazuje znak C-12?

2. Ile kierunków wskazuje znak C-12?

Podpowiedź: Ruch Szerszona odbywa się w kierunku wskazanym na znaku.

Ruch odbywa się w kierunku wskazanym na znaku. Co pokazuje znak?
aaltonen

Postprzez dylek » sobota 01 marca 2014, 00:30

aaltonen - rysunek z konopii ....cytujesz mnie (piszę o zwykłym skrzyzowaniu równorzednym bez wyspy) i by udowodnić, że nie mam racji wklejasz skrzyzowanie drogi podporzadkowanej z posiadającą pierwszeństwo dodatkowo wyposażone w sygnalizację świetlną.... to przez te konopie ? :D

Co do kierunku ruchu - swój kierunek ruchu zmieniasz powiadasz....wstawiałem filmik z YT - jest tam pojazd co to zmienił swój kierunek ruchu , no i ma odmienny od pozostałych pojazdów na rondzie - ty tak robisz ?
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez aaltonen » sobota 01 marca 2014, 00:47

dylek napisał(a): Co do kierunku ruchu - swój kierunek ruchu zmieniasz powiadasz....wstawiałem filmik z YT - jest tam pojazd co to zmienił swój kierunek ruchu , no i ma odmienny od pozostałych pojazdów na rondzie - ty tak robisz ?

W czym problem?

Można napisać: Kierunek ruchu tej pani był niezgodny z kierunkiem ruchu obowiązującym na skrzyżowaniu. (wskazanym na C-12).
Równie dobrze można napisać: Kierunek jazdy tej pani był niezgodny z kierunkiem ruchu obowiązującym na skrzyżowaniu?

Wszystko zależy od kontekstu wypowiedzi. Z tym, że w art.36 mówi się o kierunku ruchu - jako organizacji ruchu na skrzyżowaniu. Wjeżdżając na skrzyżowanie twój kierunek jazdy ma być zgodny z kierunkiem ruchu obowiązującym na skrzyżowaniu. (Zobowiązuje cię do tego znak C-12)
Ostatnio zmieniony sobota 01 marca 2014, 08:55 przez aaltonen, łącznie zmieniany 3 razy
aaltonen

Postprzez szerszon » sobota 01 marca 2014, 00:51

aaltonen napisał(a):
No to jeszcze raz:

Ależ nie ma napisane kierunek czego wskazuje. To twoja chaotyczna interpretacja. Jest napisane o ruchu, który odbywa się..jak można odpowiedzieć na pytanie z kosmosu, które nie przystaje do przepisu ?
Słowa nie ma o kierunku ruchu czy jazdy....nie dotarło jeszcze ?

Można napisać: Kierunek ruchu tej pani był niezgodny z kierunkiem ruchu obowiązującym na skrzyżowaniu. (wskazanym na C-12).

Nie można. Można napisać, ze Pani objeżdżała wyspe z niewłaściwej strony.

Równie dobrze można napisać: Kierunek jazdy tej pani był niezgodny z kierunkiem ruchu obowiązującym na skrzyżowaniu?

Nie masz pojęcia o jej kierunku jazdy..nie wiesz czy zamierzała jechac prosto , w lewo , w prawo, a może zawrócić.
Wszystko zależy od kontekstu wypowiedzi. Z tym, że w art.36 mówi się o kierunku ruchu - jako organizacji ruchu na skrzyżowaniu.

O ! Coś zaświtało...i zgasło za moment. Pokaż mi miszczu artykuł 36 mówiący o kierunku ruchu...następny...
Ostatnio zmieniony sobota 01 marca 2014, 00:58 przez szerszon, łącznie zmieniany 1 raz
szerszon

Postprzez aaltonen » sobota 01 marca 2014, 00:56

szerszon napisał(a):
aaltonen napisał(a):
No to jeszcze raz:

Ależ nie ma napisane kierunek czego wskazuje. To twoja chaotyczna interpretacja. Jest napisane o ruchu, który odbywa się..jak można odpowiedzieć na pytanie z kosmosu, które nie przystaje do przepisu ?
Słowa nie ma o kierunku ruchu czy jazdy....nie dotarło jeszcze ?

Znak który wg szerszona wskazuje kierunek niewiadomo czego. :thumb2: :thumb2: :thumb2: :help: :help: :help: :help:

Zapewniam cię, że wiadomo. :spoko:
aaltonen

Postprzez szerszon » sobota 01 marca 2014, 00:59

Znak który wg szerszona wskazuje kierunek niewiadomo czego.

Zapewniam cię, że wiadomo.

W świetle artykułu 36 ??? :wink: jak napisałeś post wyżej ?
Wiesz ile sa warte zapewnienia tych co mają problem ?
Nigdzie nie pisałem, ze wskazuje kierunek niewiadomoczego. Trzymam sie przepisu. Ty natomiast "interpretujesz "
szerszon

Postprzez aaltonen » sobota 01 marca 2014, 01:10

Chodziło o par. nie art. Podyskutuj merytorycznie a nie czepiasz sie nieistotnych szczegółów.
aaltonen

Postprzez aaltonen » sobota 01 marca 2014, 01:12

No to jeszcze raz:

Podpowiedź: Ruch (Szerszona) odbywa się w kierunku wskazanym na znaku.

Nie jest napisane kierunek czego wskazuje znak?

Dziecko z pierwszej klasy podstawówki odpowiedziałoby poprawnie.

Ty jednak nie możesz zatrybić. (Albo raczej nie chcesz, bo się trybiki posypią...)
aaltonen

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze