Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez lith » poniedziałek 03 maja 2010, 22:25
przez Cyberix » poniedziałek 03 maja 2010, 22:46
Uwaga. Od dzisiaj sygnalizujemy pokonywanie łuków. Zastanawiam się tylko czy wszystkich czy też tylko tych oznaczonych jako niebezpieczne? Zobaczcie do czego może doprowadzić brak sygnalizowania pokonania łuku:lith napisał(a):No właśnie-można. Możesz nie zmienic kierunku i wjechać na stacje. Możesz zmienić kierunek i pojechac dalej drogą. kwestia czy to jest skrzyzowanie czy nie ma wpływ na pierwszeństw
przez Cyberix » poniedziałek 03 maja 2010, 23:01
przez cman » poniedziałek 03 maja 2010, 23:04
Cyberix napisał(a):Moja? Ale to właśnie wy lansujecie pogląd, że tam się zmienia kierunek jazdy, tylko nie potraficie go udowodnić!
przez BlueDevil » wtorek 04 maja 2010, 12:45
Cyberix napisał(a):Ale to właśnie wy lansujecie pogląd, że tam się zmienia kierunek jazdy, tylko nie potraficie go udowodnić!
przez Borys_q » wtorek 04 maja 2010, 13:06
Sygnalizacja zmiany kierunku jazdy.
przez sjakubowski » wtorek 04 maja 2010, 13:42
No cóż... A nie słyszałeś o sygnalizacji kierunkowskazowej? Dziwne... heheheBorys_q napisał(a):Może troche upierdliwie ale niemogłem wytrzymać.
Szanowny autorze tematu, sygnalizacja jest świetlna, lub na kolei czasami występuje kształtowa.
przez Cyberix » wtorek 04 maja 2010, 13:58
Jak to? Przecież mogę zjechać na pobocze, pojechać na wprost prosto w pole kopać ziemniaki.... nie ma znaków które by mi tego zabraniały, jadę prosto, prosto przed siebie, nie zmieniam kierunku zgodnie z waszą teorią, nie muszę nic sygnalizować, za to wy musicie sygnalizować skręt w prawo lub lewo...nikt nie lansuje takiej teorii, Twoj rysunek jest nie na temat, nie ma tam miejsca gdzie mozna zmienic kierunek jazdy wiec nic nie sygnalizujesz
przez lith » wtorek 04 maja 2010, 14:13
przez Cyberix » wtorek 04 maja 2010, 14:27
przez lith » wtorek 04 maja 2010, 14:33
przez archis_p » wtorek 04 maja 2010, 14:41
cwaniakzpekaesu napisał(a):A... jaki manewr wykonuje przejeżdżając z pasa oznaczonego Nr 1 na Nr 2? Albo z Nr 2 na Nr 1?
A przy okazji dodam... Czy w tej sytuacji jadąc drogą twardą lub drogą gruntową poruszamy się w jednym kierunku? Nie? Więc trzeba się zdecydować, który kierunkowskaz włączyć - prawy lub lewy.
Ja włączam lewy.
przez BlueDevil » wtorek 04 maja 2010, 14:48
Cyberix napisał(a):Jak to? Przecież mogę zjechać na pobocze, pojechać na wprost prosto w pole kopać ziemniaki....