Nie. Podczas ucieczki powinien pechowo poślizgnąć się na mydle.waw napisał(a): tylko na oddział zamknięty
Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez szerszon » wtorek 26 stycznia 2021, 22:58
Nie. Podczas ucieczki powinien pechowo poślizgnąć się na mydle.waw napisał(a): tylko na oddział zamknięty
przez MarcinLDK » środa 27 stycznia 2021, 00:37
Blacksmith napisał(a):tylko mogli spokojnie odjechać gdy Rafał.Sz zobaczył, że ktoś idzie z siekierą. Czy strzelałby także gdyby nie ta siekiera? Nie wiem.
Blacksmith napisał(a):Ten człowiek siedział wcześniej wielokrotnie za przeróżne przestępstwa, a podczas ostatniej akcji miał nielegalną broń palną i wsadził w ciała ludzi 5 kulek, a łącznie oddał 8 strzałów. Nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie jak się strzeli do kogoś 8 razy to raczej chce się go przynajmniej poważnie uszkodzić.
Blacksmith napisał(a):A tutaj jeden kolega by chciał aby go resocjalizować i wypuścić. Tylko gorzej już gdyby Kajetan dalej chciał się uczyć włoskiego a kolega byłby lektorem tego języka
przez Blacksmith » środa 27 stycznia 2021, 10:51
MarcinLDK napisał(a):1. Kajetan P. miał zamiar dokonania zabójstwa, a Rafał Sz. nie.
przez MarcinLDK » środa 27 stycznia 2021, 12:21
Blacksmith napisał(a):MarcinLDK napisał(a):1. Kajetan P. miał zamiar dokonania zabójstwa, a Rafał Sz. nie.
Tutaj będę się sprzeczał. Zazwyczaj wystarczy oddać jeden strzał w powietrze z broni palnej aby skutecznie zniechęcić napastników (nie posiadających takiej broni) aby zrezygnowali z ataku.
Blacksmith napisał(a):Taką ilość trzeba traktować jak próbę zabójstwa nawet jeśli celował w nogi... nawet jeśli w swojej głowie zabić nie chciał.
Blacksmith napisał(a):A więc podsumowując, Rafał.Sz. może nie chciał w swojej głowie szczerze zabić, ale jego czyn trzeba traktować tak jakby chciał.
Blacksmith napisał(a):Ale nie, on oddał te strzały aby ich poważnie uszkodzić, i w sumie łatwo to mogłoby się skończyć czyjąś śmiercią gdyby chociaż jedna kulka poleciała trochę wyżej, np. w trakcie upadania jednego na ziemię.
przez Cyryl » środa 27 stycznia 2021, 17:57
przez Blacksmith » środa 27 stycznia 2021, 19:25
MarcinLDK napisał(a):Nie jestem zwolennikiem takiego rozwiązania, ale nie można zapominać, że ono istnieje.
przez MarcinLDK » sobota 30 stycznia 2021, 01:40
Cyryl napisał(a):Czy po wypchnięciu teściowej z 10 piętra tłumaczenie w sądzie, że nie chciałem zabić, ale tylko nauczyć latać przeszłoby?
Blacksmith napisał(a):To już oczywiście wróżenie z fusów, ale za 3 lata wychodzi i powiedzmy, że znowu postrzeli tych dwóch braci (powiedzmy że ponownie przeżyją) z nielegalnej broni. No i co? Znowu ma dostać 7 lat?
Blacksmith napisał(a):Za trzecim razem trzymając ten pistolet w łapie w końcu kogoś zabije i OK... posiedzi 25 lat, ale wymiar sprawiedliwości dopuści do tego, że ktoś już stracił życie, kiedy mógł temu zapobiec.
przez Cyryl » sobota 30 stycznia 2021, 09:59
przez mp0011 » sobota 30 stycznia 2021, 17:59
przez waw » sobota 30 stycznia 2021, 19:36
przez gumik » sobota 30 stycznia 2021, 20:44
przez MarcinLDK » sobota 30 stycznia 2021, 21:01
mp0011 napisał(a):Obecnie rząd planuje wpuszczenie na DdR pięciolatków na hulajnogach i rolkach (ale już nie na rowerach), rolkarzy czy pieszych z butami z kółkiem (Heels, czy jakoś tak się to nazywa).
przez mp0011 » sobota 30 stycznia 2021, 21:11
przez waw » sobota 30 stycznia 2021, 23:08
przez mp0011 » sobota 30 stycznia 2021, 23:14