szymon1977 napisał(a):A dlaczego kierunek jazdy za skrzyzowaniem mialbym odnosic do kierunku jazdy na wlocie skrzyzowania a nie do kierunku jazdy jakim mialem przed zjazdem ze skrzyzowania?
Bo tak wynika z przepisów. Relacja wlot-wylot jest kierunkiem jazdy lub jego zmianą. Podałem stosowne przepisy, jest ich więcej i żaden słownik Ci nie pomoże tego zrozumieć. Naprawdę udajesz, że nie rozumiesz
szymon1977 napisał(a):Tylko dlatego, ze Ty nie potrafisz okreslic swojego kierunku jazdy NA skrzyzowaniu? Ja swoj potrafie.
Mój kierunek "na skrzyżowaniu" jest czytelny, bo wcześniej odpowiednio zasygnalizowałem zamiar zmiany kierunku jazdy - zarówno dla osób za mną na wlocie, jak osób oczekujących na wjazd przy pozostałych wlotach.
szymon1977 napisał(a):Nawet jesli to jaki jest powod traktowania wystepujacych w nich dwoch odmiennych pojec jako jednego i tego samego? Przeciez to sprzeczne z zasadami wykladni prawa!
...których nie rozumiesz. Widać, że nigdy nie miałeś do czynienia z językiem prawniczym - od głos, poprzez podręczniki aż wreszcie po uzasadnienia wyroków bądź orzecznictwa sądów. Taka prawda.