Obowiązek jazdy po DDR; wydzielony

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Obowiązek jazdy po DDR; wydzielony

Postprzez szerszon » piątek 05 kwietnia 2013, 11:01

cierpnik napisał(a):1.Czy my rozmawiamy o tym gdzie ma być ten znak umieszczony czy kogo dotyczy i po której części jadących? Bo ja o tym drugim ty o tym pierwszym albo w ogóle o niczym.
2.Czekam również na przepis nakazujący rowerzyście szukanie DDR.

3.Znowu nie potrafisz czytać: dwukierunkowych jezdni, dwóch chodników i dwóch DDR. Dwukierunkowych tyczy się tych wszystkich. Czyli jedna jezdnia, dwie DDR, dwa chodniki i wszystkie dwukierunkowe. Teraz już rozumiem dlaczego nie rozumiesz 33.1
4.Nie bo mogę jechać tam gdzie DDR mnie nie zaprowadzi.
5. a ty cos tam pitolisz o ruchu prawostronnym to widać, że normalnie się nie da.

Może zapisz się do SM czy policji i mnie złap i wyślij do sądu. Będziesz miał dowód.

1. Tam gdzie jest umieszczony determinuje stosowanie sie do niego.

2. paragraf 37.1 jak jesteś obowiązany korzystać to i jesteś obowiązany znaleźć w celu korzystania.

3. Zacznij pisać z sensem, to może będziesz zrozumiany.
Odróżniasz cos takiego:
-dwukierunkowych jezdni
od
-dwukierunkowej jezdni ?
bo twoje wyjaśnienie ..."czyli" odnosi sie do drugiego przypadku, a Ty byłeś łaskaw jednak wspomnieć o dwukierunkowych jezdniach.
Może poprosimy szymona jako znawcę języka polskiego o werdykt. :D ( sorki)

4. Ależ prowadzi jak po sznurku. :D
Jakbyś chciał pojechać z Rynku w Krakowie na Starówkę do Warszawy DDR mijając po drodze setki skrzyżowań i tylko w kilku przypadkach ta DDR wiodłaby po innej stronie drogi to już miałbyś pretekst, aby w ogóle nie zawitać na DDR, bo nie jest w "kierunku" gdzie zmierzasz ? :hmm:

5. Pozwolę sobie zauważyć,że to górnolotne "pitolenie" jest twoją domeną i jak na razie nie widzę cienia szansy, aby Ciebie przebić, choćbym nie wiem jak sie starał. :D
szerszon

Postprzez cierpnik » piątek 05 kwietnia 2013, 12:09

szerszon napisał(a):1. Tam gdzie jest umieszczony determinuje stosowanie sie do niego.
Cały czas czekam na przepis nakazujący stosowania się do znaku C-13 umieszczonego z lewej strony jezdni jeśli jadę tą jezdnią.
szerszon napisał(a):2. paragraf 37.1 jak jesteś obowiązany korzystać to i jesteś obowiązany znaleźć w celu korzystania.
Słowo obowiązany nabiera szerszego znaczenia.
szerszon napisał(a):Odróżniasz cos takiego:
-dwukierunkowych jezdni
od
-dwukierunkowej jezdni ?
A odróżniasz coś takiego:
- dwukierunkowych jezdni, DDR i chodników
od
- dwukierunkowych jezdni oraz DDR i chodników?
Pewnie nie. W podstawówce uczyli których części zdania dotyczą przymiotniki w zależności od zastosowanych spójników czy znaków przestankowych.
szerszon napisał(a):Jakbyś chciał pojechać z Rynku w Krakowie na Starówkę do Warszawy
My już wiemy, że dla Ciebie kierunki to tylko geograficzne albo nazwy miejsc.
cierpnik

Postprzez szymon1977 » piątek 05 kwietnia 2013, 12:41

Droga jest dwukierunkowa, ale przeznaczona do poruszania się tylko w jednym kierunku, a obowiązek masz, ale nie musisz go spełnić. Rozumiemy co piszesz, ale rozumiemy także, że poza własnym widzimisię nie masz ku temu żadnych podstaw.

Jak dostaniesz mandat możesz w ten sposób spróbować wykazać w Sądzie, że choć miałeś obowiązek to nie miałeś możliwości go spełnić. Ale nie odwołasz w ten sposób Art.33.1.
Ostatnio zmieniony piątek 05 kwietnia 2013, 12:51 przez szymon1977, łącznie zmieniany 1 raz
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 05 kwietnia 2013, 12:50

cierpnik napisał(a):Cały czas czekam na przepis nakazujący stosowania się do znaku C-13 umieszczonego z lewej strony jezdni jeśli jadę tą jezdnią.
Słowo obowiązany nabiera szerszego znaczenia.
2.A odróżniasz coś takiego:
- dwukierunkowych jezdni, DDR i chodników
od
- dwukierunkowych jezdni oraz DDR i chodników?
Pewnie nie. W podstawówce uczyli których części zdania dotyczą przymiotniki w zależności od zastosowanych spójników czy znaków przestankowych.
3.My już wiemy, że dla Ciebie kierunki to tylko geograficzne albo nazwy miejsc.

1. Masz problemy z czytaniem ?
Ile razy trzeba napisać Ci ,ze C-13 nie ustawia sie przy jezdni niezależnie od strony tylko przy DDR.
Obowiązany nie musi nabierać szerszego znaczenia. Wystarczy,ze zastosujesz sie do przepisu.
Czy za moment dowiem sie,ze "obowiązany" nie wymaga myślenia i patrzenia i w związku z tym jesteś zwolniony z tego obowiązku ? Cos czuję ,że takie jest twoje stanowisko. :)

2. Jak widzę jesteś na bieżąco z programem podstawówki, co w innym świetle stawia problem odróżnienia kierunku od strony drogi.
Nie ściemniaj teraz , skoro miałeś i masz problemy z wysławianiem się.

3. Chwytam sie różnych sposobów , aby wydusić z Ciebie czy w końcu odróżniasz stronę drogi od kierunku.( na razie takie same szansę jak mistrzostwo Polski w piłce nożnej w Brazylii)
Na razie z twoich wypowiedzi wynikło jedno określenie ..."dowolny" :mrgreen:
szerszon

Postprzez cierpnik » piątek 05 kwietnia 2013, 13:03

szymon1977 napisał(a):Droga jest dwukierunkowa
Ja się pytam czy jest to droga o ruchu prawostronnym, lewostronnym, wielostronnym czy innym...
szymon1977 napisał(a):Jak dostaniesz mandat możesz w ten sposób spróbować wykazać w Sądzie, że choć miałeś obowiązek to nie miałeś możliwości go spełnić. Ale nie odwołasz w ten sposób Art.33.1.
Jak dostanę mandat to w sądzie nie będę mile widziany.
szerszon napisał(a):Ile razy trzeba napisać Ci ,ze C-13 nie ustawia sie przy jezdni niezależnie od strony tylko przy DDR.
Ale co ma piernik do wiatraka? NIE KWESTIONUJĘ STAWIANIA C-13 PO PRAWEJ STRONIE DDR. JA SIĘ PYTAM< KTÓRY PRZEPIS NAKAZUJE MI SIĘ STOSOWAĆ DO TEGO ZNAKU PO LEWEJ STRONIE JEZDNI JADĄC TĄ JEZDNIĄ. ROZUMIESZ????
szerszon napisał(a):2. Jak widzę jesteś na bieżąco z programem podstawówki, co w innym świetle stawia problem odróżnienia kierunku od strony drogi.
Oczywiście. Teraz poziom jest zerowy. Może ty się już na taki załapałeś?
szerszon napisał(a):3. Chwytam sie różnych sposobów , aby wydusić z Ciebie czy w końcu odróżniasz stronę drogi od kierunku.
"określenia "kierunek ruchu" oraz "odpowiadający kierunkowi ruchu" oznaczają prawą stronę, jeżeli zgodnie z ustawodawstwem krajowym kierujący pojazdem jest obowiązany wymijać inny pojazd po swojej lewej stronie; w przeciwnym razie określenia te oznaczają lewą stronę;"

No patrz a ja na tej DDR z lewej wymijam inne pojazdy z prawej. To chyba jednak nie jest to prawa strona?
cierpnik

Postprzez szerszon » piątek 05 kwietnia 2013, 13:24

cierpnik napisał(a): 1.JA SIĘ PYTAM< KTÓRY PRZEPIS NAKAZUJE MI SIĘ STOSOWAĆ DO TEGO ZNAKU PO LEWEJ STRONIE JEZDNI JADĄC TĄ JEZDNIĄ. ROZUMIESZ????[/b]

2.No patrz a ja na tej DDR z lewej wymijam inne pojazdy z prawej. To chyba jednak nie jest to prawa strona?

1. :hmm: przepraszam...coś z Tobą nie tak ?
Najpierw mięsko, teraz krzyk...

Jak możesz wymagać przepisu do rzeczy nieistniejącej.
Cały czas piszesz o C-13 po lewej stronie jezdni-nie ma czegoś takiego- no to jak nie ma , to skąd ma być przepis ?

2. Rozumiem,ze jadąc jezdnią tez wymijasz, ba, nawet wyprzedzasz pieszych na chodniku.
na tej samej zasadzie wymijasz tramwaj jadący po torowisku mimo ,ze torowisko jest po niewłaściwej stronie wedle twojej teorii kierunku ruchu prawostronnego. :mrgreen:
szerszon

Postprzez cierpnik » piątek 05 kwietnia 2013, 13:36

szerszon napisał(a):Jak możesz wymagać przepisu do rzeczy nieistniejącej.
Cały czas piszesz o C-13 po lewej stronie jezdni-nie ma czegoś takiego- no to jak nie ma , to skąd ma być przepis ?
Normalnie jak do osła.
Jedziesz jezdnią dwukierunkową przy prawej krawędzi. Niech będzie już, ze samochodem. Z lewej strony jezdni ustawili ci znak C-5. Z prawej nie ma żadnego znaku. Znajdziesz przepis mówiący o tym, że ten znak ciebie dotyczy lub że jest ustawiony nieprawidłowo?
A teraz analogiczna sytuacja tylko pierdogrzmota zamieniasz na pedały a C-5 a C-13.
szerszon napisał(a):2. Rozumiem,ze jadąc jezdnią tez wymijasz, ba, nawet wyprzedzasz pieszych na chodniku.
Ależ oczywiście.
szerszon napisał(a):na tej samej zasadzie wymijasz tramwaj jadący po torowisku mimo ,ze torowisko jest po niewłaściwej stronie wedle twojej teorii kierunku ruchu prawostronnego.
No i widzisz jak sobie dopowiadasz. Gdzie napisałem, że jakaś część drogi znajduje się po niewłaściwej stronie drogi? Rozmawiamy przecież o tym, czy ta część drogi jest wyznaczona dla danego kierunku czy nie.
cierpnik

Postprzez szerszon » piątek 05 kwietnia 2013, 14:06

cierpnik napisał(a):1.Normalnie jak do osła.
2.Jedziesz jezdnią dwukierunkową przy prawej krawędzi. Niech będzie już, ze samochodem. Z lewej strony jezdni ustawili ci znak C-5. Z prawej nie ma żadnego znaku. Znajdziesz przepis mówiący o tym, że ten znak ciebie dotyczy lub że jest ustawiony nieprawidłowo?
3..Ależ oczywiście.
4.No i widzisz jak sobie dopowiadasz. Gdzie napisałem, że jakaś część drogi znajduje się po niewłaściwej stronie drogi? Rozmawiamy przecież o tym, czy ta część drogi jest wyznaczona dla danego kierunku czy nie.

1. Coraz lepiej :spoko:
2.Jest mowa o C-13 , a nie o C-5.Nawet C-5 bedący mimo woli po prawej stronie rowerzysty na DDR i tak by go nie dotyczył.
To są zupełnie inne sprawy. zademonstruj znak C-5 po lewej stronie jezdni (pewnie znowu nie umiesz znaleźć przykładu)
3. Tylko uważaj abyś tego pieszego nie wyprzedzał, jak zasygnalizuje chęć skrętu z niewłaściwej strony.
4.Dla Ciebie DDr po lewej jest juz po niewłaściwej stronie, bo wypierasz sie jej jak żaba błota.
Do takich wniosków można niestety dojść czytając twoje posty.
szerszon

Postprzez cierpnik » piątek 05 kwietnia 2013, 14:23

szerszon napisał(a):To są zupełnie inne sprawy. zademonstruj znak C-5 po lewej stronie jezdni (pewnie znowu nie umiesz znaleźć przykładu)
I widzisz jak próbujesz unikać odpowiedzi na niewygodne pytania.
To jest dokładnie to samo. Mnie interesuje czy C-5 po lewej stronie dotyczy kierowcy samochodu czy nie? Wnioskuję, że skoro zakładasz, że nie uda mi się znaleźć takiego przykładu, takie oznakowanie jest niepoprawne więc znak kierującego samochodem nie dotyczy. To samo zaaplikuj do rowerzysty i C-13 z tą różnicą, że znak będzie ustawiony prawidłowo.
A jeśli chcesz przykładu to mogę pokazać B-21 umieszczony tylko z lewej.
szerszon napisał(a):3. Tylko uważaj abyś tego pieszego nie wyprzedzał, jak zasygnalizuje chęć skrętu z niewłaściwej strony.
Widzisz jak znikomą masz wiedzę o przepisach. Ten artykuł o zakazie wyprzedzania znajduje się w odpowiednim dziale dotyczącym poruszania się po.... Eureka. O ile wiesz o czym mowa.
szerszon napisał(a):4.Dla Ciebie DDr po lewej jest juz po niewłaściwej stronie, bo wypierasz sie jej jak żaba błota.
Gdzie do cholery tak napisałem? Zacytuj.
Rozumiesz co to znaczy być wyznaczonym? Bo na pewno nie znaczy być po niewłaściwej stronie.

No szerszon ty też nie odpowiedziałeś jaki ruch obowiązuje na drodze z pełnym kompletem.
cierpnik

Postprzez szerszon » piątek 05 kwietnia 2013, 14:43

cierpnik napisał(a):1.I widzisz jak próbujesz unikać odpowiedzi na niewygodne pytania.

2.A jeśli chcesz przykładu to mogę pokazać B-21 umieszczony tylko z lewej.
3.Widzisz jak znikomą masz wiedzę o przepisach. Ten artykuł o zakazie wyprzedzania znajduje się w odpowiednim dziale dotyczącym poruszania się po.... Eureka. O ile wiesz o czym mowa.
4.Gdzie do cholery tak napisałem? Zacytuj.
Rozumiesz co to znaczy być wyznaczonym? Bo na pewno nie znaczy być po niewłaściwej stronie.

5.No szerszon ty też nie odpowiedziałeś jaki ruch obowiązuje na drodze z pełnym kompletem.

1. Pytania w twoim wykonaniu nie są niewygodne. One są po prostu bez sensu.
A kwestii unikania...chyba jesteś liderem.
2. Umieszczony zgodnie z 220 ? :D
3. Nie wiem, cały czas sie uczę :D jakoś Ci ten dział nie przeszkadzał wcześniej.
4. Wszystkie twoje posty mam cytować ? internet nawet nie wytrzymałby tego. :mrgreen:
Wystarczy,że DDR po lewej stronie prowadząca w tym samym kierunku działa na Ciebie jak płachta na byka.
5. W Polsce obowiązuje ruch prawostronny. Tylko obawiam sie ,ze dla Ciebie inne części drogi i uczestnicy na nich znajdujący sie łamią prawo.Za rowerzystami pójdą piesi, bo chodnik po lewej prowadzi w innym kierunku :rotfl:
szerszon

Postprzez cierpnik » piątek 05 kwietnia 2013, 15:00

szerszon napisał(a):1. Pytania w twoim wykonaniu nie są niewygodne. One są po prostu bez sensu.
No tak czyli ciężko odpowiedzieć, że znak do którego należy się stosować ma znajdować się z prawej strony kierującego (poza wyjątkami do których C-13 nie należy) bo ty nakazujesz rowerzystom stosować się do znaku ustawionego naście metrów z lewej i jeszcze nakazujesz im go wypatrywać podczas jazdy bo w sumie wiadomo, że DDR może pojawić w każdym możliwym miejscu, nawet tym najmniej spodziewanym. A wtedy jak nie ma jak się tam przedostać to nakazujesz im zsiąść z siodełka i się przejść. Tylko po to byś miał jak najmniej rowerzystów na swojej drodze.
szerszon napisał(a):2. Umieszczony zgodnie z 220 ? :D
To było pytanie do Ciebie. Jest tylko z lewej więc jest poprawnie ustawiony? I się stosujesz do niego?
Ba, nawet mogę Ci pokazać jak ktoś został złapany za niezastosowanie się do tego znaku z lewej. Mandat przyjął.
szerszon napisał(a):3. Nie wiem, cały czas sie uczę :D jakoś Ci ten dział nie przeszkadzał wcześniej.
A teraz mi przeszkadza?
szerszon napisał(a):4. Wszystkie twoje posty mam cytować ?
Wystarczy jedna gdzie napisałem, że DDR z lewej jest poprowadzona po niewłaściwej stronie.
szerszon napisał(a):Wystarczy,że DDR po lewej stronie prowadząca w tym samym kierunku działa na Ciebie jak płachta na byka.
Nie. Ja po prostu nie mam zamiaru z niej korzystać jeśli mam takie przyzwolenie i nikogo nie powinno interesować czy mam taki kaprys czy bardziej sensowny w tym cel.
szerszon napisał(a):5. W Polsce obowiązuje ruch prawostronny.
Gratuluję. Zatem ta droga jest drogą o ruchu prawostronnym?
szerszon napisał(a):Tylko obawiam sie ,ze dla Ciebie inne części drogi i uczestnicy na nich znajdujący sie łamią prawo.
Nie, nie łamią. Walą pod prąd bo mogą. Ba, nawet na chodniku jest dozwolony dowolny bliżej nieokreślony potok pieszych.
szerszon napisał(a):bo chodnik po lewej prowadzi w innym kierunku
Kolejny dobitny przykład niemyślenia. Prowadzenie to bycie wyznaczonym. Po prostu klasa.
cierpnik

Postprzez szymon1977 » piątek 05 kwietnia 2013, 19:00

cierpnik napisał(a):Jedziesz jezdnią dwukierunkową przy prawej krawędzi. Niech będzie już, ze samochodem. Z lewej strony jezdni ustawili ci znak C-5. Z prawej nie ma żadnego znaku. Znajdziesz przepis mówiący o tym, że ten znak ciebie dotyczy lub że jest ustawiony nieprawidłowo?
Więc wsiadam na rower. Obowiązek jazdy po DDR wynika z Art.33.1. a nie z treści znaku C-13. Więc jak masz taki kaprys to do treści znaku C-13 się nie stosuj. Wystarczy, że zastosujesz się do Art.33.1.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 05 kwietnia 2013, 22:28

cierpnik napisał(a):1.No tak czyli ciężko odpowiedzieć, że znak do którego należy się stosować ma znajdować się z prawej strony kierującego
2.(poza wyjątkami do których C-13 nie należy)
3. bo ty nakazujesz rowerzystom stosować się do znaku ustawionego naście metrów z lewej i jeszcze nakazujesz im go wypatrywać podczas jazdy bo w sumie wiadomo,
4.że DDR może pojawić w każdym możliwym miejscu, nawet tym najmniej spodziewanym. A wtedy jak nie ma jak się tam przedostać to nakazujesz im zsiąść z siodełka i się przejść. Tylko po to byś miał jak najmniej rowerzystów na swojej drodze.
5.To było pytanie do Ciebie. Jest tylko z lewej więc jest poprawnie ustawiony? I się stosujesz do niego?
Ba, nawet mogę Ci pokazać jak ktoś został złapany za niezastosowanie się do tego znaku z lewej. Mandat przyjął.
6.A teraz mi przeszkadza?
7.Wystarczy jedna gdzie napisałem, że DDR z lewej jest poprowadzona po niewłaściwej stronie.
8. Ja po prostu nie mam zamiaru z niej korzystać jeśli mam takie przyzwolenie i nikogo nie powinno interesować czy mam taki kaprys czy bardziej sensowny w tym cel.
9. Zatem ta droga jest drogą o ruchu prawostronnym?
10.Nie, nie łamią. Walą pod prąd bo mogą. Ba, nawet na chodniku jest dozwolony dowolny bliżej nieokreślony potok pieszych.
11. Po prostu klasa.

1. A nie znajduje sie ?
zastosujesz sie do przepisu to i znak będziesz miał z prawej.

2. A to ciekawe... :hmm:

3. Ja !??? Chyba PoRD ?

4. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale na drodze w każdym możliwym miejscu coś się może znaleźć
5. Nie było pytania, tylko twoja chęć zaprezentowania złego oznakowania, która jak zwykle skończyła się jak zwykle-tylko na chęciach.
proponuje skorzystać z googlemaps.
No to pokaz w końcu coś, nie mogę sie doczekać

6. Tak.

7. Śmieszny jesteś. Trzeba by budować DDR po obu stronach, bo zawsze któraś byłaby "niewłaściwa" :D Wszystko co napisałeś w tym wątku jest...lekko niewłaściwe i gwałtem na PoRD byłoby cytowanie którejkolwiek twojej wypowiedzi.

8. Aha...kaprys , albo własna wygoda...co tam przepisy.jakie przyzwolenie ? Orzeczenie od okulisty ?
napisz od razu ,ze masz w głębokim poważaniu przepisy i nie byłoby potrzeby ciągnąć tej dyskusji.

9. Poszczególne jej części po których poruszają sie pojazdy. Art 16 sie kłania, abys nie musiał szukać w KW.

10 Czuje się trochę uspokojony,ze nikt nie będzie ganiał mnie po chodniku bo ruch jest prawostronny.

11. "Klasę" to już pokazałeś :spoko:
szerszon

Postprzez cierpnik » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 08:07

szerszon napisał(a):1. A nie znajduje sie ?
Nie bo jadę jezdnią. Ty chcesz bym już wcześniej jechał DDR, która dopiero się zacznie.
szerszon napisał(a):2. A to ciekawe... :hmm:
Wymień znaki, które dotyczą kierującego znajdującego po jego prawej stronie.
szerszon napisał(a):3. Ja !??? Chyba PoRD ?
PoRD niczego takiego nie nakazuje. To Dz.U. 170 to definiuje.
szerszon napisał(a):4. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale na drodze w każdym możliwym miejscu coś się może znaleźć
Z reguły to co znajduje się daleko z lewej strony, szczególnie poza jezdnią, mnie nie interesuje.
szerszon napisał(a):7. Śmieszny jesteś. Trzeba by budować DDR po obu stronach, bo zawsze któraś byłaby "niewłaściwa"
Gdzie napisałem niewłaściwa? Czy dla Ciebie brak obowiązku poruszania się DDR po lewej stronie i korzystanie z tej możliwości oznacza, że DDR jest niewłaściwa?
I jak zauważyłeś tak powinno się budować. Tak robią na zachodzie. A u nas jak zwykle chcą zrobić zachód jak najtańszym kosztem na odwal się.
szerszon napisał(a):8. Aha...kaprys , albo własna wygoda...co tam przepisy.jakie przyzwolenie ?
Bezpieczeństwo, skręt w lewy nie należy do przyjemnych, jazda DDR i przejazdami jest również mało przyjemna. Wygoda - jest szybciej. Mam przyzwolenie więc korzystam. Mogę? Mogę. Wiec możesz się żalić do ustawodawców.
szerszon napisał(a):9. Poszczególne jej części po których poruszają sie pojazdy. Art 16 sie kłania, abys nie musiał szukać w KW.
Masz problemy z czytaniem?
I nadal się pytam czy na drogach obowiązuje ruch prawostronny czy nie?
cierpnik

Postprzez szerszon » poniedziałek 08 kwietnia 2013, 09:00

cierpnik napisał(a):1. Ty chcesz bym już wcześniej jechał DDR, która dopiero się zacznie.
2.Wymień znaki, które dotyczą kierującego znajdującego po jego prawej stronie.
3.Z reguły to co znajduje się daleko z lewej strony, szczególnie poza jezdnią, mnie nie interesuje.
4.Gdzie napisałem niewłaściwa? Czy dla Ciebie brak obowiązku poruszania się DDR po lewej stronie i korzystanie z tej możliwości oznacza, że DDR jest niewłaściwa?
I jak zauważyłeś tak powinno się budować. Tak robią na zachodzie. A u nas jak zwykle chcą zrobić zachód jak najtańszym kosztem na odwal się.
5.Bezpieczeństwo, skręt w lewy nie należy do przyjemnych, jazda DDR i przejazdami jest również mało przyjemna. Wygoda - jest szybciej.
6.Mam przyzwolenie więc korzystam. Mogę? Mogę. Wiec możesz się żalić do ustawodawców.
7.I nadal się pytam czy na drogach obowiązuje ruch prawostronny czy nie?

1. Nie wymagam, abyś jechał DDR , której...nie ma.
Z dotychczasowej dyskusji wynika,ze Ty nie chcesz jechać DDR która jest, bo " nie prowadzi w twoim kierunku", a prowadzi, tylko według Ciebie jest 'po niewłaściwej stronie"

2. Co Ciebie interesują znaki, skoro masz C-13 i obowiązek poruszania się tą częścią drogi ?
I to jest twój jedyny znak, który determinuje pozostałe twoje zachowanie na drodze.

3. To niedobrze. Bo z tej lewej daleko może zbliżać się rowerzysta po DDR z prędkością, która może sprawić Ci problem.
Również poza jezdnia mogą znajdować się inne części drogi...torowisko ...tez Ciebie nie interesuje ?

4. Cała dyskusja w tym wątku z Tobą to próba wyprowadzenia z błędu ,że DDR obowiązuje niezależnie po której stronie drogi się znajduje, na co Ty wymyślasz dziwne "kontrargumenty".
Wybacz, nie będę cytował ponieważ jestem przeciwnikiem powielania działań sprzecznych z przepisami o ruchu drogowym.
A że na zachodzie... bardzo dobrze że na zachodzie. Nie widzę problemu, abyś przeniósł się.
Tam jest już infrastruktura rowerowa rozbudowana. W Polsce dopiero powstaje...ale czy to jest powód, aby nie stosować się do przepisów ?

5. Jazda samochodem i wyprzedzanie rowerzysty też może być nieprzyjemne :mrgreen:
Ale argument przytoczyłeś....
Wiesz gdzie się kończy twoja wygoda i wolność ? Czy mam Ci napisać ?

6. Taa... nie zauważyłem. Twoja interpretacja oparta na twojej wygodzie jakoś słabo przemawia.
Nie ma potrzeby żalenia się do ustawodawców. Wszystko jest jasno określone, a że nie chcesz odróżnić kierunku jazdy od strony drogi ? Gdzieś popełniono błąd w twojej edukacji...

7. Przecież już Ci napisałem,ze w Polsce obowiązuje ruch prawostronny.
Również Ci napisałem, ze poszczególni użytkownicy drogi powinni się poruszać częściami drogi dla nich przeznaczonymi, co nie koliduje z ruchem prawostronnym.
Jedziesz dwukierunkową DDR to tez trzymaj się prawej strony[b] DDR[/b] :D
Zatrzymałeś się na Art 16.1 i...klops.

============================
http://goo.gl/maps/H8Fyv
Tu jest wszystko skopane...
I DDR po "niewłaściwej stronie" i torowisko, gdzie z punktu robiącego zdjęcie tramwaje na jednej nitce łamią przepisy o ruchu prawostronnym...
Sodoma i Gomora... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony poniedziałek 08 kwietnia 2013, 09:51 przez szerszon, łącznie zmieniany 1 raz
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze