cierpnik napisał(a):1.Czy my rozmawiamy o tym gdzie ma być ten znak umieszczony czy kogo dotyczy i po której części jadących? Bo ja o tym drugim ty o tym pierwszym albo w ogóle o niczym.
2.Czekam również na przepis nakazujący rowerzyście szukanie DDR.
3.Znowu nie potrafisz czytać: dwukierunkowych jezdni, dwóch chodników i dwóch DDR. Dwukierunkowych tyczy się tych wszystkich. Czyli jedna jezdnia, dwie DDR, dwa chodniki i wszystkie dwukierunkowe. Teraz już rozumiem dlaczego nie rozumiesz 33.1
4.Nie bo mogę jechać tam gdzie DDR mnie nie zaprowadzi.
5. a ty cos tam pitolisz o ruchu prawostronnym to widać, że normalnie się nie da.
Może zapisz się do SM czy policji i mnie złap i wyślij do sądu. Będziesz miał dowód.
1. Tam gdzie jest umieszczony determinuje stosowanie sie do niego.
2. paragraf 37.1 jak jesteś obowiązany korzystać to i jesteś obowiązany znaleźć w celu korzystania.
3. Zacznij pisać z sensem, to może będziesz zrozumiany.
Odróżniasz cos takiego:
-dwukierunkowych jezdni
od
-dwukierunkowej jezdni ?
bo twoje wyjaśnienie ..."czyli" odnosi sie do drugiego przypadku, a Ty byłeś łaskaw jednak wspomnieć o dwukierunkowych jezdniach.
Może poprosimy szymona jako znawcę języka polskiego o werdykt.

4. Ależ prowadzi jak po sznurku.

Jakbyś chciał pojechać z Rynku w Krakowie na Starówkę do Warszawy DDR mijając po drodze setki skrzyżowań i tylko w kilku przypadkach ta DDR wiodłaby po innej stronie drogi to już miałbyś pretekst, aby w ogóle nie zawitać na DDR, bo nie jest w "kierunku" gdzie zmierzasz ?

5. Pozwolę sobie zauważyć,że to górnolotne "pitolenie" jest twoją domeną i jak na razie nie widzę cienia szansy, aby Ciebie przebić, choćbym nie wiem jak sie starał.