Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez LeszkoII » wtorek 09 września 2014, 07:32
przez kombi » wtorek 09 września 2014, 07:56
LeszkoII napisał(a):Dwie drogi się przecinają, tak wynika z rysunku.
dylek napisał(a):kombi napisał(a):Na rysunku zaznaczyłem jedną drogę zieloną i dwie drogi żółte łączące się z nią na skrzyżowaniu.
No to skoro tak, to rysujesz tylko 2 niebieskie kreski pionowe - jedna będzie połączeniem drogi 1 i drogi 2, druga połączeniem drogi 2 z drogą 3. Poziomo wyrysowane kreski co łączą lub rozdzielają wg twojego założenia do twojego rysunku ?
przez szerszon » wtorek 09 września 2014, 08:07
No to podaj go jeszcze raz, jakoś nie mogę tego doszukać się w waszych rozdętych wypowiedziach.
Szerszon w swoim poście napisałeś tyle głupot, że nie ma się nawet jak do niego odnieść.
A dlaczego nie jedna żółta i dwie zielone ?Na rysunku zaznaczyłem jedną drogę zieloną i dwie drogi żółte łączące się z nią na skrzyżowaniu.
Możesz wyjaśnić, gdzie ty tu widzisz 5 dróg?
To i tak nieźle, ze tylko ze dwie..trzy definicje u mnie leżą...co mam powiedzieć na temat twojego zasobu wiedzy ?Myślę że kiepsko u ciebie z definicją drogi i skrzyżowania skoro tak twierdzisz....
...dlatego wklejanie rysuneczków bez merytorycznego komentarza nie niesie z sobą wartościowej informacji, a powielanie ich oceniłbym jako SPAM.
przez szerszon » wtorek 09 września 2014, 08:09
kombi napisał(a):Tak, jeden widzi 5 dróg, inny dwie, gdzie wyraźnie na rysunku zaznaczyłem 3.
Problem z liczeniem do.....5?
przez kombi » wtorek 09 września 2014, 08:28
szerszon napisał(a):kombi napisał(a):Tak, jeden widzi 5 dróg, inny dwie, gdzie wyraźnie na rysunku zaznaczyłem 3.
Problem z liczeniem do.....5?
Ale dlaczego sobie zaznaczyłeś trzy ?
Na jakiej podstawie uznałeś, ze dwie się łączą, a jedna jest w całości ?
przez szerszon » wtorek 09 września 2014, 08:38
Bo tak jest:
Zielona to np. Droga Krajowa 61, z lewej strony Droga Krajowa 53, a z prawej ulica Obozowa
No i gdzie te 5 dróg. Zaznaczysz w końcu?
przez kombi » wtorek 09 września 2014, 08:51
szerszon napisał(a):No i gdzie te 5 dróg. Zaznaczysz w końcu?
Pisałem ci..zapytaj sie jakiegoś krakusa...
przez szoferemeryt » wtorek 09 września 2014, 09:01
przez szerszon » wtorek 09 września 2014, 09:15
a razie pytam ciebie, odpowiesz czy możemy uznać głupotę która napisałeś i weźmiemy sie za następną?
Nie mam zamiaru ciebie przekonywać. Dostałeś pod nos dwa paragrafy..jeśli tego nie rozumiesz to nie moja wina.Jeśli o to by chodziło to mnie tym nie przekonałeś.
przez szoferemeryt » wtorek 09 września 2014, 09:25
szerszon napisał(a):Nie mam zamiaru ciebie przekonywać. Dostałeś pod nos dwa paragrafy..jeśli tego nie rozumiesz to nie moja wina.
Paragraf 36.2 odnosi sie do jednej szczególnej sytuacji. Jeśli tego nie widzisz to naprawdę nic nie poradzę.
przez kombi » wtorek 09 września 2014, 09:36
Pisałeś o pięciu drogach, dlatego chciałem, żebyś je wskazał. Rozumiem, że nieudolnie próbujesz wycofać się ze swoich słów.szerszon napisał(a):Pomyliłeś adresy..albo tego nie widzisz, albo udajesz. Podejrzewam wersje nr 1.
Od samego początku nie zmieniłem zdania i twierdzę , że są dwie przecinające sie drogi. Nic więcej.
Kolejny raz pokazujesz, że masz problem z rozróżnieniem pojęć jezdnia i droga. P-7a wyznacza krawędź jezdni! nie drogi.szerszon napisał(a): A ...i czy te dwie co sie łączą sa oddzielone linia P-7a i czy jest ta sama linia w ciągu głównej ?
LeszkoII napisał(a): Dwie drogi się przecinają, tak wynika z rysunku.
przez LeszkoII » wtorek 09 września 2014, 13:58
Przedwczoraj w programie JB, p. Dworak przyznał ponownie, że potrzebne są przepisy regulujące zachowania na klasycznych rondach. Domyślam się, że potrzeba będzie tez ustawowa definicja klasycznego rondaszerszon napisał(a):...dlatego wklejanie rysuneczków bez merytorycznego komentarza nie niesie z sobą wartościowej informacji, a powielanie ich oceniłbym jako SPAM.
Uważam ,ze bezpodstawnie sie czepiasz podprogowo innego naszego ulubionego usera, który wizytuje zachodnie landy...
przez szerszon » wtorek 09 września 2014, 15:08
Ale ty się nie domyślaj tylko w końcu naucz przepisów !!!szoferemeryt napisał(a):I z tobą jest taka rozmowa, jak dochodzi do konkretów, podajesz przepis i twierdzisz że to wystarcza. Nie mam zamiaru domyślać się co ty rozumiesz, a czego ja nie rozumiem i odwrotnie. Leszko choć ma odwagę wypowiadać się konkretnie. Może on rozumie i wyjaśni o co tobie chodzi?
przez szerszon » wtorek 09 września 2014, 15:27
Pisałeś o pięciu drogach, dlatego chciałem, żebyś je wskazał
Tyle rozumiesz co w temacie przepisów. Wyjaśnienie powyżej...może zrozumiesz.Rozumiem, że nieudolnie próbujesz wycofać się ze swoich słów.
Co do dwóch dróg też nie masz racji, przecież napisałem,że są trzy : DK61, DK53 i ulica Obozowa (droga gminna). Sugerujesz, że ulica Obozowa jest drogą krajową?
Sugerujesz, że ulica Obozowa jest drogą krajową?
Kolejny raz pokazujesz, że masz problem z rozróżnieniem pojęć jezdnia i droga. P-7a wyznacza krawędź jezdni! nie drogi.
Nie no przecież napisałem, że są trzy drogi: DK61, DK53 i ulica Obozowa
Na przecięciu drogi sie nie kończą.Zresztą może mi ktoś wytłumaczyć, bo nie mogę kompletnie zrozumieć co za różnica z punktu widzenia PoRD czy dwie drogi czy trzy?!?
przez szoferemeryt » wtorek 09 września 2014, 15:28