kurde niewiem co mialem zrobić na egzaminie--wynik negatywny

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez ella » niedziela 14 stycznia 2007, 23:48

.... jechałeś powoli co w efekcie doprowadziło do tego że pojazd nadjeżdżjący z przeciwka mógł wyminąć twój pojazd.

A czy nie powinno się raczej zatrzymać w najszerszym miejscu przytulając do stojącego po prawej samochodu? Parkujące samochody na pewno nie stoją równo pod liniję. Jeden bardziej wystaje drugi mniej. A samochód z przeciwka na pewno nie pojawił nam się od razu przed maską tylko można go było zauważyć troszkę wczesniej i wpasować w ten najszerszy punkt. ( nie lukę bo takiej nie było). Innego wyjścia nie ma. Tylko czy w takim przypadku możemy po mału jechać czy musimy się zatrzymać. Czy gdyby kolega się zatrzymał i przepuścił nawet po krawężniku egzaminator uznałby ten egzamin?
ella
Moderator

Postprzez kamiles » poniedziałek 15 stycznia 2007, 00:00

ella napisał(a):A czy nie powinno się raczej zatrzymać w najszerszym miejscu przytulając do stojącego po prawej samochodu?

no ja właśnie bym tak zrobiła, ale chciałam się dowiedzieć, co o tym sądzi egzaminator, niestety, nasz forumowy egzaminator odesłał mnie do książek, żebym się douczyła... jego zdaniem to jest merytoryczna dyskusja :(
kamiles

Postprzez jjaacc » poniedziałek 15 stycznia 2007, 00:04

Ten z przeciwka również powinien zachować się kulturalnie i nie wjeżdżać na zwężony odcinek lub wjechać w jakiś wjazd ale tego nie uczynił. Przecież z takimi sytuacjami spotykamy się codziennie i nikt nie robi żadnego problemu. Przy nauce jazdy na C, C+E to jest standard.
jjaacc

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze