gfcore napisał(a):kamiles napisał(a):w momencie kiedy kończyłam ten manewr egzaminator mi powiedział, że on wcale nie chciał, abyśmy jechali na wprost, on chce, abyśmy skręcili w lewo :(
Jeżeli jechaliście od jakiegoś czasu pasem przeznaczonym wyłącznie do skrętu w lewo i egzaminator nie powiedział ani słowa o zmianie kierunku jazdy, to znaczy, że chciał abyś po prostu pojechała w lewo ;-) Nie można samemu zmieniać kierunku jazdy podczas egzaminu, bo egzaminator ma swoje własne (niecne) plany i zmiana kierunku jazdy może je przekreślić. Na moje oko to niesłusznie zmieniałaś pas na ten przeznaczony do jazdy na wprost.
gfcore mylisz sie, egzaminator gdy nic nie mowi tzn ze masz jechac prosto, gdyby jechala caly czas swoim pasem i on nagle robi sie tylko do skretu w lewo i pojedzie w lewo (zmiast sama podjac decyzje o zmianie pasa i jechac prosto) jest traktowane jako nie wykonanie polecenia (mimo tego ze milczal :)).
Kamiles dobrze zrobila, moze egzaminator sie odrobine spoznil z poleceniem jazdy w lewo
pozdrawiam