benio101 napisał(a):Heniu, jednak o tym, że skręcił w prawo, napisał, co uwzdlędniłem i odpowiedziałem na to (włączanie z wariantem jazdy przez linię ciągłą, jak na rysunku), ale ty oczywiście nie wiesz, co oznacza skręcanie w prawo i wypisujesz swoje bzdury. Zwróciłem uwagę, że nieprawidłowo zinterpretowaliście (ty i kilku innych rozmówców) wypowiedź Alpheusa, bo nie uwzględniliście skręcania w prawo, o którym była mowa już w pierwszym poście. A ty zamiast napisać "o, faktycznie, przeoczyłem ten fakt" próbujesz wykręcić kota ogonem i jeszcze mnie atakujesz, bo zwróciłem ci uwagę. Ogarnij się, Heniu i nie ośmieszaj się w kolejnym temacie.
oj Bernardynie jak na razie ośmieszasz się sam nie pamiętając jakie to bzdurki wypisujesz oznaczając znakami trawnik i jeszcze w zaparte "to nie ja"
Widzisz geniuszu ja również uwzględniłem skręt w prawo ale w przeciwieństwie do ciebie rozróżniam co to skrzyżowanie od drogi i mój skręt w prawo nie jest opuszczeniem skrzyżowania!
Widzisz jak byś czytał uważnie co jest napisane wiedział byś co to skrzyżowanie, wiedział byś co to droga i zamiast wypisywać głupoty, że osoby wiedzące co to skrzyżowanie źle zinterpretowały słowa "zawracanie na skrzyżowaniu" to napisał byś, że zawracanie ma miejsce za skrzyżowaniem tak jak tutaj ktoś to napisał:
Henq napisał(a):...Mamy dwie możliwości albo pojazd A skręcił w prawo i opuścił skrzyżowanie, co wiąże się z zawracaniem za skrzyżowaniem i całkiem inną interpretacja...
ale zaraz...

-----
Alpheus napisał(a):Henq, chyba faktycznie wyraziłem się niedokładnie
Chodzi mi o tor jazdy wyznaczony żółtą krzywą
wyraziłeś się dokładnie tylko twój tor jazdy uwzględnia opuszczenie skrzyżowania i zawracanie na drodze podporządkowanej a nie na skrzyżowaniu, czerwony tor jazdy zawracanie na skrzyżowaniu, wszystko rozbija się o "wielkość" skrętu w prawo.
O ile żółty tor jazdy w początkowej fazie nie jest całkowitym opuszczeniem skrzyżowania to przejazd przez linie ciągle i ustawienie pojazdu już jest i zatrzymujesz sie przed skrzyżowaniem i znajdujesz się na drodze podporządkowanej. Taka budowa skrzyżowania.
Tor jazdy czerwony uwzględnia zawracanie tylko na skrzyżowaniu.
Żółty tor jazdy winny A: jest na drodze podporządkowanej.
Czerwony tor jazdy winny B: wyprzedza na skrzyżowaniu z lewej strony pojazd sygnalizujący lewym kierunkowskazem.
Dwie różne sytuacje opuszczenie skrzyżowania i zawracanie, druga zawracanie na skrzyżowaniu.
Im lepszy samochód terenowy - tym traktor musi dalej jechać.