Kiedy kończy się manewr włączania do ruchu?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Kiedy kończy się manewr włączania do ruchu?

Postprzez LeszkoII » sobota 05 listopada 2016, 21:32

oskbelfer napisał(a):Zapewniam Cię, wystarczy poczytać prd.
Nie, nie wystarczy. Jeżeli uważasz inaczej, to napisz i uzasadnij a nie trolluj!
LeszkoII

Re: Kiedy kończy się manewr włączania do ruchu?

Postprzez sankila » sobota 05 listopada 2016, 22:03

LeszkoII napisał(a):Jedno nie wyklucza drugiego, dlatego pisałem o obliczaniu granicznej odległości(teoretycznej) od miejsca, w którym jakiś pojazd wjechał na jezdnię "4 kołami" po czym przejechał 20 metrów i doszło do najechania pojazdu mającego pierwszeństwo.
. Wloty/skrzyżowania robi się w takim miejscu, że nadjeżdżający ma czas zobaczyć, że ktoś wjeżdża na drogę i dostosować prędkość do zaistniałej sytuacji, w tym również zmniejszyć prędkość!. I nie ma to nic wspólnego z nieustąpieniem pierwszeństwa przez wjeżdżającego.
Wystarczy Ci informacja, że to da się wyliczyć, zapewniam.
Po co mam coś wyliczać, skoro definicja mówi, że jest to rozpoczęcie jazdy lub wjazd. Albo jestem przed drogą, abo wjeżdżam na drogę, albo jadę po drodze.
Nie traktuj włączania do ruchu jak gry wstępnej do jazdy - że im dłużej, tym lepiej.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze